nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
SG KECSKEMÉT
1. FC VESZPRÉM
2024. május 6.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
1
HALADÁS VSE
6
2024. április 26.
#együttdobban

A bronzért küzdhet az 1. FCV

A veszprémiek a Nyírgyulaj otthonában, a Haladás pedig az Aramis vendéglátójaként nyert egyaránt 4-2-re a futsal NB I középszakaszának utolsó csoportkörében. A mieink így a B-jelű ötös második helyén zártak és a Dunaferr ellen csatázhatnak a bajnoki bronzért.

Mozgalmas hetet zárt a veszprémi futsalcsapat, amely múlt hétfőn 5-0-s vereséget szenvedett a Haladás vendéglátójaként. Csütörtökön pedig bejelentették a klubvezetők, hogy közös megegyezéssel szerződést bontottak Madarász János vezetőedzővel.

Az NB I középszakaszának utolsó csoportkörében, a Nyírgyulaj vendégeként már a korábbi másodedző, Németh Gábor irányította a gárdát. Nem indult azonban jól a bakonyiak számára a mérkőzés, hiszen Siska révén a nyírségiek már a 3. percben vezetést szereztek.

A Veszprém mindent bevetett az egyenlítésért, ami Tatai szenzációs találatának köszönhetően a 12. percben össze is jött. Sőt, alig egy perccel később a vezetést is megszerezte az alakulat gólkirálya (1-2).

A második felvonásban is a mieink akarata érvényesült: Gyurcsányi a 29., Márkus pedig a 33. percben tovább növelte a különbséget. A hazaiaknak a hajrában összejött a szépítés, de nem tudták izgalmassá tenni a csatát (2-4).

A csoport másik meccsén a Haladás 4-2-re felülmúlta az Aramist, amivel megnyerte a csoportot, így készülhet a Berettyóújfalu elleni fináléra. Az FCV a Dunaferrel küzd a bronzéremért. A két nyert meccsig tartó párharc pénteken Veszprémben kezdődik, a második találkozót pedig hétfőn vívják Dunaújvárosban.

Futsal NB I, „B” csoport, 10. (utolsó) forduló:
Nyírgyulaj KSE–1. FC Veszprém 2-4 (1-2)
Nyírbátor, Városi Sportcsarnok. Vezette: Belicza (Szabó F., Boda).
Nyírgyulaj: Opre – Vlasovics, Klusin, Fekete V., Siska. Csere: Pallai (kapus), Angyalos, Szabó Á., Kántor, Nagy B., Sándor, Vass, Pazonyi. Edző: Lovas Norbert.
Veszprém: Spandler – Tatai, Tar Márkus, Komáromi. Csere: Schmidmajer, Simon (kapusok), Gyurcsányi, Varga Á., Bognár P., Bencsik R. Edző: Németh Gábor.
Gólszerzők: Siska (3.), Fekete V. (38.), ill. Tatai (12., 13.), Gyurcsányi (29.), Márkus (33.).

Edzői értékelés

Németh Gábor: – Nagyon büszke vagyok a csapatra, mert ilyen „kaotikus” hét után is remek teljesítmény tudott nyújtani. Úgy vélem, teljesen megérdemelten nyertünk egy kiváló ellenféllel szemben.

Balassa Gergő
2019. május 28. 10:29