nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
SG KECSKEMÉT
1. FC VESZPRÉM
2024. május 6.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
1
HALADÁS VSE
6
2024. április 26.
#együttdobban

„Kincsüket” adták, hogy mások élhessenek

Együtt, egymásért, a rászorulókért – nem törtek meg, s hiszik, hogy a történet most kezd csak szép lenni: jelesre vizsgázott összefogásból az 1. Futsal Club Veszprém, amely az Új Nemzedék Közösségi Téren a Civil Információs Centrumok (CIC) országos hálózata által szervezett szerdai véradáson elöljáróként képviselte a királynék városát, s igyekezett méltó példát mutatni.

– Hisszük, hogy csak most kezd szép lenni a történet! Megígérjük, hogy a szívünket is ki fogjuk tenni a pályára, s ha kell, vérünket is adjuk majd egymásért. De a szurkolóinkra óriási szükségünk lesz, nélkülük nem sikerülhet. Ahogy a vezetőink nélkül sem, akik jóban-rosszban mellettünk álltak, s egy percig sem fordultak el mellőlünk. Úgyhogy nincs más hátra, mint előre: ígérjük, hogy rá fogunk szolgálni a bizalomra! – üzent haza a megkeresésünkre Horvátországból az 1. FCV csapatkapitánya, Tatai József.

Aki – válogatottbeli kötelessége révén – ha testben nem is, de lélekben társaival együtt szolgálhatott egy nemes célért, az emberi életek megóvásáért. Ugyanis szerda délután példamutatásból jelesre vizsgázott élvonalbeli futsal-alakulatunk: elöljáróként képviselte az Új Nemzedék Közösségi Téren a Civil Információs Centrumok országos hálózata által szervezett véradáson megyeszékhelyünket.

– Nem tagadjuk egy percig sem, hogy a rájátszás eddig korántsem úgy alakult, ahogy azt vártuk. Van úgy, hogy bármennyire is szeretnénk, de a dolgok nem a mi terveink szerint haladnak. Tudjuk, hogy hibáztunk, de magunkba is néztünk. Nem törtünk meg, eddig is együtt, egymásért harcoltunk, ezután sem lesz másképp. Hiszen nemcsak csapattársak, hanem barátok is vagyunk, szoros kötelék ez – zárta üzenetét a válogatott kiválóság.

Rajki Tamás, az NB I-es Veszprém ügyvezetője kérdésünkre hangsúlyozta: részükről a megtiszteltetés, hogy arcukat, s „kincsüket” adhatták azért, hogy mások újabb lehetőséghez juthassanak az életben. Kiemelte – akárcsak Tatai –, hogy egyesületükben szoros kötelék uralkodik, egy nemes cél érdekében bárhol, bármikor szó nélkül össze tudnak fogni. Mindezek mellett kihangsúlyozta, hogy hisz benne, hogy az idény végén Veszprém egy nívós eredménynek hála új helyet foglalhat majd el a honi futsal-térképen, mindezt azonban csak a szurkolók támogatásával, közösen érhetik majd el.

S, ha már a hangsúly a közösen szóra került, nem elfelejtendő, hogy a Bakony szívében lapuló városunkban a közös segítség, soha nem volt kikerülendő: a futsalcsapat mellé pontosan ezért, közös jótett gyanánt a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) ügyvezetője, Németh Attila, szakmai vezetője, Török Krisztán, edzője, Dobos Máté, illetve gerelyhajító kiválósága Máté Fanni Szabina is büszkén csatlakozott.

A két nappal több mint egy éve megválasztott országgyűlési képviselőnk nélkül pedig nem is lehetne teljes a névsor: Ovádi Péter szintén ott volt az esemény, s ugyanúgy vérét adta, amellyel akár három emberi életet is megmenthet.

Forrás: vehirsport.hu

Balassa Gergő
2019. április 10. 18:47