nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
HALADÁS VSE
2024. április 26.
Utolsó mérkőzés
MVFC BERETTYÓÚJFALU
6
1. FC VESZPRÉM
0
tegnap
#együttdobban

Kétszer is vezettek, mégis kikaptak

A címvédő Rába ETO csak nagy nehézségek árán tudta legyűrni a veszprémieket az első osztályú futsal bajnokság hétfői rangadóján.

A futsal NB I 5. fordulójában a második helyen álló Veszprém a harmadik Győrhöz látogatott. A Madarász-csapat játékán nyoma sem látszott a megilletődöttségnek, kiegyenlített küzdelmet hoztak az első percek.

A 6. percben Bognár Péter erőszakos odalépésének köszönhetően Apatini szerzett labdát, majd a gyors kontra végén Bognár kotort a hálóba (0-1).

A folytatás is lüktető, élvezetes játékot hozott. Úgy tűnt, hogy több gól már nem esik a játékrészben, de Constantino az utolsó percben – tizenhárom méterről – hatalmas gólt lőtt a jobb felső sarokba (1-1).

S még szintén a pihenő előtt jött az újabb fordulat: Tatai labdát szerzett a félpályánál majd védőjét lerázva a kapuba lőtt Tóth mellett (1-2).

Az 1. FCV szívósan harcolva őrizte előnyét a fordulást követően. Fél óra telt el a találkozóból, amikor Tatai kettőre növelhette volna a különbséget, ám a lövése néhány centivel elkerülte a kaput. Jóval szerencsésebb volt az ETO, amely Da Rocha révén pillanatokkal később egalizált (2-2).

A 33. percben jobb oldali szögletet követően Constantino tüzelt távolról a kapura, Juanra pedig az utolsó pillanatban még belepiszkált a labdába, így Schmidmajer nem védhetett (3-2).

A hajrában vészkapussal támadtak a bakonyiak, de ez sem vezettet sikerre. Hiába küzdött nagy szívvel a gárda, ezúttal sem sikerült pontot szereznie az „örökös bajnok” ellen.

Futsal NB I, 5. forduló:
Rába ETO Győr–1. FC Veszprém 3-2 (1-2)
Győr, Egyetemi Sportcsarnok. Vezette: Wittner (Zimonyi, Apkó).
Győr: Tóth Gy. – Da Rocha, Constantino, Juanra, Sáhó. Csere: Alasztics (kapus), Klicsó, Végh, Gonzalez Martinez, Vas, Dávid Bognár B., Kőfalvi Patrik. Vezetőedző: Rodriguez Nebreda Javier.
Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Fehér, Püspök, Boromisza. Csere: Spandler (kapus), Gregus, Ruzicska, Apatini, Kellner, Bognár. Vezetőedző: Madarász János.
Gólszerzők: Constantino (20.), Da Rocha (30.), Juanra (33.), ill. Bognár (6.), Tatai (20.).

Balassa Gergő
2017. október 31. 20:02