nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
PTE-PEAC
2024. április 3.
Utolsó mérkőzés
PTE-PEAC
1
1. FC VESZPRÉM
5
tegnap
#együttdobban

Kiütöttük az Újpestet!

Remek teljesítményt nyújtva nagyarányú, 7-0-s győzelmet aratott a Balaton Bútor FC Veszprém a vendég Újpest ellen az elő osztályú futsalbajnokság harmadik fordulójának péntek esti mérkőzésén.

Szerző: Zatkalik Dávid / vehir.hu

Remek teljesítményt nyújtva nagyarányú, 7-0-s győzelmet aratott a Balaton Bútor FC Veszprém a vendég Újpest ellen az elő osztályú futsalbajnokság harmadik fordulójának péntek esti mérkőzésén.

Két, egyaránt ötvenszázalékos mérleggel rendelkező csapat találkozott a futsal élvonal harmadik fordulójának egyetlen pénteki összecsapásán. Az előző kiírásban bronzérmet szerző Veszprém – amely a nyitó körben legyőzte a címvédő Haladást, majd alulmaradt a Nyírgyulaj vendégeként – azt az Újpestet fogadta, amely az újonc Kistarcsa elleni sikere után alulmaradt az ezüstérmes Berettyóújfaluval szemben.

A hazaiak vezetőedzője, Fehér Zsolt még hosszú ideig nem számíthat a súlyos sérülés után lábadozó Komáromi Péter játékára. A 2014 és 2016 között Veszprémben futsalozó, a lila-fehéreket nyártól játékos-edzőként erősítő Németh Péter pedig a brazil Ricardo Sobral, illetve Östör Martin és az U19-es válogatott Béres Dominik játékát nélkülözte szintén sérülés miatt.

Visszafogott tempóban kezdtek a felek. Az első – kisebb – lehetőségig három percet kellett várni: a brazil Moreira lövését könnyedén védte Spandler. A túloldalon Rutai lőhetett kapura, de a lökete a jobb kapufa mellé szállt.

A folytatásban a fővárosiak birtokolták többet a játékszert. A 8. percben jártunk, amikor a korábbi sokszoros válogatott Harnisch nagy erővel telibe trafálta a felső lécet, kisvártatva pedig ismét Spandler hárított bravúrral.

A 13. percben aztán – némileg váratlanul – vezetéshez jutottak a bakonyiak, miután Pál tizenhét méterről hatalmas bombagólt vágott. Hárommal később pedig meg is duplázta előnyét a Balaton Bútor: a brazil Serginho cselezgetett a jobbszélen, s lőtt éles szögből, a labda pedig Sántán megpattanva a hálóba került (2-0).

Öttel a szünet előtt szépíthetett volna az Újpest, Suscsák és Moreira kényszerítőzése után Spandler hárított. A hajrában tovább záporoztak a fővárosi löketek, de Spandler eszén nem lehetett túljárni. A másik oldalon Dorogi kapufáját jegyezhettük fel.

A szünetben Kozma Mihály, az MLSZ futsal szakágának vezetője adta át Tatai Józsefnek az előző bajokság legjobb játékosának járó díjat, Spandler Mátyás pedig a legjobb kapust illető elismerést érdemelte ki.

Pál a második játékrész elején újabb távoli kísérletre szánta el magát, ám a játékszer ezúttal elsuhant a kapu mellett. A 27. minutumban aztán már az előkészítésben jeleskedett a hazaiak „tízese”, aki Boromiszát hozta remek helyzetbe, a védelem oszlopa pedig a kapufa segítségével a hálóba lőtt (3-0).

A vendégek öt a négy elleni játékra váltottak, ami nem hozott sikert számunkra, ellenfelük ugyanis ekkor is masszívan, szervezetten védekezett. No meg hatékonyan kontrázott: Fridrich egy percen belül kétszer is betalált, végleg eldöntve a találkozó kimenetelét (5-0).

A Fehér-csapat szemre is tetszetősen futsalozott, a nehéznek indult meccs vége gálaelőadás lett. Igaz, a befejezéseknél olykor könnyelműnek bizonyultak a mieink – előbb Tatai, aztán Pál lőtt kapufát.

Az utolsó percekben a veszprémiek támadtak vészkapussal, ami eredményre is vezetett: Panyi öngóljával tovább nőtt a különbség. Az utolsó percben Tatai védésének is tapsolhatott a szép számú közönség, a csattanót aztán Pál szolgáltatta másodpercekkel a vége előtt (7-0).

Férfi futsal NB I, 3. forduló:
Balaton Bútor FC Veszprém–Újpest FC-220 Volt 7-0 (2-0)
Március 15. utcai sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Vass (Kubicsek, Kondákor)
Veszprém: Spandler – Tatai, Pál, Boromisza, Rutai
Csere: Klcsó (kapus), Fridrich, Dorogi, Serginho, Ábrahám, Bencsik Á., Fellembek, Lengyel, Kiss M.
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Újpest: Tyukász – Moreira, Szeghy, Suscsák, Harnisch
Csere: Vámosi (kapus), Németh P., Sánta, Nehéz, Horváth B., Gyarmati, Panyi, Béres
Játékos-edző: Németh Péter
Gólszerzők: Pál (13., 40.), Sánta (16. – öngól), Boromisza (27.), Fridrich (29., 30.), Panyi (37.)

Edzői értékelések

Fehér Zsolt: – Az NB I-ben mindig nagy tett kapott gól nélkül lehozni egy meccset, a jó erőkből álló Újpest ellen azonban ez különösen nagy fegyvertény. Emellett hét gólt lőttünk, s volt három-négy kapufánk is. Nagy elánnal küzdöttünk, hiszen szerettük volna kijavítani a Nyírgyulaj elleni nem várt fiaskót. Az első félidőben az Újpest előtt is több helyzet adódott, ha azokat belövik, biztosan szorosabbá vált volna a mérkőzés. Nagyon sokat dolgozunk, ennek is köszönhető, hogy a szerencse ekkor mellénk állt. A szünet után pedig azt az arcát mutatta a csapat, amit a szurkolóink, vezetőink látni szeretnének a szezonban.

Németh Péter: – Bár a szünetben a Veszprém vezetett 2-0-ra, úgy gondolom, hogy az első félidőben a mi akaratunk érvényesült. A folytatás viszont nem a mi elképzeléseink szerint alakult. Sok mindent át kell gondolnunk, újra kell terveznünk, amiben én leszek a főkolompos. Lesz feladatunk.

futsalveszprem.hu
2021. szeptember 10. 21:52