nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
PTE-PEAC
2024. április 3.
Utolsó mérkőzés
PTE-PEAC
1
1. FC VESZPRÉM
5
2024. március 27.
#együttdobban

Nem bírt a házigazdával a Veszprém

A helyzeteit kíméletlenül kihasználó Haladás 4-0-ra nyert a Veszprém ellen a futsal Magyar Kupa szombati elődöntőjében, így bejutott a vasárnapi fináléba. Frank Tamás legénysége számára véget ért a sorozat.

A hétvégén a szombathelyi Aréna Savaria ad otthont a női és a férfi futsal Magyar Kupa négyes döntőjének. Utóbbiak szombati első elődöntőjében a házigazda Haladással csapott össze a Veszprém.

Bár a bakonyiak az előző kiírás ezüstérmeseként érkeztek a seregszemlére, a párharc abszolút esélyesének a magyar válogatottakkal és kiváló légiósokkal felálló Szombathely számított, amely második helyen zárta az NB I alapszakaszát.

Noha a Veszprém bátor játékkal rukkolt elő az első percekben, a vendéglátó már a 2. percben vezetést szerzett. Az exveszprémi Dávid végezhetett el berúgást a bal oldalról, Hajmásit játszotta meg, aki lerázta Tart, majd kilőtte a bal alsó sarkot (0-1).

Ez sem szegte a mieink kedvét, egy gyors ellentámadásból indulva Bencsik Ádám ugratta ki gyönyörűen Tatait, aki a kapu fölé lőtt. Ennél is nagyobb helyzetet láthatott a publikum a játékrész derekánál. Az újabb kontra végén Tatai lövése felpattant a bravúrral hárító Alaszticssról, a játékszert ismét Tatai gyűjtötte be, aki a túloldalon érkező Bognárhoz passzolt, ám sajnos Alasztics ismét résen volt.

A szerb Miloszavljevics is próbára tette Alaszticsot, aki ezúttal lábbal hárított. A túloldalon pedig a másik egykori veszprémi játékos, Vas tüzelt, de Spandler magabiztosan őrizte ketrecét. Négy perccel a szünet előtt azonban már ő sem segíthetett, Hajmási szépen készített le Dávidnak, aki védhetetlenül a hálóba bombázott (0-2). A hajrában még a megiramodó Caetano előtt adódott lehetőség, aki éles szögből lőtt, ami könnyű csemegét jelentett Spandlernek.

A második felvonás elején Dávid próbálkozott távolról, ezúttal is Spandler védett. A 23. minutumban aztán még nehezebbé vált a Frank-csapat helyzete. Vas ugyanis egy saját térfeléről érkező ívelést átvéve ballal a kapuba csavart a kiérkező Spandler mellett (0-3).

Schmidmajer érkezett a veszprémi kapuba, de nem sokkal később le is jöhetett, együttese ugyanis öt a négy elleni játékra váltott. Az 1. FCV számára az is halvány reménysugarat jelentett, hogy a Haladás már öt szabálytalanságnál járt. A vendégek küzdöttek, hajtottak, de a rivális szervezett védekezését továbbra sem tudták feltörni.

Öttel a vége előtt aztán Garcia a saját térfeléről az üres veszprémi kapuba lőtt, végérvényesen eldöntve a párharc sorsát (0-4). Ráadásul Tatai kisvártatva begyűjtötte a második sárga lapját, így kiállni kényszerült a Sipossal szembeni szabálytalanságáért. A Juanra-csapat nem tudott éli az emberelőnyös lehetősséggel, a Veszprémnek viszont megadatott a lehetőség, hogy szépítsen. A hatodik hazai fault után Bencsik Roland lőhetett tízméterest, de Sásdi védeni tudott.

Több gól már nem esett, a Vas megyeiek bejutottak a vasárnapi fináléba, ellenfelük az Érd–Berettyóújfalu találkozó győztese lesz. Gyurcsányiék számára véget ért a sorozat, bronzmérkőzést ugyanis nem rendeznek.

Futsal Magyar Kupa, elődöntő:
1. FC Veszprém–Haladás VSE 0-4 (0-2)
Szombathely, Aréna Savaria. Vezette: Wittner (Tamási, Ibriksz).
Haladás: Alasztics – Hajmási, Dávid, Dróth, Vas.
Csere: Sásdi (kapus), Horváth P., Simics, Sipos, Caetano, Gerencsér, Péter, Garcia, Vidák.
Vezetőedző: Calvo Rodriguez Juan Ramon.
Veszprém: Spandler – Tatai, Gyurcsányi, Miloszavljevics, Bognár.
Csere: Schmidmajer (kapus), Miklós, Tar, Papp, Varga Á., Bencsik Á., Raimundo Junior, Bencsik R., Caio Matheus.
Vezetőedző: Frank Tamás.
Gólszerzők: Hajmási (2.), Dávid (16.), Vas (23.), Garcia (36.).
Piros lap: Tatai (38.).

futsalveszprem.hu
2020. február 25. 10:56