Frank Tamás: Nem tűröm jól az eredménytelenséget!

Hétfőn Haladás, pénteken Berettyóújfalu – Magyarország két legerősebb alakulata ellen szeretne kimászni a gödörből az NB I-es veszprémi futsalcsapat.

Finoman szólva sem indult jól az élvonalbeli bajnokság az előző idényben bronzérmes 1. FC Veszprém számára, amely az első négy fordulóban valamennyi mérkőzését – sorrendben a Debrecen, a Nyírgyulaj, a Csömör és az Aramis ellen – elvesztette.

– Nem kertelek: a csapat mentálisan összezuhant az elmúlt időszak eredménytelensége miatt. Mindenkiben óriási becsvágy dolgozik, talán túlzott is, ami görcsösséget eredményez. A játékosaim hozzáállására ugyanakkor továbbra sem lehet panaszom, mert becsülettel dolgoznak, végzik a feladataikat – kezdte a beszélgetést Frank Tamás, a veszprémiek nyáron kinevezett vezetőedzője, aki folyamatosan azon dolgozik stábjával, hogy kilábaljanak az eredménytelenségből.

– Magabiztosan kijelenthetem, hogy nem lettem hülyébb edző, márpedig előzőleg sehol sem vallottam kudarcot. Az is biztos, hogy a játékosaim sem lettek rosszabbak az elmúlt egy-két hónapban. Egyértelmű tehát, hogy mentális problémákkal küszködünk, melyeket folyamatosan próbáljuk orvosolni, kezelni. Bízom benne, hogy már hétfőn látható lesz ennek az eredménye. Én is türelmetlen vagyok magammal szemben. Nem az a típusú edző vagyok, aki jól tűri az eredménytelenséget – tette hozzá a szakember.

Két roppant nehéz bajnoki vár azonban az előttünk álló héten a bakonyiakra, akik hétfőn (18.30) a bajnoki ezüstérmes Haladást fogadják a Március 15. utcai csarnokban, négy nappal később pedig a címvédő, listavezető Berettyóújfalunál vendégeskednek.

– Jelen helyzetben nem mi vagyunk a következő két találkozó esélyesei, de az a célunk, hogy végre elkezdjük a pontok gyűjtését. Nagyon szeretném már én is látni a közösen elvégzett munka eredményét, mert higgyék el, rengeteget dolgozunk. Ehhez az kell, hogy kirángassuk magunkat a gödörből. Nekünk mostantól minden meccsen égetően fontos a pontszerzés. Azért vagyunk sportemberek, hogy ebből a helyzetből is felálljunk – húzta alá.

A hét első feladata tehát a Haladás elleni hétfői (18.30) hazai ütközet. A vasiak a nyitó körben 7-4-re kikaptak a címvédő Berettyóújfalutól, a folytatásban azonban magabiztosan verték a Dunaferrt, az FTC-t és a Kecskemétet is.

– Az előző idényhez képest tovább erősödtek a szombathelyiek, akik a már meglévő két kiváló légiósuk mellé újabb két minőségi külföldit igazoltak. Azt gondolom, hogy jelen pillanatban övék Magyarország legerősebb kerete. A válogatott meccsek tapasztalatai alapján azt is elmondhatom, hogy Alasztics személyében egy bombaformában lévő kapussal is meg kell küzdenünk. Alaposan kielemeztük a játékukat, tudjuk, hogy mi vár ránk. Nagyon nehéz találkozóra számítok, de remélem, hogy el tudjuk bizonytalanítani őket.

Rajki Tamás

További cikkek

Vezetőedzőnk és csapatkapitányunk is értékelte a kupadöntőt A címvédő Haladás ellen 3-0-ra elvesztett Magyar Kupa-finálé után vezetőedzőnk, Fehér Zsolt és csapatkapitányunk, Spandler Mátyás is megosztotta a gondolatait. elolvasom Veszprémi ezüstérem a Magyar Kupában! A férfi futsal Magyar Kupa vasárnapi döntőjében a Veszprém egy félidőn keresztül tudta tartani a lépést a Haladással, a második felvonásban aztán érvényesítette a papírformát a címvédő, amely 3-0-s sikerével aranyérmes lett. elolvasom Magyar Kupa: Veszprém–Haladás finálé következik! Félidei döntetlen után 5-1-re legyőzte a Maglódot a Veszprém a férfi futsal Magyar Kupa szombati, budapesti elődöntőjében. Fehér Zsolt együttese a címvédő Haladással találkozik a vasárnap délutáni fináléban (kezdés: 16.30), melyet az M4 Sport+ TV-csatorna élőben közvetít! elolvasom Fehér Zsolt: A megítélt büntetőn még a kecskemétiek is mosolyogtak! A házigazda SG Kecskemét ellen 3-2-e elveszített hétfő esti bajnoki mérkőzésünket követően vezetőedzőnk, Fehér Zsolt értékelte a látottakat. elolvasom A hatodik helyen zártuk a bajnokságot A hatodik helyen zárta a futsal NB I 2023/2024-es kiírását a Veszprém, miután a felsőházi rájátszás utolsó fordulójában 3-2-re alulmaradt a Kecskemét vendégeként. Az alföldiek ezzel megszerezték a második helyet és készülhetnek fennállásuk első bajnoki fináléjára. elolvasom
2019. szeptember 29. 18:00