nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
MVFC BERETTYÓÚJFALU
1. FC VESZPRÉM
2024. április 22.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
2
DEAC
3
2024. április 8.
#együttdobban

Az ezüst is szépen csillog

A testvérvárosok futsaltornáján idén a felvidéki Nyitra csapatához került a győztesnek járó trófea, de az 1. FCV fiataljai sem szomorkodhattak, hiszen az előkelő második helyen zártak szombaton.

Az NB I-es 1. Futsal Club Veszprém október utolsó hétvégéjén immáron hetedszer látta vendégül testvérvárosai utánpótlás futsalgárdáit. Az őszi tanítási szünet kezdetén tehát közel száz utánpótláskorú futsalreménység találkozott, hogy egy nemzetközi futsalkupa keretein belül számot adjon a tudásából. A játék mellett egyébként városnézés és állatkerti látogatás is szerepelt a fiatalok programjában.

A tornának idén is a Március 15. utcai sportcsarnok biztosított otthont. A jó hangulatú mérkőzéseken remek egyéni teljesítményekkel, s trükkökkel rukkoltak elő a fiatalok, de már csapatszinten is megmutatkoztak a futsalos stílusjegyek az U13-as növendékek játékán.

A mezőnyt a Nyitra, a Passau, a Sepsiszentgyörgy és a Tarnów gárdája alkotta, akik mellett két hazai együttes, az 1. FC Veszprém és a VFC USE is bizonyíthatott. A két nap során körmérkőzéses rendszerben alakult ki a végső sorrend, így ténylegesen a legjobb alakulat, a felvidéki Nyitra vihette haza a trófeát. Ami nem teljesen igaz, ugyanis a szervezők ügyeltek rá, hogy senki se távozzon üres kézzel.

A Finta Péter vezette helyi futsalosok sem szomorkodhattak, ugyanis nagyszerű teljesítményt nyújtottak, s alig maradtak le a dobogó legfelső fokáról. A VFC USE növendékei szintén szép eredményt értek el, akik Fischer Norbert vezetésével egészen a negyedik helyig meneteltek. A két hazai gárda presztízscsatáját pedig előbbi nyerte 3-1-re.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen Ovádi Péter országgyűlési képviselő köszöntötte a résztvevő csapatokat, s vezetőiket. Az 1. Futsal Club Veszprém társadalmi elnöke beszédében hangsúlyozta, a labdarúgás szeretete összehoz kicsiket, s nagyokat egyaránt. Reményét fejezte ki, hogy a jövő futsalgenerációjának segítő alapot tudnak nyújtani a nemzetközi futsalkupa rendszeres megrendezésével.

A díjakat az 1. Futsal Club Veszprém ügyvezetője, Rajki Tamás, a klub utánpótlás szakmai vezetője, Finta Péter, valamint Ovádi Péter adta át. A programot követően számos résztvevő fejezte ki reményét, hogy jövőre ismét városunkba érkezhet, ugyanis olyan barátságok születtek, amelyeket ápolni kell.

A VII. Futsal Cup Veszprém végeredménye:

1. helyezett: Nyitra (Felvidék, Szlovákia)
2. helyezett: 1. Futsal Club Veszprém
3. helyezett: Tarnow (Lengyelország)
4. helyezett: Veszprém USE
5. helyezett: Sepsiszentgyörgy (Erdély, Románia)
6. helyezett: Passau (Németország)

A torna gólkirálya: Drogos Mikolaj (Tarnow)
A torna legjobb kapusa: Kristian Zabolnik (Nyitra)
Az 1. FCV legjobb játékosa: Juhász Márk
A VFC USE legobb játékosa: Sirhán Magor

Balassa Gergő
2018. október 29. 11:07