nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
SG KECSKEMÉT
1. FC VESZPRÉM
holnap
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
1
HALADÁS VSE
6
2024. április 26.
#együttdobban

Óriási küzdelemben maradtak alul

Kétszer is két góllal vezetett, végül mégis pont nélkül maradt a veszprémi futsalcsapat a Szombathely vendégeként az első osztályú bajnokság rájátszásának hétfői fordulójában.

A futsal NB I rájátszásának B csoportjában a két győzelemmel rajtoló Haladáshoz látogatott az egy sikert maga mögött tudó Veszprém. Érdekesség, hogy a két gárda kispadján, a nemrégiben kinevezett szövetségi kapitány, Turzó József, valamint segítője, Madarász János nézett egymással farkasszemet.

9. perc: Boromisza Dániel szerzett labdát a középkörnél, majd ügyesen kényszerítőzött Tataival. Végül Boromisza nézett farkasszemet Sásdi kapussal, ám lövés helyett Tatainak passzolt, aki az üres kapuba lőtt (0-1).

10. perc: Gyorsan jött az egyenlítés: Dróth lövés helyett a jobb oldalon álló Bencsik Rolandnak passzolt, aki nagy erővel a rövidbe vágta a játékszert (1-1).

15. perc: Ismét a mieink szereztek vezetést. Tatai bal oldali sarokrúgását Boromisza Dániel kapásból a bal alsóba bombázta (1-2).

18. perc: Spandler kirúgását Boromisza Dániel vette le, majd tálalt Püspök elé, aki kétgólosra növelte a vendég előnyt. Aztán azonnal jött a válasz a vasiaktól: Santos szöglete után Horváth szépített (2-3).

20. perc: Sajnos nem tudta megőrizni előnyét a Madarász-csapat. Fél perc sem volt vissza a játékrészből, amikor Santos révén egyenlített a Haladás (3-3).

A második felvonásban is jó iramú, lüktető játékot láthattak a drukkerek.

27. perc: Megint Tatai! A válogatottban is gólt szerző támadó szép mozdulattal nyeste el a labdát Sásdi mellett, ismét vezetéshez juttatva együttesét (3-4).

32. perc: Ismét kettővel vezetett az 1. FCV! Spandler kidobását követően Tatai remek ütemben ugratta ki Boromisza Dánielt, aki immáron a második gólját lőtte (3-5).

Öt a négy elleni játékra váltott a Szombathely, ám a Veszprém hősiesen védekezett.

38. perc: A végjátékban azonban megtört a jég: Horváth Péter lövését követően a kapufáról a hálóba pattant a játékszer. Óriási elánnal támadott a házigazda, ellenfele nem bírta a nyomást, Bencsik Roland egyenlített ismét (5-5).

40. perc: Sajnos ezzel még nem volt vége. Továbbra is vészkapussal rohamoztak a hazaiak, s huszonkét másodperccel a vége előtt – Öreglaki jóvoltából – megszerezték a győztes gólt (6-5).

A Veszprém jövő hétfőn a címvédő Győrt fogadja, ami hasonlóan nehéz feladatnak ígérkezik.

Futsal NB I, rájátszás, B csoport, 3. forduló:
Swietelsky-Haladás–1. FC Veszprém 6-5 (3-3)
Szombathely, vezette: Tamási (Gál, Imrő).
Szombathely: Sásdi – Santos, Michel, Dróth, Bencsik R. Csere: Matyi (kapus), Sipos, Öreglaki, Horváth P., Németh P., Márkus, Hajmási, Vidák. Vezetőedző: Turzó József.
Veszprém: Spandler – Tatai, Püspök, Boromisza D., Apatini. Csere: Simon (kapus), Kellner, Fehér, Tar, Boromisza G., Ruzicska, Bognár, Bencsik Á. Vezetőedző: Madarász János.
Gólszerzők: Bencsik R. (10., 38.), Horváth P. (18., 38.), Santos (20.), Öreglaki (40.), ill. Tatai (9., 27), Boromisza D. (15., 32.), Püspök (18.).

Forrás: vehirsport.hu

Balassa Gergő
2018. április 10. 9:35