nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
SG KECSKEMÉT
1. FC VESZPRÉM
2024. május 6.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
1
HALADÁS VSE
6
2024. április 26.
#együttdobban

Számunkra ez a döntő! – Madarász

Fennállása legnagyobb sikerére készül a veszprémi futsalklub, amely biztosan bajnoki döntőt vívhat, ha hétfőn (18.30) legyőzi a vendég Haladást.

A veszprémi futsalcsapat a hét elején 6-1-re nyert a sereghajtó BME vendégeként a futsal NB I középszakaszának B csoportjában.

– Végig uraltuk a mérkőzést. Az első gólt nehezen szereztük meg, utána azonban nagyon gyorsan berúgtuk a másodikat, a harmadikkal pedig el is dőlt el a találkozó. Ekkor már lazán, jól játszottunk, s nem is engedtük ki a kezünkből a győzelmet – emlékezett vissza Madarász János vezetőedző, akinek együttese fővárosi sikerével mérföldes lépést tett az idény elején kitűzött célja, a bajnoki érem felé.

Akár a legfényesebb medál felé is… Amennyiben ugyanis a bakonyiak május 20-án, hétfőn (18.30) legyőzik a Március 15. utcai sportcsarnokban a szintén tizennyolc pontos Haladást, az utolsó forduló eredményeitől függetlenül biztosan bajnoki döntőt vívhatnak az A-jelű ötöst megnyerő Berettyóújfalu ellen. Ennek oka, hogy pontszámazonosság esetén a több győzelem számít, ebbe a mutatóba pedig az alapszakasz során elért győzelmek is beleszámítanak, amely a mieinknek kedvez.

– Számunkra ez a találkozó a döntő! Mindent bele kell adnunk, s mindent meg is fogunk tenni a sikerért. Alaposan átbeszéltük, kielemeztük videón a szombathelyieket, akik kétféle játékrendszert is alkalmaznak. A csapatom készen áll a sorsdöntő csatára! – húzta alá a szakember, aki elárulta: Dávid Richárd térdsérüléssel bajlódik, így kérdéses a hétfői szereplése.

A 2011-ben alapított veszprémi futsalklub már két ezüstérmet is szerzett a Magyar Kupában (2015, 2019), a legmagasabb osztályban azonban ezidáig még nem tudott fellépni a dobogóra.

– Valóban a legnagyobb sikerét érheti el a klubunk, de ugyanez elmondható a szombathelyiekről is, ezért óriási meccsre van kilátás. Edzőként nekem is ez lenne a legnagyobb eredményem, de nem emiatt vágyom erre a sikerre. Hanem azért, hogy a tanítványaim is átéljék azt, ami nekem játékosként többször is megadatott, hogy milyen is futsaldöntőt játszani – magyarázta a tréner, majd hozzátette: nem érnék be a döntőbe jutással, szeretnék elérni azt, amire csak kevesen számítanak...

A mieink az alapszakasz során oda-vissza verték a vasiakat, akik aztán a középszakaszban hazai pályán revánsot vettek.

– Nem számít, hogy mi történt korábban. Ez a találkozó mindkét fél számára óriási jelentőséggel bír, ezt pedig mentálisan kell elbírni. Közel azonos tudású alakulatok csapnak össze. Az fog nyerni, aki lelkileg erősebb lesz, s több csibészségét tud bevetni. Ennek a meccsnek fájnia kell mentálisan és fizikálisan is. Remélem, hogy nem görcsöljük túl a találkozót, s mindenki azt fogja nyújtani, amire képes. Több olyan játékosom is van, aki már játszott ilyen jellegű találkozót. De azok is meg fogják tudni oldani a feladatukat, akik még nem. Nagyon bízom a csapatomban – nyomatékosította Madarász, aki végül a szurkolókhoz fordult.

– Remélem, hogy telt ház előtt léphetünk pályára, hiszen az plusz egy gólt jelent számunkra. Nagyon számítok a közönségünkre, szeretnénk, hogy megtöltsék a csarnokot. Ha netán hátrányba kerülünk, akkor sem kell megijedni. Azt kérem, hogy hajtsanak, űzzenek minket tovább, s ennek meg is lesz az eredménye.

Balassa Gergő
2019. május 19. 16:12