nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC Veszprém
ARAMIS
ma
Utolsó mérkőzés
ASF Nyíregyháza
6
1. FC Veszprém
4
2023. november 27.
#együttdobban

Második helyen zárt a magyar futsalválogatott

A magyar férfi futsalválogatott remek játékkal 7-1-re legyőzte a szlovákokat a a Visegrádi Négyek Tornájának utolsó játéknapján a lengyelországi Krosnóban.

Turzó József együttese egy csehek elleni döntetlennel és a lengyelektől elszenvedett vereséggel várta az utolsó játéknapot, amelyen a szlovák csapat volt az ellenfele. A mieink egy öngóllal korán vezetést szereztek, és onnantól kezdve megállíthatatlan voltak. Pál Patrik és Dávid Richárd is duplázott a szünet előtt, így félidőben már 5-0-ra vezettek – számolt be a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) honlapja.

A második játékrészben is végig a magyar válogatott irányított, Hajmási Milán és veszprémi Komáromi Péter is betalált, a szlovákok csak egy góllal tudtak válaszolni. Nemzeti csapatunk fölényét jelzi, hogy a két gól mellett négy kapufát is lőtt a második félidőben, vagyis akár még nagyobb különbségű is lehetett volna a siker. A magabiztos győzelem azt jelenti, hogy válogatottunk négy ponttal a második helyen zárta a viadalt.

– Kifejezetten tetszetős játékkal rukkoltunk elő, nagyon szép dolgokat csináltunk a pályán, és ezúttal az ellenfél kapuja előtt is hatékonyak tudtunk lenni – értékelt a mérkőzés után Turzó József szövetségi kapitány.

– A teljesítményünk hasonló volt a tegnapihoz, a legnagyobb különbség a helyzetkihasználásban volt, sokkal jobb döntéseket hoztunk az ellenfél kapuja előtt, ami nagyban meghatározta a mérkőzést. Játékban ugyanazt tudtuk hozni mindhárom meccsen, sikerült megvalósítanunk a pályán, amit begyakoroltunk. Nem ez a torna szerepelt a felkészülésünk fókuszában, a játékosok rengeteg taktikai információt kaptak az elmúlt napokban, érthető volt az a mentális fáradtság, amit kedden éreztem leginkább a csapaton. Nagyjából összeállt az a keret, amivel nekivágunk a világbajnoki selejtezőknek, de szeretnénk még előrelépni a tétmeccsekig. Úgy érzem, teljesítményben közel jár a maximumához ez a csapat, bízom benne, hogy a maximumot éppen Olaszországban tudjuk majd hozni.

Visegrádi Négyek Tornája, 3. forduló:
Szlovákia–Magyarország 1-7 (0-5)
Magyarország: Varsányi Áron – Komáromi Péter, Nagy Imre, Horváth Norbert, Rábl János. Cserék: Hajmási Milán, Dávid Richárd, Pál Patrik, Dróth Zoltán, Siska Gergő, Vas Ádám, Horváth Szabolcs, Sánta Attila.

Rajki Tamás
2019. szeptember 26. 9:10