A dudaszó után szerzett góllal nyert az 1. FCV

Gyenge első és küzdelmes második félidőt követően nyert a vendég Aramis ellen a veszprémi futsalcsapat, amely megőrizte csoportbeli harmadik helyet, így az ötödik-hatodik helyért meccselhet a Debrecen ellen.

Utolsó fordulójához érkezett az első osztályú futsal-bajnokság rájátszása. A B csoportban a veszprémiek harmadik helyük megtartásának reményében az Aramist fogadták, amihez legalább egy pontra volt szükségük.

A vendégek előtt adódott az első lehetőség a 2. percben, Spandler könnyű szerrel védte Sámson próbálkozását. Visszafogott tempóban csordogált a találkozó, kevés említésre méltó esemény történt a játékrész első felében.

A budaörsiek kapták el hamarabb a fonalat. A 12. percben Büki szerezhetett volna vezetést, de nagy helyzetben fölé emelt. Ebből indult a hazai kontra, Tatai veszélyeztetett, Soós azonban a helyén volt.

Egy perccel később aztán már nem hibázott a rivális: Kulcsár passzából a VLS Veszprém játékosa, Bognár Bence talált be (0-1).

Öttel a szünet előtt pedig egy másik – korábbi – veszprémi nagypályás futballista, Büki tört borsot a mieink orra alá (0-2).

A Madarász-csapat gyenge első játékrészt produkált, a pontatlan, enervált játékot a szurkolók is nehezményezték.

Fordulás után egy lényegesen harcosabb Veszprém futott ki a pályára. Tatai rövid idő alatt helyzetbe is került, de sajnos kimaradt a lehetőség. Madarász János – aki a szünetben alapos fejmosást tartott játékosaink – cserélt a kapuban, így ekkor már Schmidmajer állt a gólvonal előtt.

A Veszprém átvette a mérkőzés irányítását. Igaz, a nagyobb helyzeteket a veszélyesen kontrázó ellenfél alakította ki. Majd’ fél óra játék után Püspök lőtt éles szögből csattanós kapufát.

Nyolc perccel a lefújást megelőzően öt a négy elleni játékra váltott a vendéglátó. Tar járt a legközelebb a gólszerzéshez, de ez is kimaradt.

A játékvezető úgy látta, hogy Schmidmajer kézzel ütötte el a játékszert a hatoson kívül, amiért a kapus piros lapot kapott. Nem sokáig játszhatott azonban emberelőnyben az Aramis, Büki ugyanis lerántotta Tart, így megkapta a második sárgáját, s az azzal jár pirosat. Az 1. FCV továbbra is vészkapussal –immáron három a négy ellen támadott –, ami eredményre is vezetett: Püspök passza után Tatai lőtt a bal alsó sarokba (1-2).

A 37. percben időt kért Madarász mester, együttese pedig szinte azonnal egyenlített: Tar centerezését a fiatal Bencsik váltotta gólra (2-2).

Fordult a kocka, ekkor már az budaörsieknek kellett futni az eredmény után. Ők is vészkapussal próbálkoztak, ám kevés sikerrel. Tatai vezethetett gyors ellentámadást, amely végén szépen kicselezte a játékos-edző Frank Tamást, majd éles szögből kapufát lőtt. A vendégek nagy nyomást gyakoroltak a veszprémi kapura, de nem tudtak ismét betalálni.

Úgy tűnt, hogy döntetlen lesz a vége, ám Tatai még a végső dudaszó előtt célba vette az üres kaput. A játékszer a lefújást követően landolt a hálóban, ám a futsal szabályai szerint így érvényes volt a találat (3-2).

A Veszprém tehát maradt a csoport harmadik helyén, így az ötödik-hatodik helyért csatázhat a Debrecen ellen. A két nyert meccsig tartó párharcot a mieink kezdik majd hazai pályán.

Futsal NB I, rájátszás, B csoport. 10. (utolsó) forduló:
1. FC Veszprém–Aramis SE 3-2 (0-2)
Március 15. utcai sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Zimonyi (Tamás, Janitz).
Veszprém: Spandler – Tatai, Püspök, Boromisza D., Bencsik. Cserék: Schmidmajer (kapus) Fehér, Tar, Boromisza G. Apatini. Vezetőedző: Madarász János.
Aramis: Soós – Kulcsár, Sámson, Büki, Bognár B. Csere: Dohány (kapus), Sivák, Lak, Roni, Bencze, Frank, Póta, Boznánszky. Játékos-edző: Frank Tamás.
Gólszerzők: Tatai (34., 40.), Bencsik (38.), ill. Bognár B. (13.), Büki (15.)
Piros lap: Schmidmajer (33.), ill. Büki (34.).

Edzői értékelések

Madarász János: – Az első félidőben katasztrofálisan játszottunk. Amit ezután a szünetben mondtam a játékosaimnak, az idézhetetlen. A második játékrészben legalább a becsületükért küzdöttek a fiúk, s bár akkor sem játszottak jól, fordítani tudtak.

Frank Tamás: – Nagyon sajnálom, hogy pont nélkül távozunk, hiszen 2-0-s vezetésünk után négy-öt tiszta helyzetet is kihagytunk, s nem tudtuk eldönteni a találkozót. A Veszprém jobban alkalmazta az emberelőnyös játékot, s fordított. Az egész szezonunkat tekintve reális számunkra ez a helyezés.

Forrás: vehirsport.huBecenév Kötelező
Hozzászólás Hozzászólásommal elfoagom a futsalveszprem.hu szabályzatát.