nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC Veszprém
ARAMIS
ma
Utolsó mérkőzés
ASF Nyíregyháza
6
1. FC Veszprém
4
2023. november 27.
#együttdobban

Utolsó percben kapott góllal kapott ki az 1. FCV

A veszprémi futsalcsapat az utolsó percig hősiesen állta a szombathelyi rohamokat. Dróth Zoltán villanásának köszönhetően aztán mindhárom bajnoki pontot elvitte a Haladás az NB I hétfői játéknapján.

A futsal élvonal egyik legerősebb csapata, az előző idényben ezüstérmet szerző, az idei tabella harmadik helyén álló Haladás ellen próbált kimászni a gödörből a négy vereségével sereghajtó Veszprém.

Frank Tamás ezúttal a fiatal Klcsónak szavazott bizalmat a kezdőcsapatban az eddig első számú kapusként számításba vett Schmidmajer helyett.

Kisebb veszprémi lehetőséggel kezdődött a találkozó: Tatai lódult meg egy gyors kontrát követően, ám a válogatott Alasztics jól jött ki kapujából, s könnyedén tisztázott. Azonnal magához ragadta a kezdeményezését a Szombathely, amely saját kapujához szegezte vendéglátóját. Szervezetten és stabilan védekeztek a bakonyiak, akik nem engedték kibontakozni a vasiakat. Egyik új szerzeményük, Martinez a 6. percben az oldalhálót találta el, Hajmási pedig mellé durrantott.

A 13. percben alakult ki az addigi legnagyobb szombathelyi lehetőség, amikor is Gerencsér vezethette Klcsóra a labdát, ám a fiatal hálóőr bravúrral hárított. Az exveszprémi Vass szinte azonnal javíthatta volna csapattársa hibáját, de a kapufát trafálta telibe.

A folytatásban sem változott a játék képe: a zöld mezesek járatták a játékszert, a mieink pedig kontrákra rendezkedtek be. Túlzottan nagy kockázatot azonban nem vállaltak a vendégek, így kevés lehetősége nyílt a Frank-csapatnak a gyors ellentámadásokra. Az utolsó percek aztán bőven tartogattak izgalmakat: Da Silva kevéssel lőtt kapu mellé, majd kétszer is bravúrral védett Klcsó.

Úgy kezdődött a második felvonás, ahogyan az első zárult: előbb Dróth nagy lehetősége maradt ki, aztán Klcsó állta a labda útját. A Veszprém bátrabb játékstílusra váltott, aki kis híján eredményre is vezetett. Öt perc elteltével Tatai erőszakosan labdát szerzett, majd lerázta ellenfelét, s a kapu mellé lőtt.

Klcsó újabb védésekkel bizonyított, aztán Dróth lőtt kapufát „nullszögből”. Fél óra elteltével az egykori szombathelyi kedvenc, Gyurcsányi gyönyörűen átemelte Alasztics kapust, de Martinez tisztázni tudott a gólvonalról.

A hajrához közeledve megélénkült a meccs. A Veszprém ebben az időszakban veszélyesebben játszott ellenfelénél, igaz, mindkét kapu előtt adódtak helyzetek.

Négy minutummal a vége előtt öt a négy elleni játékra váltott a rivális, másodpercekkel később Dróth a kilencesről befordulva csattanós kapufát lőtt. Úgy tűnt, hogy a bakonyiak kihúzzák kapott gól nélkül, ám Dróth ötven másodperccel a lefújás előtt ismét eltalálta kapufát, amelyről ezúttal már a hálóban kötött ki a labda (0-1). A végig nagyszerűen küzdő Frank-csapat az utolsó percben mindent elkövetett az egyenlítésért, de vészkapussal támadva sem tudott betalálni. Az alkulat pénteken a címvédő, listavezető Berettyóújfalu ellen rugaszkodhat neki ismét az első pontok megszerzésének.

Futsal NB I, 5. forduló:
1. FC Veszprém–Haladás VSE 0-1 (0-0)
Március 15. utcai csarnok, 600 néző. Vezette: Zimonyi (Kiss G., Apkó).
Veszprém: Klcsó – Tatai, Tar, Komáromi, Boromisza D. Csere: Schmidmajer, Spandler (kapusok), Miklós, Tama, Gyurcsányi, Bognár P., Bencsik Á., Bencsik R. Vezetőedző: Frank Tamás.
Haladás: Alasztics (kapus), Simics, Da Silva, Gerencsér, Vidák. Csere: Homlok, Sásdi (kapusok), Melo, Hajmási, Sipos, Dróth, Vass, Martinez. Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez.
Gólszerző: Dróth (40.).

Edzői értékelések

Frank Tamás: – A Hali irányított, de végig ott volt a veszély a kontráinkban. A jelenlegi helyzetünket tekintve sorszerű volt az ötven másodperccel a vége előtt kapott gól. Sajnálom a szurkolóinkat és a játékosaimat is, mert mindent elkövettünk a sikerért. Azt gondolom, hogy nem érdemeltünk vereséget. Pénteken Berettyóújfalura utazunk. A mai meccs után nehéz lesz lelket önteni a fiúkba, de minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni.

Juan Ramon Calvo Rodriguez: – Az első félidőben jobban játszottunk ellenfelünknél, de nem sikerült belőni a helyzeteinket. A másodikban a Veszprém teljesítménye is feljavult, mi is veszélyesen futsaloztunk, végül megérdemelt győzelmet arattunk.

Rajki Tamás
2019. október 7. 16:32