nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
HALADÁS VSE
2024. április 26.
Utolsó mérkőzés
MVFC BERETTYÓÚJFALU
6
1. FC VESZPRÉM
0
tegnap
#együttdobban

Győzelemmel hangolt a négyes döntőre az 1. FC Veszprém

Kétgólos győzelmet aratott a Veszprém a sereghajtó Kecskemét ellen az NB I alapszakaszának utolsó fordulójában. Frank Tamás legénysége hétfői sikerével megőrizte nyolcadik helyét, így két pontot visz magával az alsóházi rájátszásba.

A sereghajtó Kecskemét vendégeként zárta a futsal NB I alapszakaszának küzdelmeit a nyolcadik helyen álló Veszprém. Az már korábban biztossá vált, hogy mindkét gárda az alsóházban (6-10. helyért) küzdhet a folytatásban. A hétfő esti ütközet arról döntött, hogy ki milyen pozícióban zár, s hány bónuszpontot visz magával a pontvadászat következő szakaszába.

Az utóbbi hetekben javuló formát mutató veszprémiek kezdtek jobban, akik Boromisza váratlan bombájával már a 3. percben megszerezték a vezetést. A folytatásban is a bakonyiak akarata érvényesült, de nem sikerült növelniük a különbséget.

A játékrész hajrájában aztán magára talált a házigazda. Hárommal a szünet előtt még bravúrral védett Spandler, nem sokkal később azonban, Rutai lövésénél már nem tudott segíteni a kapus (1-1).

A második játékrészben Caio Matheus is bemutatkozott az 1. FCV együttesében, az előző fordulóban debütáló Raimundo Junior viszont ezúttal kimaradt a keretből.

Izgalmas, lüktető mérkőzést láthattak a nézők. Mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek. Spandler két nagy védést is bemutatott a 30. minutumban, a túloldalon viszont Tatai túljárt Tombácz eszén. Nem sokkal később pedig meg is duplázta fórját a Frank-csapat, méghozzá az újonc Caio Matheus góljával (1-3). A hajrában Schmidmajer tízméterest védett, így érintetlen maradt a vendég kapu.

Győzelmével megőrizte nyolcadik helyét a Veszprém, amely így két pontot visz magával az alsóházba. Azt megelőzően azonban még a Magyar Kupa hétvégi négyes döntőjében vár feladat a mieinkre, akik szombaton (15.30) a házigazda Szombathellyel csapnak össze az első elődöntőben.

Futsal NB I, alapszakasz, 18. (utolsó) forduló:
Kecskemét–1. FC Veszprém 1-3 (1-1)
Kecskemét, vezette: Borbás (Ibriksz, Janitz).
Kecskemét: Tombácz – Csamangó, Móra, Rutai, Dobosi.
Csere: Csővári (kapus), Kovács J., Molnár, Récsei, Sallai.
Edző: Koós Károly.
Veszprém: Spandler – Tatai, Gyurcsányi, Boromisza D., Miloszavljevics.
Csere: Schmidmajer (kapus), Miklós, Tar, Papp, Varga, Bognár, Bencsik Á., Bencsik R., Caio Matheus.
Vezetőedző: Frank Tamás.
Gólszerzők: Rutai (18.), ill. Boromisza (3.), Tatai (30.), Caio Matheus (33.).

futsalveszprem.hu
2020. február 20. 0:02