Tatai mesterhármasával nyertek a futsalosok

Az 1. Futsal Club Veszprémnek nem okozott gondot a sereghajtó Bőny legyőzése az első osztályú bajnokság hétfői játéknapján.

Utolsó hazai mérkőzését játszotta hétfő este az NB I alapszakaszában a hatodik helyen álló Veszprém, amely a válogatott játékosokkal megerősített, az utóbbi fordulókban felfelé ívelő teljesítményt produkáló Bőnyt fogadta.

Az 1. FCV – amely sérülés miatt Boromisza Gábor és Tar Tamás játékát is nélkülözte – kezdett agilisabban, az első nagy helyzetet mégis a sereghajtó Bőnynél jegyezhettük fel: a sokszoros bajnok Harnisch iramodott meg a jobb oldalon, éles szögből lőhetett, ám a labda kevéssel elkerülte a kaput.

Azonnal jött a válasz a túloldalon, de a mieink jóval hatékonyabbak voltak: Tatai kotorta be a felső kapufáról elé hulló labdát (1-0). Madarász János amúgy is szerény variációs lehetőségeit tovább szűkítette, hogy a bemelegítés során megsérülő Apatini nem tudta folytatni a játékot.

A folytatásban is a veszprémiek akarata érvényesült, a rivális keveset villantott meg tudásából. A játékrész második felében sorra dolgozta ki helyzeteit az 1. FCV, de nem sikerült növelni az előnyt. Előbb Bencsik maradt le Tatai keresztbe lőtt labdájáról, majd Tatai lőtt a kapusba, Ruzicska pedig mellédurrantott.

Az utolsó percekben Tatai egymaga eldönthette volna a három pont sorsát. Előbb Boromisza Dániel remek ütemű átadásáról maradt le, majd kétszer is telibe trafálta a kapufát.

A második felvonás elején is beszorította kapuja elé ellenfelét a Veszprém, Tatai és Boromisza is próbára tette Kovács kapus reflexeit.

A 26. percben aztán megtört a jég, ismét Tatai bombázott a hálóba (2-0).

Aztán szinte a semmiből jött a kisalföldi szépítés, méghozzá Bognár öngóljának köszönhetően (2-1).

Fél óra elteltével igen közel járt az egyenlítéshez a Lódi-csapat, ám a gyors kontra végén Zobák csak a kapufát találta el.

A hajrában vészkapussal támadtak a vendégek, ám meglehetősen lassan, körülményesen tették ezt. A Veszprém ki is használta ezt, harmadszor is Tatai is villant (3-0).

A közvetlen rivális Nyírgyulaj 2-2-es döntetlent játszott a Dunaferr vendéglátójaként. Így a mieink előztek, s az ötödik helyről várják az alapszakasz utolsó fordulóját, amelyben Dunaújvárosba látogatnak.

Futsal NB I, 17. forduló:
1. FC Veszprém–Bőny 3-1 (1-0)
Veszprém, 900 néző. Vezette: Kovács (Hartung, Szabó).
Veszprém: Spandler – Tatai, Püspök, Boromisza D., Apatini. Csere: Schmidmajer (kapus), Kellner, Fehér, Ruzsicsak, Bognár, Bencsik. Vezetőedző: Madarász János.
Bőny: Kovács – Lódi, Zobák, Harnisch, Peczár. Csere: Pinczés (kapus), Rajzinger, Nyíregyházky, Mógor, Nagy, Bogyó, Bieder. Játékos-edző: Lódi Tamás.
Gólszerző: Tatai (6., 26., 39.), ill. Bognár (27. – öngól).

Edzői értékelések

Madarász János: – A végeredménnyel természetesen elégedett vagyok, noha a mérkőzés során többször is azt éreztem, hogy a játékunknak nincs üteme. Apatini kiválásával még nehezebbé vált a helyzetünk, ezért még értékesebb a győzelem.

Lódi Tamás: – Izgalmas mérkőzést játszottunk. Mindent megtettünk, hogy nyerjünk, de ma ennyire futotta tőlünk. A végén olyan hibákat vétettünk, amiket nehezen emésztek meg. Gyakorolni fogunk, hogy kijavítsuk ezeket.

Forrás: vehirsport.huBecenév Kötelező
Hozzászólás Hozzászólásommal elfoagom a futsalveszprem.hu szabályzatát.