nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
PTE-PEAC
2024. április 3.
Utolsó mérkőzés
PTE-PEAC
1
1. FC VESZPRÉM
5
2024. március 27.
#együttdobban

Megvan a második hely!

Az éllovas Berettyóújfalu legyőzte a harmadik helyen álló Dunaferrt, így a veszprémi futsalcsapat már biztosan a második helyen zárja az NB I alapszakaszát és hat ponttal kezdi a rájátszást.

Az utolsó fordulóhoz érkezett az első osztályú futsalbajnokság alapszakasza. A pénteki rangadón a már biztosan élen záró Berettóújfalu 5-3-ra legyőzte a harmadik helyen álló Dunaferrt. A dunaújvárosiak így már nem előzhetik meg a Veszprémet, amely hétfőn a Nyírgyulajhoz látogat.

Ezzel eldőlt, hogy a Madarász-csapat hat ponttal kezdi a rájátszást. Amennyiben a Haladás hétfőn legyőzi az Aramist, átveszi a harmadik pozíciót a Dunaferrtől, s a mieinkkel kerül egy csoportba a rájátszás során. Azonban ha a vasiak kikapnak vagy döntetlent érnek el, a Dunaferr kerül a bakonyiak útjába a folytatásban az élcsapatok közül.

Apropó, folytatás. Az alapszakasz végén két ötcsapatos csoportra oszlik a mezőny, az egyikben a tabella 1., 4., 5., 7. és 9. helyezettje, a másikban a 2.,3., 6., 8. és 10. helyezettje szerepel. A csapatok bónuszpontokat (6, 4, 3, 2, 1) kapnak az alapszakaszban elért helyezésüknek megfelelően. A két csoportban nyolc-nyolc mérkőzést rendeznek oda-visszavágós alapon, majd következik a bajnokság harmadik szakasza, a helyosztók: a két csoportelső a bajnoki címért játszik három nyert meccsig tartó párharcot, míg a másodikak a bronzéremért, a harmadikak az 5. helyért, a negyedikek a 7., az ötödikek pedig a 9. helyért küzdenek meg egymással két nyert meccsig tartó párharcban.

Balassa Gergő
2019. február 9. 11:01