nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
PTE-PEAC
2024. április 3.
Utolsó mérkőzés
PTE-PEAC
1
1. FC VESZPRÉM
5
2024. március 27.
#együttdobban

Negyedik hazai mérkőzésünket is megnyertük

A házigazda Balaton Bútor FCV 6-4-re nyert a DEAC ellen a futsal NB I péntek esti rangadóján.

A bakonyi gárda pénteken este annak a reményében lépett a Március 15. utcai sportcsarnok parkettjére, hogy negyedik hazai mérkőzésén is győzelmet arathasson. A rivális ezúttal a jó erőt képviselő Debrecen volt.

Az alapszakasz hetedik fordulójában több nehézséggel is szembe kellett nézni Fehér Zsolt vezetőedzőnek: a veszprémiek soraiból a lábadozó Komáromi Péter mellett Rutai Balázs is hiányzott. Utóbbinak hétfőn, az Aramis ellen elvesztett idegenbeli összecsapáson húzódott meg a dereka.

A felek a tavalyi kiírásban rendre izgalmas összecsapásokat vívtak egymással. A bajnoki bronzéremért vívott párharcok után végül a Balaton Bútor örülhetett. Elek Gergő csapata bizonyítani is akart, erről árulkodtak a találkozó első percei. A DEAC magához ragadta a kezdeményezést: a vendégek magabiztosak voltak, már a harmadik percben sikerült hibára kényszeríteniük a házigazdát. Szabó passzát követően Harmati szerezte meg a vezetést a Debrecennek (0-1).

Nem adták fel a veszprémiek, lelkiismeretesen küzdöttek, ám úgy tűnt, az igazi szikra hiányzik a hazaiakból. A kilencedik minutumban jártunk, amikor majdnem összejött az egyenlítés a Veszprémnek: a vendégek a gólvonalról mentettek, ezt követően egy kisebb vita is kialakult a pályán. Talán ennek köszönhetően is mintha felkapcsolták volna a villanyt a hazai futsalosokban.

A tizenegyedikben össze is jött az egyenlítés a vendéglátónak: Pál Patrik berúgását követően Fridrich tüzelt védhetetlenül. Immár a Veszprém uralta a játékot, a DEAC némileg megtorpant. A 14. percben Boromisza remek labdát kapott: óriási gólt szerzett, amelynek köszönhetően fordított a Balaton Bútor (2-1). A debreceniek viszont pár pillanattal később fürgén egyenlítettek. Koncentráltak a felek, mindkét kapus a helyén volt ezt követően.

A tizenhetedikben viszont szabadrúgáshoz jutott a Magyar Kupa-címvédő. Tatai szemfülesen passzolt az üresen álló Serginhohoz, aki könnyedén értékesítette az adódó lehetőséget (3-2). A Veszprém így egygólos előnnyel vonulhatott pihenőre. A szünet után egyetlen perc telt el, amikor Pál jóvoltából már kettő volt közte.

Elek Gergő csapata azonban pár másodperccel később szépített Szabó révén (22. perc: 4-3). Rendesen potyogtak a gólok: ugyanebben a minutumban Tatai is bevette Krajcsi kapuját. Elek Gergő kapus cserélt, de Fridrich bombáját Dobi sem védhette. Ugyanebben a percben Harmati szépített a túloldalon (26. perc: 6-4).

Ezt követően sokkal megfontoltabb játékra váltott a házigazda, amely kitűnően védekezett. A DEAC vezetőedzője mindent bevetett a zárkózás érdekében, de Tataiék állták a sarat. Emberelőnyös játékkal is előrukkoltak a vendégek, ám több gól nem esett a találkozón (végeredmény: 6-4).

A Balaton Bútor FC Veszprémnek így sikerült megőriznie hibátlan hazai mérlegét.

Férfi futsal NB I alapszakasz, 7. forduló:
Balaton Bútor FCV–DEAC 6-4 (3-2)
Veszprém, 500 néző. Vezette: Vass (Tamási, Imrő)
Balaton Bútor FC Veszprém: Spandler – Tatai, Pál, Boromisza, Seginho
Csere: Koncsol, Klcsó (kapusok), Fridrich, Dorogi, Bencsik Á., Fellembek, Kovács, Kiss
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Debreceni EAC: Krajcsi – Harmati, Mauro, Thiago, Szabó
Csere: Dobi (kapus), Tóth, Faragó, Vass, Siska, Rácz, Berecz, Sándor
Vezetőedző: Elek Gergő

futsalveszprem.hu
2021. október 8. 20:54