nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
HALADÁS VSE
holnap
Utolsó mérkőzés
MVFC BERETTYÓÚJFALU
6
1. FC VESZPRÉM
0
2024. április 22.
#együttdobban

A címvédő után jön a listavezető

Ismét egy hazai fellépés és újabb embert próbáló feladat vár a veszprémi futsalosokra, akik hétfőn (18.30) az éllovas Berettyóújfaluval csapnak össze az NB I-ben.

Az 1. FC Veszprém játékosai mindent megtettek, hogy elkapják a hétszeres magyar bajnok Rába ETO-t az előző körben, ám hiába küzdöttek hatalmas elánnal, végül fejet hajtottak esélyesebb riválisuk előtt (3-6).

Hétfőn (18.30) a másik honi élcsapat, a listavezető Berettyóújfalu látogat a Március 15. utcai csarnokba. – Nagyon szervezett együttes érkezik hozzánk. Remek képességű játékosokkal állnak fel, akik az egy az egy elleni párharcokban rendkívül erősek. Kiváló idegenlégiósaik közül is kiemelkedik a portugál Amílcar, aki rendkívül gyors és nagyon ügyesen bánik a labdával. Képzett játékosaik révén folyamatosan nyomás alá helyezik ellenfeleiket. Mi azonban adni fogjuk önmagunkat, s megpróbáljuk minél agresszívabban letámadni őket, hogy ne adjunk nekik területet – vázolta fel taktikai elképzeléseit Madarász János, a bakonyiak vezetőedzője.

S ha már egymást követően látogat Veszprémbe a két nagyágyú, arra kértük a mieink mesterét, hasonlítsa össze a gárdák játékerejét. – Korábban meggyőződésem volt, hogy kettejük közül a Berettyó nagyobb játékerőt képvisel. Erre azonban rácáfolt a Győr, amely simán nyert ellenük. Ettől függetlenül borzasztóan veszélyes csapat a Berettyó. Igaz, hazai pályán mi is képesek vagyunk a jó teljesítményre. A Győr ellen sem vallottunk szégyent csapatszinten, ám az egyéni hibákat nem bírtuk el. Szeretnénk tanulni a hibákból, s megpróbáljuk meghúzkodni az oroszlán bajszát.

Az idény eddigi részében meglehetősen hullámzóan teljesített az 1. FCV, amely hazai környezetben remekelt, idegenben azonban adós maradt a jó teljesítménnyel. Ennek okát a játékosok képességbeli különbségével magyarázta Madarász. – Ha a vezéreink nem tudják hozni a tőlük elvárható szintet, akkor a többiek nem tudják átvenni a szerepüket. A keretünk nem túl bő, nem mindenki üti meg az elvárható szintet. Nincs nagy variációs lehetőségem, meg van kötve a kezem. Úgy vélem azonban, hogy amit lehet, kipréseljük ebből a csapatból. De tény, minden téren behatároltak vagyunk.

A stáb dolgát tovább nehezíti, hogy Tar Tamás együttese pénteki edzésen bokasérülést szenvedett, felépülése másfél hónapig is eltarthat. A térdműtét után lábadozó Boromisza Gábor sem bevethető még.

Balassa Gergő
2018. február 18. 18:54