Izgalommentes győzelem

Hozta a kötelezőt, Boromisza és Tatai vezetésével legyőzte a vendég Aramist a veszprémi futsalcsapat az NB I középszakaszának hétfői meccsén.

Egy híján ötven nap elteltével szerepelt ismét hazai pályán az 1. Futsal Club Veszprém, amely hétfő este a legutóbb idegenben legyőzött (3-4) Aramis gárdájával nézett farkasszemet az élvonal középszakaszában. A mieink számára azzal kecsegtetett a találkozó, hogy újabb győzelmük esetén beérhetik az éllovas Haladást, s a vesztett pontok tekintetében megelőzhetik a második Nyírgyulajt.

Nehezen vették fel a mérkőzés ritmusát a felek, sok hiba tarkította az első perceket. A bajnoki éremért küzdő Veszprémnél jegyezhettük fel az első nagyobb lehetőséget: Tatai a 4. percben a jobb kapufát trafálta telibe. A túloldalon Kulcsár vezethette Schmidmajerre a labdát, de nem tudott betalálni. A folytatásban többször is szükség volt a hazai portás reflexeire, a mieinknél pedig Márkus távoli lövése kerülte el centikkel Soós portáját.

Bő hat percet kellett várni az első találatra: Bencsik Roland passzát a jó ütemben érkező Bognár vágta a hálóba (1-0). Dávid meg is duplázhatta volna az előnyt, aki szép mozdulattal a kapu mellé pörgette a játékszert. A kihagyott lehetőség pedig meg is bosszulta magát, Fekete Márk ugyanis a játékrész derekánál labdát szerzett és megiramodva Schmidmajer eszén is túljárt (1-1).

Az FCV még inkább rákapcsolt, s sorra dolgozta ki helyzeteit. Tatai és Boromisza is közel járt a gólszerzéshez, de nem változott az állás. Egészen a 13. minutumig, amikor is Boromisza – Soós kapus segítségével – a hálóba bombázott (2-1).

A vendégek mestere, Frank Tamás időt kért, de ez sem segített az övéin. A hajrában is a bakonyiak futsaloztak veszélyesebben, a budaörsiek többnyire védekezésre kényszerültek. Az agilisan futsalozó Márkus helyzete még kimaradt, aztán Tatai már nem hibázott, aki Gyurcsányi beadását értékesítve állította be a 3-1-es félidei állást.

Fordulást követően sem változott a játék képe: az alacsony iramú mérkőzésen a több helyzetet kialakító Veszprém akarata érvényesült. Fél óra elteltével aztán – kissé váratlanul – szépítettek a budaörsiek: Juhász hatalmas bombát vágott.

Azonnal rákapcsolt a házigazda, Bognár és Tatai is közel járt a gólszerzéshez, de előbb kapus, utóbb pedig a védelem tisztázott az utolsó pillanatban. Kisvártatva aztán már siker koronázta a hazaiak törekvését: harcos labdaszerzést követően Tatai hozta kihagyhatatlan helyzetbe Boromiszát (4-2).

Öttel a vége előtt Tatai végezhetett el szabadrúgást nagyjából tizenegy méterről. Kapura lövés helyett passzolt, aztán jókora kavarodás után – szerencsés körülmények között ismét el – ismét hozzá került a labda, amit közelről a hálóba is kanalazott (5-2).

Győzelmének köszönhetően a Madarász-csapat utolérte a Haladást. Szintén tizenöt pontos az egy meccsel többet játszó Nyírgyulaj, amely a nap másik meccsén nagy csatában 6-5-re nyert a BME vendéglátójaként.

Futsal NB I, „B” csoport, 7. forduló:
1. FC Veszprém–Aramis SE 5-2 (3-1)
Március 15. utcai sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Kovács G. (Wittner, Szabó D.).
Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Komáromi, Dávid, Gyurcsányi. Csere: Spandler (kapus), Tar, Márkus, Boromisza D., Varga Á., Bognár P., Bencsik Ádám, Bencsik R. Vezetőedző: Madarász János.
Aramis: Vámosi – Fekete M., Büki, Harnisch, Boznánszky. Csere: Soós (kapus), Németh M., Kulcsár, Tóth D., Genczler, Fekete O., Juhász. Vezetőedző: Frank Tamás.
Gólszerzők: Bognár P. (7.), Boromisza D. (13., 33.), Tatai (19., 36.), ill. Fekete M. (11.), Juhász (30.)

Így látta a két mester

Madarász János: – Nyugodt mérkőzésen, nyugodt játékkal és viszonylag jó helyzetkihasználással megérdemelten nyertünk.

Frank Tamás: – Langyos mérkőzést játszottunk. Nem tudunk lelkesedéssel kompenzálni a Veszprém nagyobb rutinját, érettebb játékát. Ránk nézve hízelgő a végeredmény.

Forrás: vehirsport.hu

Balassa Gergő

További cikkek

Vezetőedzőnk és csapatkapitányunk is értékelte a kupadöntőt A címvédő Haladás ellen 3-0-ra elvesztett Magyar Kupa-finálé után vezetőedzőnk, Fehér Zsolt és csapatkapitányunk, Spandler Mátyás is megosztotta a gondolatait. elolvasom Veszprémi ezüstérem a Magyar Kupában! A férfi futsal Magyar Kupa vasárnapi döntőjében a Veszprém egy félidőn keresztül tudta tartani a lépést a Haladással, a második felvonásban aztán érvényesítette a papírformát a címvédő, amely 3-0-s sikerével aranyérmes lett. elolvasom Magyar Kupa: Veszprém–Haladás finálé következik! Félidei döntetlen után 5-1-re legyőzte a Maglódot a Veszprém a férfi futsal Magyar Kupa szombati, budapesti elődöntőjében. Fehér Zsolt együttese a címvédő Haladással találkozik a vasárnap délutáni fináléban (kezdés: 16.30), melyet az M4 Sport+ TV-csatorna élőben közvetít! elolvasom Fehér Zsolt: A megítélt büntetőn még a kecskemétiek is mosolyogtak! A házigazda SG Kecskemét ellen 3-2-e elveszített hétfő esti bajnoki mérkőzésünket követően vezetőedzőnk, Fehér Zsolt értékelte a látottakat. elolvasom A hatodik helyen zártuk a bajnokságot A hatodik helyen zárta a futsal NB I 2023/2024-es kiírását a Veszprém, miután a felsőházi rájátszás utolsó fordulójában 3-2-re alulmaradt a Kecskemét vendégeként. Az alföldiek ezzel megszerezték a második helyet és készülhetnek fennállásuk első bajnoki fináléjára. elolvasom
2019. május 6. 22:41