nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
HALADÁS VSE
ma
Utolsó mérkőzés
MVFC BERETTYÓÚJFALU
6
1. FC VESZPRÉM
0
2024. április 22.
#együttdobban

Virtuális élvonalban az 1. FCV!

Szakosztályt indítottak a virtuális világban – jelentették be csütörtök délután városunk NB I-es futsalcsapatának vezetői az Erdész utcai Sportkomplexumban tartott sajtótájékoztatón.

Nemcsak az 1. Futsal Club Veszprém életében, hanem szeretett megyénk létében is emlékezetes marad a csütörtök délután. Ugyanis az Erdész utcai Sportkomplexum Futsal Székházában nyilvánosan is bejelentették, hogy a királynék városa immáron egy első osztályú e-sport szakágnak is örvendhet.

S, hogy honnan is eredt az ötlet? Rajki Tamás, az 1. FCV ügyvezetője köszöntője után rögvest közölte is. – Igaz, mi a háttérben munkálkodunk, de folyamatosan arra törekedünk, hogy tovább fejleszthessük szeretett klubunkat. Finta Péter utánpótlás szakmai vezető kollégámmal pedig azonos korú, tizenéves gyermekeink vannak. Látjuk, érezzük merre halad a világ, s hogy mire van szükségük – húzta alá. – Ennek apropójából döntöttünk úgy a közelmúltban, hogy szervezünk egy e-sport kupát, amely hála Istennek nemcsak sikerrel, hanem kapcsolatteremtéssel is szolgált – árulta el Rajki, majd hozzátette, hogy a tárgyalások zökkenőmentesen alakultak, s boldogsággal tölti el szívüket, hogy a megyében elsőként valósíthattak meg egy virtuális – e-sport – szakosztályt.

A sajtótájékoztatón mindemellett fény derült arra is, hogy szakosztályuk máris az élvonalban (amelyben összesen tizenkét csapat néz egymással farkasszemet) fog tevékenykedni, s hogy a királynék városának alakulata a legnépszerűbb videojáték – a FIFA – Pro Clubs módjában (ahol mind a tizenegy karaktert más-más játékos irányítja) fog harcba szállni.

Ezek után Kocsis Máté szakosztályvezetőhöz került a staféta, aki elmondta, hogy elsőszámú céljuk a folyamatos fejlődés – nemzetközi szinten is szeretnék megmérettetni magukat –, amelyhez a lehetőség így már biztosítva van. Emellett örömét is kifejezte a megegyezéssel kapcsolatban. Úgy fogalmazott, nem volt kérdés, hogy szeretnének-e ehhez a klubhoz tartozni, s alig várják, hogy olyan legendás csapatokkal, mint a Honvéd, MTK, vagy épp az UTE, veszprémi színekben ütközhessenek meg. Végül, de nem utolsósorban pedig bemutatta csapatkapitányukat, Petrás Krisztiánt, aki arra hivatkozva, hogy már minden lényeges információ elhangzott, nem kívánt felszólalni.

A szakosztály szponzora, Kövecses Zoltán azonban még rá tudott mutatni valami igazán lényegesre. – Higgyék el, valahol legbelül mindannyian játékosok vagyunk. Nem az számít, hogy a pályán vagy a virtuális világban játszunk, hanem az, hogy közösséget formálunk! – mondta Kövecses, aki búcsúzásképp hozzáfűzte, hogy megéri jól teljesíteni, hiszen a legtehetségesebb játékosokat üzletük az idény végén különdíjjal is jutalmazza majd.

Balassa Gergő
2019. április 13. 8:49