nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
MVFC BERETTYÓÚJFALU
1. FC VESZPRÉM
2024. április 22.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
2
DEAC
3
2024. április 8.
#együttdobban

Nagyon fontos győzelmet aratott az 1. FC Veszprém

A több kulcsemberét is nélkülöző Veszprém 2-1-re nyert a Kecskemét vendégeként a futsal NB I alsóházi rájátszásának hétfői meccsén.

Tekintve, hogy az alsóházi rájátszás első fordulójában a Csömör vendéglátójaként alulmaradt, a sereghajtó Kecskemét vendégeként égető szüksége volt a bajnoki pontokra a veszprémi futsalcsapatnak.

Frank Tamás vezetőedző feladatát azonban nagyban nehezítette, hogy Tatai Józsefre és Boromisza Dánielre eltiltás, Bognár Péterre, Komáromi Péterre és Klcsó Gáborra sérülés, Márkus Gáborra pedig munkahelyi elfoglaltsága miatt nem számíthatott a hétfő esti találkozón. Ráadásul az alapszakasz utolsó helyén záró Kecskemét a közelmúltban ukrán és szerb légiósokkal erősített.

Jó iramban kezdődött a bajnoki, a mieinknél Bencsik Roland, a hazaiaknál pedig Rutai lőtt ígéretes helyzetben, de mindketten célt tévesztettek. A 3. percben ismét Rutai rohamozott, jobb oldali lövését követően Miloszavljevics nem tudott felszabadítani, így a hosszú oldalon érkező Gavrilovicshoz került a játékszer, a szerb pedig Schmidmajer kapujába lőtt (0-1).

A Veszprém azonnal ellentámadásba lendült. A 8. percben Raimundo Juniort lehetett dicsérni, aki a kecskemétiek védőjén és kapusán is áthámozta magát, majd az alapvonalról Miklóshoz passzolt, aki tíz méterről tűpontosan kilőtti a bal alsó sarkot (1-1).

Az alföldieknél a kapufát telibe trafáló Kovács, a túloldalon pedig Miloszavljevics járt közel az újabb gólhoz. Tombácz kapus aztán Bencsik Roland lövését is hárította, míg Schmidmajer Rutai kísérletét hatástalanította.

Veszprémi lehetőséggel indult a második felvonás: Bencsik Roland életerős löketét Tombácz tolta a kapu felé kiváló reflexszel. Nem sokkal később azonban már a hálóőr sem tudott segíteni a házigazdán. Bencsik Ádám, Papp és Bencsik Roland tetszetős háromszögelése után ugyanis utóbbi a léc alá a vágta a játékszert (1-2).

A folytatásban a Kecskemét jobbára távoli lövésekkel próbálkozott, melyeket könnyedén védett Schmidmajer. Héttel a lefújás előtt az FCV járt közel a gólszerzéshez, de Bencsik Roland remek beadásáról lemaradt Papp. Az utolsó négy percben vészkapussal játszott a Koós-csapat, ám ellenfele szervezett védekezését így sem tudta feltörni.

Több gól már nem esett, a Frank-csapat rendkívül fontos győzelmet aratott, amellyel tapadni tud az egyaránt ötpontos Debrecenre és Csömörre.

Férfi futsal NB I, rájátszás a 6-10. helyért, 2. forduló:
Kecskemét–1. FC Veszprém 1-2 (1-1)
Kecskemét, vezette: Tamási (Hartung, Szabó P.).
Kecskemét: Tombácz – Simics, Rutai, Scherban, Gavrilovics.
Csere: Csővári (kapus), Csamangó, Móra, Kovács J., Récsei, Sallai, Dobosi.
Vezetőedző: Koós Károly.
Veszprém: Schmidmajer – Gyurcsányi, Miloszavljevics, Bencsik Á., Bencsik R.
Csere: Spandler (kapus), Miklós, Tar, Papp, Caio Matheus, Varga Á., Raimundo Junior.
Vezetőedző: Frank Tamás.
Gólszerzők: Gavrilovics (3.), ill. Miklós (8.), Bencsik R. (23.).

futsalveszprem.hu
2020. március 15. 23:41