nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC Veszprém
ARAMIS
ma
Utolsó mérkőzés
ASF Nyíregyháza
6
1. FC Veszprém
4
2023. november 27.
#együttdobban

Lengyelországban készül a vb-selejtezőre a futsalválogatott

Az idei Visegrádi Négyek Tornát Lengyelország rendezi, a magyar férfi futsalválogatott – soraiban a veszprémi Komáromi Péterrel – számára ez a három mérkőzés lesz az októberi, olaszországi vb-selejtező előtti utolsó felkészülési teszt.

A Turzó József vezette együttes április óta először lép pályára nemzetközi mérkőzésen: a jövő heti Visegrádi Négyek tornán a házigazda lengyel, a szlovák és a cseh válogatott lesz a mieink három ellenfele. A dél-lengyelországi Krosnóban sorra kerülő viadal a csapat főpróbájának is felfogható az októberi, olaszországi vb-selejtezők előtt, ahol majd a házigazda, valamint a fehérorosz és az angol csapat ellen mérkőzik együttesünk – olvasható a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) honlapján.

A magyar válogatott keretében helyet kapott a korábbi sérülése után felépülő Dróth Zoltán, aki kirobbanó formában kezdte a szezont, négy forduló után kilenc góllal vezeti az NB I góllövőlistáját. A rutinosabb kerettagok közül tagja a válogatottnak a nyáron Ukrajnába szerződő Dávid Richárd, valamint a hazai élvonalban már öt gólnál járó Rábl János, a tavalyi bronzérmes, és a bajnokságban négy meccs után pont nélkül álló Veszprémből ezúttal egyedül Komáromi Péter kapott meghívót. Visszatértek a keretbe a Horváth ikrek, a több hónapos kihagyás után egyre inkább formába lendülő Horváth Norbert és csömöri csapattársa, Horváth Szabolcs.

– A világranglista alapján a mi válogatottunk a legalacsonyabban rangsorolt a lengyelországi torna mezőnyében, de bízom abban, hogy játékban és eredményességben is fel tudunk nőni ellenfeleinkhez – mondta az mlsz.hu-nak Turzó József. – Örülök, hogy három erős csapat ellen léphetünk pályára, mert az októberi vb-selejtezős riválisok közül az olaszok és a fehéroroszok is jóval előttünk állnak a világranglistán, és ellenük erős csapatok ellen, magas hőfokú meccsekkel tudunk a legjobban felkészülni. Ahogy Olaszországban, úgy most is bravúrokra lesz szükségünk, meg kell mutatnunk, hogy harcosságban és játékban is fel tudjuk venni a versenyt ellenfeleinkkel. Bizakodó vagyok, mert a keret tagjai megfelelő erőnlétben várják a válogatott mérkőzéseit, többen is remek formában kezdték az idényt, remélem, ezt átmentik a válogatott mérkőzéseire.


A Visegrádi Négyek programja:

Szeptember 23. (hétfő) 16.00: Csehország–Magyarország

Szeptember 24. (kedd) 14.00: Lengyelország–Magyarország
Szeptember 25. (szerda) 16.00: Szlovákia–Magyarország


A magyar válogatott kerete:

Kapusok:
Varsányi Áron (Csömör)
Alasztics Marcell (Haladás)

Mezőnyjátékosok:
Komáromi Péter (Veszprém)
Dávid Richárd (MFK Prodeksim)
Horváth Szabolcs (Rubeola Csömör)
Pál Patrik (Dunaferr)
Vas Ádám (Haladás)
Horváth Norbert (Rubeola Csömör)
Sánta Attila (Nyírgyulaj)
Nagy Imre (MVFC Berettyóújfalu)
Hajmási Milán (Haladás)
Dróth Zoltán (Haladás)
Rábl János (MVFC)
Siska Gergő (Nyírgyulaj)

Rajki Tamás
2019. szeptember 24. 9:04