nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
SG KECSKEMÉT
1. FC VESZPRÉM
2024. május 6.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
1
HALADÁS VSE
6
2024. április 26.
#együttdobban

Rangadó és adománygyűjtés

A hazai környezetben hibátlan, az utolsó hét bajnokiját egyaránt megnyerő Veszprém a veretlenül éllovas Berettyóújfalut fogadja hétfőn (18.30) a futsal NB I-ben.

Rögtön egy vérbeli rangadóval kezdi a 2019-es évet az 1. Futsal Club Veszprém, amely a listavezető, eddigi tizennégy meccséből tizenkettőt megnyerő és két döntetlent elérő Berettyóújfalut fogadja hétfőn (18.30) a Március 15. utcai sportcsarnokban.

A bakonyiak tizenhárom találkozón vannak túl, ezeken tizenegyszer nyertek és csak kétszer kaptak ki. Legutóbb október közepén, éppen a Berettyóújfalu vendégeként maradtak aluk. Azóta hét bajnokit nyertek zsinórban, ami rekord a veszprémi klub életében: sosem volt még ilyen hosszú győzelmi szériája a gárdának az élvonalban.

– Igaz futsalcsemegére, kiváló mérkőzésre és természetesen győzelemre számítok – összegezte várakozásait Madarász János a vehirsport.hu érdeklődésére. – Masszív és mégis sok gólt szerző rivális a Berettyó. Csapatként is nagyon erősek, s három olyan játékosuk is van, aki képes az extra teljesítményre. Spanyol edzőjük irányításával a négy-nullás forgásokat erőltetik, folyamatosan az üres területek megjátszására törekednek. Mindezt kiválóan művelik, ezért mentálisan és fizikálisan is nehéz követni a játékukat – tette hozzá az 1. FCV vezetőedzője.

A mieink egyébként a harmadik helyről várják a csatát, a tizenöt mérkőzésnél járó Dunaferr egy ponttal előttük jár. A pontvadászat jelenlegi állása tehát nem mutat teljesen valós képet, hiszen a mezőny tagjai – a különböző időpontáthelyezések miatt – eltérő számú mérkőzésen vannak túl. Ez esetben a vesztett pontok számát érdemes vizsgálni. E tekintetben pedig a Veszprém lesz a legjobb, amennyiben megőrzi hibátlan hazai mérlegét, s legyőzi a Berettyót.

– Korai még számolgatni. Minket elsősorban az motivál, hogy egy jó meccset játsszunk, kiszolgáljuk a közönségünket, s bebizonyítsuk, hogy komoly reményeink lehetnek az idény során. Nagyon alaposan felkészültünk az éllovas játékából, megkerestük a gyengepontjaikat. Remélem, hogy ki tudjuk használni ezeket, s mi leszünk az a gárda, amely elveszi a veretlenségüket. Bízom a csapatom tudásában. Nem jött jókor az év végi szünet, hiszen nagyon elkaptuk a fonalat. Remélem azonban, hogy kitart a lendületünk, s ugyanazt az alakulatot láthatják a szurkolóink, amely az utóbbi időben megörvendeztette őket.

Plüssállatokkal segítheti a beteg gyerekek gyógyulását

A futsalklub ismét adománygyűjtésbe kezd a beteg gyerekek gyógyulásáért. Ennek keretén belül arra kéri szurkolóit, hogy a hétfői találkozóra hozzanak magukkal egy plüssállatot, s azt a mérkőzés kezdete előtt dobják be a pályára. Az egyesület ezen felül további összeggel kívánja támogatni a Bébimentő Alapítványon keresztül a Csolnoky Ferenc Kórház gyermekosztályát.

Balassa Gergő
2019. január 6. 11:59