nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
SG KECSKEMÉT
1. FC VESZPRÉM
2024. május 6.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
1
HALADÁS VSE
6
2024. április 26.
#együttdobban

Vérbeli rangadót nyert az 1. FCV

A mesterhármast szerző Tar mellett Komáromi, Tatai és Dávid is betalált – a veszprémi futsalcsapat hatalmas győzelmet aratott a bajnokaspiráns Haladás vendégeként hétfőn a futsal NB I-ben.

Mint arról a múlt héten beszámoltunk, magyar nemzeti együttes – a veszprémi Dávid Richárd, Komáromi Péter és Tatai József főszereplésével – tornagyőzelmet aratott Porecben. A válogatott küzdelmek után folytatódtak az NB I küzdelmei, méghozzá rangadóval, hiszen a negyedik helyen álló Veszprém a harmadik Haladásnál vizitált.

Álomszerűen kezdődött a mieink számára a hétfői bajnoki, hiszen Tar már az első percben betalált Matyi hálójába. A játékrész derekánál Komáromi duplázta meg a veszprémi előnyt, majd nem sokkal később a brazil Michel Melo szépített. Két percre rá ismét Tar volt eredményes, beállítva az 1-3-as félidei állást.

Fél óra elteltével – a házi gólkirály Tatai jóvoltából – már hárommal ment a Madarász-csapat. A hazaiak másik brazil légiósa, Da Silva Mendes is feliratkozott a gólszerzők közé, de többre már nem futotta együttese erejéből. A hajrában Tar harmadszor is betalált, majd Dávid állította be a végeredményt (2-6).

Az 1. FCV tehát megszerezte idénybeli első győzelmét. Jövő hétfőn (18.30) hazai környezetben, a Nyírgyulaj ellen szaporíthatja pontja számát a gárda. Előtte azonban a Magyar Kupában is vár feladat a veszprémiekre, akik szerdán Kazincbarcikára látogatnak.

Futsal NB I, 8. forduló:
Kútház Haladás VSE–1. FC Veszprém 2-6 (1-3)
Szombathely, Aréna Savaria. Vezette: Kovács B. (Farkas, Ibriksz).
Haladás: Matyi – Michel Melo, Simic, Dróth, Vas. Csere: Gyimesi (kapus), Sásdi, Hajmási, Horváth P. Sipos, Da Silva Mendes, Szakasics, Gerencsér, Németh Z. Vezetőedző: CVETANOVIC VLADAN
Veszprém: Spandler – Tatai, Tar, Komáromi, Gyurcsányi. Csere: Schmidmajer, Simon (kapus), Márkus, Dávid, Boromisza D., Bognár P., Bencsik Ádám, Bencsik R. Vezetőedző: MADARÁSZ JÁNOS
Gólszerzők: Michel Melo (12), Da Silva Mendes (32.), ill. Tar (1., 14., 37.), Komáromi (10.), Tatai (30.), Dávid (38.).

Edzői értékelés

Madarász János: – Ez a mérkőzés nemcsak papíron, a pályán is rangadó volt. Két remek csapat meccséből most mi jöttünk ki jól. Játékosaim káprázatos teljesítményt nyújtottak egyénileg is és csapatszinten is. Remélem, erről az útról már nem térünk le. További sok sikert a Szombathelynek.

Forrás: vehirsport.hu

Balassa Gergő
2018. november 5. 23:35