nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
SG KECSKEMÉT
1. FC VESZPRÉM
2024. május 6.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
1
HALADÁS VSE
6
2024. április 26.
#együttdobban

„Elfáradt a vezetőedző és a játékosok közötti kapcsolat”

Ezzel indokolta a Madarász János vezetőedzővel történő csütörtöki szakítást Rajki Tamás, az NB I-ben szereplő 1. Futsal Club Veszprém ügyvezető elnöke, akitől az is megtudtuk: már keresik a gárda új trénerét.

A futsal NB I-ben éremért csatázó veszprémi klub csütörtök este közösségi oldalán közölte, hogy a vezetőség közös megegyezéssel szerződést bontott Madarász Jánosvezetőedzővel. Hozzátéve, hogy a bajnokság hátralévő részében Németh Gábor látja el az edzői feladatokat.

Madarász János 2013 nyarán vette át a bakonyi gárda irányítását – éppen Németh Gábortól, aki az elmúlt hat évben a másedzői feladatokat látta el. A Magyar Kupában 2015-ben és 2019-ben is ezüstéremig vezette a mieinket. Vezetésével az NB I-ben ezidáig nem sikerült felállni a gárdának a dobogóra, de a zajló kiírásban még megvan ennek a lehetősége. (Ha a középszakasz utolsó fordulójában az Aramis a Haladás, a Veszprém pedig a Nyírgyulaj vendégeként nyer, még döntőzhetnek is Tataiék. Jóval nagyobb azonban az esélye annak, hogy a mieink a bronzéremért szállhatnak majd harcba.)

A búcsú okairól Rajki Tamást, a klub ügyvezető elnökét kérdeztük. – Az elmúlt hat évben szép sikereket értünk el Madarász János irányításával, akinek ezután is köszönjük a munkáját. Mostanra azonban elfáradt a vezetőedző és a játékosok közötti kapcsolat. Nem láttuk a jövőképet, ezért a helyzetet közösen kiértékelve, átbeszélve úgy döntöttünk, hogy nem folytatjuk a közös munkát – indokolta a döntést Rajki Tamás, aki hangsúlyozta: abszolút korrekt módon vált el egymástól a klubvezetés és a tréner.

– Volt olyan elképzelés is, hogy Madarász végigviszi a szezont, ő azonban az azonnali távozást tartotta a legegyenesebb döntésnek. Úgy érezte ugyanis, a jelenlegi helyzetben nem tudja vállalni a felelősséget azért, hogy az idényből kihozza a maximumot. A bajnokság hátralévő meccsein ezért Németh Gábor irányítja az együttest. Szeretnénk a nyár elejéig megtalálni az új szakvezetőt, hogy a jövő évi keretet már az ő elképzelései szerint alakíthassuk ki – tette hozzá a klubvezető.

Mint említettük, az 1. FCV május 27-én (hétfőn) a Nyírgyulaj otthonában zárja a középszakasz B csoportjának küzdelmeit. Amennyiben beigazolódik a papírforma, s a bakonyiak a harmadik helyért küzdhetnek a két nyert meccsig tartó párharcban, akkor május 31-én, pénteken fogadhatják az A csoport második helyén záró Dunaferrt. A második ütközetre pedig június 3-án (hétfőn) kerülhet sor Dunaújvárosban.

Balassa Gergő
2019. május 24. 13:19