nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
PTE-PEAC
2024. április 3.
Utolsó mérkőzés
PTE-PEAC
1
1. FC VESZPRÉM
5
2024. március 27.
#együttdobban

Magabiztos továbbjutás

A több kulcsemberét is nélkülöző Balaton Bútor FC Veszprém meggyőző, 5-2-es győzelmet aratott az alacsonyabb osztályú Lurkó Focimánia vendégeként szerda este, így továbbjutott a Magyar Kupa következő fordulójába.

Szerda este Jász-Nagykun-Szolnok megyébe, azon belül Szászberekbe, a regionális bajnokságban szereplő Lurkó Focimánia otthonába látogatott városunk élvonalbeli futsalcsapata a Magyar Kupa második fordulójában. Fehér Zsolt vezetőedző húzóemberei közül a csapatkapitány Tatai József mellett Sásdi Bálintot és Komáromi Pétert is pihentette; helyet kapott viszont a keretben a rutinos Jónás Áron és a fiatal Szili Adrián, Palvek Márk, Kovács Barnabás.

Meglepetésre a házigazda már az első percben megszerezte a vezetést Bazsonyi révén. Rögvest észleltek is a vendég veszprémiek: a center Rutai Balázs még az első játékrészben mesterhármassal válaszolt (17. perc: 1-3).

Egy percre rá Pál Patrik jegyezte a bakonyiak negyedik találatát, de a hazaiaknak sikerült még szépíteniük a szünet előtti másodpercekben. A Balaton Bútor így is megnyugtató, kétgólos fórral vonulhatott pihenőre (félidő: 2-4).

Rutai Balázs mesterhármast szerzett!Rutai Balázs mesterhármast szerzett!

A második játékrész már kevésbé volt eseménydús: Bencsik Roland a 29. percben 5-2-re módosította az állást a Veszprém javára, amellyel egyúttal, mint később kiderült, a végeredményt is beállította.

Az FCV 5-2-es idegenbeli győzelmével kivívta a továbbjutást a Magyar Kupa következő körébe. Spandler Mátyás és társai jövő hétfőn 18.30-kor az Újpest együttesét várják bajnoki mérkőzésre a Március 15. utcai sportcsarnokba, ahová a belépés továbbra is ingyenes.

Férfi futsal Magyar Kupa, 2. forduló:
Lurkó Focimánia-Balaton Bútor FC Veszprém 2-5 (2-4)
Szászberek, Városi Sportcsarnok. Vezette: Kakuk.
Lurkó Focimánia: Ulviczki, Bakonyi Cziczás, Fehér, Szabó K.
Csere: Szűcs, Bagi, Dankovics, Bársony, Szabó B., Rónai, Tóth T., Héja.
Balaton Bútor FC Veszprém: Spandler, Pál, Boromisza D., Rutai, Bencsik R.
Csere: Jónás (kapus), Szili, Palvek, Fridrich, Tar, Bognár, Kovács B., Bencsik Á.
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Gólszerzők: Bazsonyi (1.), Szabó K. (20.), ill. Rutai (4., 11., 17.,), Pál (18.), Bencsik R. (29.)

Így értékelte a látottakat a veszprémiek vezetőedzője

Egy nagyon szimpatikus, lelkes csapatot sikerült felülmúlnunk, ami egyúttal a továbbjutásunkat is jelentette a kupasorozatban. Természetesen örülünk az eredménynek, de immár csak a következő megmérettetésünkre koncentrálunk! Ugyanis hamarosan az Újpest gárdáját fogadjuk, amelynek egyértelmű célja, hogy elmozduljon az alsóházból. Nincs más tervünk a fővárosiak ellen sem, minthogy megörvendeztessük szurkolóinkat egy újabb győzelemmel!

- nyilatkozta a mérkőzést követően Fehér Zsolt.

futsalveszprem.hu
2020. október 15. 11:09