nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
PTE-PEAC
2024. április 3.
Utolsó mérkőzés
PTE-PEAC
1
1. FC VESZPRÉM
5
tegnap
#együttdobban

Életet menthet a csarnokban kihelyezett defibrillátor

Félautomata defibrillátort helyezett ki az 1. Futsal Club Veszprém a Március 15. úti sportcsarnok aulájában.

Az életmentő készüléket kedd délelőtt mutatták be a sajtónak. Az eszközt szükség esetén laikusok is használhatják, ugyanis pontos hangutasításokkal vezeti végig kezelőjét a teendőkön.

– A Március 15. utcai csarnok reneszánszát éli a futsalklubnak köszönhetően, ahol lassan már a Fotexes időket idéző hangulat köszön vissza a meccseken – jelentette ki a kedd délelőtti sajtótájékoztatón Ovádi Péter önkormányzati képviselő, a Fidesz választókerületi elnöke. Mint mondta, a csarnokot más sportklubok is használják, nem is beszélve az épület másik szárnyában egy huszonöt méteres medencével működő uszodáról, ahol a Veszprémi Úszó Klub fiataljai edzenek nap mint nap. A létesítmény kihasználtsága miatt is nagyon fontos, hogy szükség esetén rendelkezésre álljon az azonnali segítség.

Rajki Tamás, az 1. Futsal Club Veszprém elnöke kijelentette: egyesületüknek fontos a társadalmi felelősségvállalás, ezért is döntöttek úgy, hogy az aulában, mindenki által hozzáférhető helyen defibrillátort helyeznek el. Hozzátette: bízik benne, hogy a készüléket nem kell majd használni.

A sportcsarnok szomszédságában működő Jendrassik-Venesz középiskola diákjai is rendszeresen használják a létesítményt: a csarnokban tartják testnevelés óráikat, de a tanulók úszásoktatásban is részesülnek az uszodában. Az iskola igazgatója, Gulkai László elmondta, hogy a hétköznapokon diákok és pedagógusok használják az épületet, de a versenyeken, rendezvényeken szülők, hozzátartozók is nagy létszámban vannak jelen, így különösen indokolt az életmentő eszköz elhelyezése.

Balassa Gergő
2018. február 6. 15:29