Tízgólos döntetlent játszottak a futsalosok

Izgalmas, színvonalas és remek hangulatú mérkőzést vívott a Veszprém a Haladással a futsal NB I keddi ütközetén.

Rangadóval kezdte az évet a hazai pályán ez idáig hibátlan veszprémi futsalcsapat, amely azt a Haladást fogadta, amely a zajló pontvadászatban mindkétszer legyőzte a címvédő Győrt. Dacára annak, hogy az ütközetet az M4 országos sportcsatorna is élőben közvetítette, az idény eddigi legmagasabb veszprémi nézőszámát hozta a találkozó: több mint ezren látogattak el a Március 15. utcai csarnokba. Érdekesség, hogy a hazai és a vendég „keménymag” egymás mellett szurkoltak a kapu mögött.

A fokozott érdeklődés jó hatással volt a felek teljesítményére, az első percektől kiváló iramú és magas színvonalú küzdelem zajlott. Bár a meccs elején jobbára a mieink térfelén vándorolt a játékszer, az első nagyobb lehetőség mégis a szombathelyiek kapuja előtt alakult ki, Bognár lövését azonban hatástalanította Sásdi.

Így sem váratott magára sokat a hazai vezetés: a 7. percben Tatai agilisan labdát szerzett, tolt egyet rajta, majd nyolc méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (1-0).

Kisvártatva Püspök tette próbára távoli lövésével a vasi kapus képességeit, utóbbi nyerte a „párharcot”. Öreglaki egyenlíthetett volna, de lövése nyomán a labda elsuhant a bakonyi kapu előtt. Horváth is betalálhatott volna, de ő sem járt sikerrel.

Lényegesen hatékonyabban használta ki helyzeteit az 1. FCV. A játékrész derekánál Apatini egy remek csellel lerázta védőjét, majd Boromisza Dániel elé tálalt, aki közelről a hálóba lőtt (2-0).

A folytatásban átengedte ellenfelének a terepet a Madarász-csapat, amely kontrákra rendezkedett be. Több veszélyes ellentámadást is vezetett a Veszprém, Püspök, Bognár és Tar lövésénél is kevéssel kerülte el a labda a kaput.

Öttel a szünet előtt mutatta be a legnagyobb védését Schmidmajer, aki Németh Erik közeli próbálkozását csípte el kiváló reflexszel. A következő helyzetében azonban már nem hibázott a rivális támadója, aki a 18. minutumban szépített. A szombathelyiek szemlátomást vérszemet kaptak, Márkus egyenlített némileg váratlanul a pihenő előtt (2-2).

A térfélcserét követően sem csökkent a tempó, a remek hangulatú mérkőzésen mindkét alakulat kitett magáért. Két perc telt el, amikor Gregus és Tatai vezethetett újabb veszélyes kontrát. Előbbi önzetlen, utóbbi kíméletlen volt, újra a kék mezeseknél volt az előny (3-2).

Három az egy ellen is támadhatott a vendéglátó, ám Tar keresztbe lőtt labdája pontatlanul érkezett Tatai elé, aki így mellé lőtt. Scmidmajer kapuja felé valósággal záporoztak a lövések, több bravúrt is bemutatott a veszprémi hálóőr.

Fél óra elteltével összegyűlt a Haladás hatodik szabálytalansága, de Tar mellé lőtte a tízméteresest. A kihagyott helyzet aztán megbosszulta magát, Németh Erik egalizált szép mozdulattal (3-3).

Ez sem szegte a Madarász-legénység kedvét, egy újabb gyors roham végén Tatai bombázott a rövidbe (4-3).

Hasonlóan gyorsan jött az újabb válasz: a Hegyesiről felpattanó labdát Hajmási fejelte a kapuba (4-4).

Öttel a vége előtt már a Veszprém is hat faultnál járt. Öreglaki szerezhetett volna vezetést, de tíz méterről csak a kapufát találta el.

S az izgalmaknak ezzel még korántsem volt végük. Fehér cselezte ki Sásdit, aki elhúzta ellenfele labdát. A kapus piros lapot, az 1. FCV hatméterest kapott. Boromisza pedig kíméletlen volt (5-4).

A Turzó-csapat aztán ötödször is egalizált a meccsen. Öt a négy ellen támadtak a vendégek. Madarász János már letette az időkérést jelző tábláját, amikor Öreglaki gólra váltotta az emberelőnyös helyzetet (5-5). A végén Tar kétszer is betalálhatott volna, de nem járt sikerrel, így megosztoztak a pontokon a felek.

Futsal NB I, 12. forduló:
1. FC Veszprém–Swietelsky Haladás VSE 5-5 (2-2)
Március 15. utcai sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Kovács G. (Farkas, Czene-Joó).
Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Tar, Püspök, Boromisza D. Csere: Spandler (kapus), Gregus, Kellner, Fehér, Ruzicska, Bognár P., Apatini. Vezetőedző: Madarász János.
Szombathely: Sásdi – Öreglaki, Horváth P., Márkus, Melo. Csere: Matyi (kapus), Sipos, Hegyesi, Németh P., Gyurcsányi, Németh E., Hajmási, Vidák, Bencsik. Vezetőedző: Turzó József.
Gólszerzők: Tatai (7., 23., 32.), Boromisza D. (11., 37.), ill. Németh E. (18., 31.), Márkus (19.), Hajmási (34.), Öreglaki (38.).
Piros lap: Sásdi (37.).

Kiváló reklám a sportágnak

Madarász János: – Kiváló mérkőzés játszottunk, a futsal remek propagandáját láthattuk. Örülök a csapatom teljesítményének. A védekezésünkkel azonban nem vagyok elégedett, hiszen nagyon könnyű gólokat engedtünk ellenfelünknek. Ha a kihagyott tízméteresre gondolok, akkor hiányérzetem van, az összkép alapján viszont igazságosnak tartom a döntetlent.

Turzó József: – Kiváló propagandája volt a futsalnak ez a találkozó, örülök, hogy a televízió is közvetítette. Támadásban az idény egyik legjobb játékával rukkoltunk elő, hátul azonban olyan hibákat követtünk el, amelyek nem megengedettek ilyen szintű ellenfél ellen. A Veszprém ki is használta ezeket. A döntetlen reális, mindkét csapat dicséretet érdemel.

Forrás: vehirsport.huBecenév Kötelező
Hozzászólás Hozzászólásommal elfoagom a futsalveszprem.hu szabályzatát.