Sok mindenről dönt az utolsó kör

Amennyiben hétfőn (18.30) legyőzi a vendég Aramist, csoportja harmadik helyén végez, s az ötödik-hatodik helyért csatázhat az NB I-es veszprémi futsalcsapat, amely pályaelőnyt is szerezne.

A hét elején a Rába ETO-nál vizitált a veszprémi futsalcsapat az NB I rájátszásában. A bakonyiak bő fél óráig rendkívül szoros küzdelemre késztették a címvédőt, amely ekkor emberelőnybe került, s a folytatásban bedarálta a mieinket (7-2).

– Kiváló mérkőzést játszottunk harminckét percig. Már csak idő kérdése volt, hogy mikor egyenlítünk, amikor kaptunk egy érthetetlen kiállítást, amit a hazaiak ki tudtak használni – tekintett vissza a találkozóra az 1. FCV vezetőedzője, Madarász János, aki elmondása szerint meglehetősen furcsa játékvezetői felfogással találkozott Győrben.

– A piros lapot követően elvesztettük a hitünket, s csapatként is szétestünk. Az utolsó nyolc percben látottak alapján megérdemelten nyert az ETO. A vereség azonban fájó, mert azt megelőzően abszolút nem lehetett megmondani, hogy melyik gárda küzd a bajnoki döntőért, s melyik a középmezőnyért – tette hozzá a szakember.

Hétfőn (18.30) az Aramis vendéglátójaként zárja a rájátszás B csoportjának küzdelmeit a Veszprém. Ha pontot szerez a Madarász-csapat, biztosan megőrzi harmadik helyét, s az ötödik-hatodik helyért küzdhet a Debrecen ellen a két nyert meccsig tartó párharcban. S mivel a veszprémiek az alapszakaszban megelőzték a hajdúságiakat, ők kezdhetnék hazai pályán a küzdelmet, vagyis övék lenne a pályaelőny.

Amennyiben viszont az Aramis hétfőn nyerni tud a Március 15. utcai csarnokban, elorozza a harmadik pozíciót a mieink elől. Ez esetben Tataiék csak a hetedik-nyolcadik helyért játszhatnak a Nyírgyulaj ellen, ráadásul idegenben kezdenék a párharcot.

– A szezon elején a középmezőny – ötödik-hetedik hely – elérését tűztük ki célként. A hajrában természetesen megpróbáljuk a lehető legjobbat kihozni magunkból. Szeretnénk megnyerni az utolsó meccset, utána pedig a helyosztón megkaparintani az ötödik helyet. Érzelmekben gazdag, feszült mérkőzésre számíthatunk az Aramis ellen. A budaörsiek ugyanis csak akkor előzhetnek, ha megvernek minket – vélekedett Madarász János.

Forrás: vehirsport.huBecenév Kötelező
Hozzászólás Hozzászólásommal elfoagom a futsalveszprem.hu szabályzatát.