Jól indult, kiütés lett a vége

A Veszprém 8-2-re kikapott a listavezető Berettyóújfalu vendégeként a futsal NB I keddi rangadóján.

Nehéz feladat várt a veszprémi futsalcsapatra, amely kedd este a listavezető, százszázalékos teljesítményű Berettyóújfalu otthonában lépett pályára az élvonalban.

A bakonyiak azonban dacoltak a papírformával a mérkőzés elején. A 3. percben Püspök berúgását Tatai – tizenkét méterről – kapásból a jobb alsóba zúdította. A hazaiak rohamoztak, ellenfelük azonban jól védekezett, s Schmidmajer is biztosan őrizte hálóját. A játékrész derekánál aztán már kettő volt a mieink előnye, Gregus labdát szerzett, majd önzetlenül Tataihoz passzolt, aki ezúttal sem hibázott (0-2).

Sajnos azonnal jött a válasz az MVFC-től: Amilcar iramodott meg a jobb oldalon, éles szögből kapura lőtt, a labda pedig Bognárról a gólvonal mögé pattant. Egy perc sem telt el az egyenlítésig, amelyben ismét a rivális légiósa játszottak főszerepet. Javier Sanhez átadását Rafinha váltotta gólra (2-2).

Izgalmas, élvezetes játékot hozott a folytatás, mindkét gárda szaporíthatta volna találatai számát, de a kapusok résen voltak. Hárommal a szünet előtt Rafinha állt a legközelebb a gólszerzéshez, lövése nyomán a bal és a jobb kapufát is érintette a játékszer. Kisvártatva azonban már nem volt ilyen szerencsés az 1. FCV: Javier Sanchez lekészítéséből Amilcar bombázott a bal alsóba (3-2).

A Veszprém begyűjtötte hatodik szabálytalanságát. Gál lőhetett tízméterest, de a kapufa kisegítette a mieinket.

Hét másodperc telt el a második felvonásból, s máris betalált a Berettyó: Rafinha a rövidbe vágta, Schmidmajer nagyot hibázott. A gyors gól végleg eldöntötte a három pont sorsát. A folytatásban a vendégek görcsösen, sokat hibázva futsaloztak, míg riválisuk felszabadultan játszott.

A 27. percben Trencsényi bevágta az ötödik gólt, s rögtön utána jött a hatodik is: Apatini eladta a játékszert a kapuja előtt, Javier Sanchez lecsapott rá, majd mattolta Schmidmajert, aki azért nem tudott védeni, mert beakadt a lába hálóba (6-2).

Öt a négy ellen próbálkozott a Madarász-csapat, Javier Sanchez labdát szerzett a kilencesnél és az üres kapuba emelt. A kegyelemdöfést Szabó adta meg az utolsó percben, aki tizenöt méterről hatalmas szabadrúgást zúdított a bal felsőbe (8-2). A Berettyóújfalu öt pontra növelte előnyét a tabella élén, a Veszprém immáron ötödik.

Futsal NB I, 6. forduló:
MVFC-Berettyóújfalu–1. FC Veszprém 8-2 (3-2)
Berettyóújfalu, vezette: Szilágyi (Gál, Molnár).
Berettyóújfalu: Mezei – Javier Sanchez, Amilcar, Trencsényi, Rafinha. Csere: Tihanyi (kapus), Magyar, Kovács I., Rábl, Szabó P. Gál, Harmathi, Daróczi, Takács Z. Vezetőedző: Mullor Cabrera Sergio.
Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Püspök, Boromisza, Apatini. Csere: Spandler (kapus), Gregus, Kellner, Fehér, Ruzicska, Bognár. Vezetőedző: Madarász János.
Gólszerzők: Amilcar (11., 18), Rafinha (11., 21.), Trencsényi (27.), Javier Sanchez (28., 30), Szabó (40.), ill. Tatai (3., 10).

Edzői értékelés

– Jól indult a találkozó, hiszen az első két helyzetünket gólra váltottuk. Később aztán kiütközött a két együttes közötti minőségbeli különbség. Sok technikai hibát vétettünk, többen is gyengén teljesítettek az együttesemből, ám a szűk keret miatt nem tudtam belenyúlni a meccsbe. A második játékrész első gólja után megzavarodtunk, hitehagyottá váltunk – értékelt Madarász János a mérkőzést közvetítő M4 Sportnak.

Forrás: vehirsport.huBecenév Kötelező
Hozzászólás Hozzászólásommal elfoagom a futsalveszprem.hu szabályzatát.