nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
MVFC BERETTYÓÚJFALU
1. FC VESZPRÉM
2024. április 22.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
2
DEAC
3
2024. április 8.
#együttdobban

Vereség a tét nélküli rangadón

A Tatai Józsefet és Boromisza Dánielt eltiltás miatt nélkülöző Balaton Bútor FC Veszprém három góllal alulmaradt a címvédő Berettyóújfalu vendégeként a futsal NB I alapszakaszának hétfői utolsó körében.

Tudósítás: Zatkalik Dávid / vehir.hu

Tét nélküli rangadóval zárult az első osztályú futsalbajnokság alapszakasza, amelyben a már biztosan harmadik Veszprém a második helyen záró Berettyóújfalunál vendégszerepelt. A bakonyiak kiváló formában utaztak a címvédőhöz, hiszen a legutóbbi öt bajnokijukon egy döntetlen mellett négyszer is győzni tudtak. Az azonban jelentősen megnehezítette Fehér Zsolt feladatát, hogy a góllövőlistát 28 találattal vezető Tatai József mellett a védelem oszlopa, Boromisza Dániel sem játszhatott sárga lapos eltiltása miatt.

A vendéglátó már a 4. percben vezetéshez jutott, egy gyors kontra végén Rafinha tíz méterről nagy erővel a bal alsó sarokba lőtt (1-0). A túloldalon Pál hét méterről végezhetett el ígéretes szabadrúgást. A válogatott kiválóság lövés helyett Monterohoz passzolt, aki már kapura tűzte a játékszert, ám Sándor védett.

Alig egy perc elteltével újabb gólt szerzett Sergio Mullor Cabrera legénysége, miután Szabó Péter megiramodott a balszélen, majd nullszögből a kapuba lőtt (2-0). A Veszprém védekezése továbbra sem állt össze, a hazaiak uralták a találkozót.

A 13. percben Nagy Imre szerzett labdát, majd szép cselek után a bal kapufa segítségével a hálóba durrantott (3-0). Tovább rohamozott az MVFC, ami újabb hazai gólt eredményezett: néggyel a szünet előtt Rafinha bombázott a felső léc alá (4-0). Kisvártatva Montero szépíthetett volna, aki gyönyörű csellel rázta le emberét, majd a kapuval szemben állva a kapufa mellé lőtt.

Látványosan feljavult a veszprémiek játéka a pihenőt követően. A 27. percben a szépítés is összejött a mieinknek: Komáromi szögletét Montero vágta be kapásból (4-1). A Balaton Bútor a folytatásban is felvállalta a nyílt sisakos, támadó játékot, de a gárda csak kapufáig jutott. A Berettyóújfalu sikere így nem forgott veszélyben, Fehér Zsolt legénysége a felsőházi rájátszásban vehet revansot.

Futsal NB I, alapszakasz, 18. (utolsó) forduló:
MVFC Berettyóújfalu–Balaton Bútor FC Veszprém 4-1 (4-0)
Berettyóújfalu, zárt kapuk mögött. Vezette: Borbás (Belicza, Bereczki)
Berettyóújfalu: Sándor – Rézműves, Rábl, Szabó P., Rafinha
Csere: Mezei (kapus), Horváth N., Nagy I., Gál, Szatmári, Nagy D., Takács Z., Sipos
Vezetőedző: Sergio Mullor Cabrera
Veszprém: Spandler – Fridrich, Pál, Komáromi, Montero
Csere: Sásdi, Klcsó (kapusok), Erdősi, Lengyel, Tar, Rutai, Bencsik Á., Bencsik R.
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Gólszerzők: Rafinha (4., 16.), Szabó P. (5.), Nagy I. (13.), ill. Montero (27.)

futsalveszprem.hu
2021. február 16. 12:09