nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
PTE-PEAC
2024. április 3.
Utolsó mérkőzés
PTE-PEAC
1
1. FC VESZPRÉM
5
2024. március 27.
#együttdobban

Fél tucat gólt vágott az 1. FCV

Tatai triplázott, Boromisza kettőt lőtt – a veszprémi futsalcsapat csaknem ezer néző előtt aratott fölényes győzelmet a Nyírgyulaj felett az NB I csütörtöki fordulójában.

A megszokott hétfői időponttól eltérően, csütörtökön játszotta élvonalbeli bajnokiját a veszprémi futsalcsapat, amelyhez a szintén hatpontos Nyírgyulaj látogatott. A hétközi bajnoki szépszámú közönséget vonzott, csaknem ezren látogattak ki a Március 15. utcai sportcsarnokba.

Óvatos tapogatózással indult a találkozó, így a játékrész első felében egyik kapu előtt sem alakult ki igazán nagy helyzet. Tataié lehetett volna az első gól, azonban a támadó nagy helyzetben pontatlanul célzott.

A folytatásban a Veszprém egyértelműen átvette a mérkőzés irányítását. A 13. percben Fehér a kapufára fejelte a játékszert, majd ordító helyzetben a kapust találta telibe.

A vendégek is megvillantak: a válogatott Nagy Imre szép mozdulattal, tíz méterről csattanós kapufát lőtt. Ezzel együtt is váratlanul jött a nyírségiek találata, amelyet Lovas sarokkal szerzett a 16. percben (0-1).

Egy perc sem telt el, máris jött a hazai válasz. Tatai lökete még kipattant Végsőről, ám a jó ütemben érkező Fehérrel szemben már tehetetlennek bizonyult a portás (1-1).

Az 1. FCV nagy elánnal harcolt, ami újabb gólt eredményezett a szünet előtt: Tatai remek ütemű átadását Boromisza kotorta be közvetlen közelről (2-1).

Tatai helyzettel indult a második felvonás, ám a baloldalon megiramodó játékos éles szögből mellé lőtt. Egy perc sem telt el a következő hasonló helyzetig, de ekkor már kíméletlenül kilőtte a hosszú alsó sarkot a bakonyiak házi gólkirálya. Tatait továbbra sem tudták tartani a vendégek, aki a 24. minutumban ismét a hálóba bombázott (4-1).

A Nyírgyulaj öt a négy elleni játékra váltva sem tudtak szépíteni, a bakonyiak nagyszerűen védekeztek. Fél óra elteltével aztán ismét a mieink villantak: Fehér labdaszerzését és jó átadását Boromisza váltotta gólra.

A Madarász-csapat magabiztosan, dinamikusan futsalozott, minden tekintetben vendége fölé nőtt. Hat perc volt vissza az összecsapásból, amikor Tatai labdát szerzett a vészkapussal „operáló” riválistól, majd a saját térfeléről a kapuba talált (6-1). Többször már nem rezzentek a hálók, a publikum vastapssal honorálta a nagyszerű veszprémi teljesítményt.

Győzelmének köszönhetően a tabella második helyére ugrott a gárda, amely hétfőn a címvédő, jelenleg harmadik Győrhöz utazik.

Futsal NB I, 4. forduló:
1. FC Veszprém–Nyírgyulaj KSE 6-1 (2-1)
Március 15. utcai sportcsarnok, 900 néző. Vezette: Kovács (Vass, Wittner).
Veszprém: Spandler – Gregus, Fehér, Tar, Bognár. Cserék: Schmidmajer (kapus) Kellner, Tatai, Püspök, Boromisza, Ruzicska, Apatini. Vezetőedző: Madarász János.
Nyírgyulaj: Végső – Faragó, Angyalos, Nagy I., Sánta. Cserék: Opre (kapus), Szabó Á., Hadházi, Tóth B., Lovas, Orosz, Kerti, Sárga. Játékos-edző: Lovas Norbert.
Gólszerzők: Fehér (17.), Boromisza (19., 31.), Tatai (22., 24., 34.), ill. Lovas (16.).

Edzői értékelések

Madarász János: – A játék minden elemében felülmúltuk ellenfelünket. Már az első félidőben több góllal vezethettünk volna, de ekkor még nem tudtuk érvényesíteni a fölényünket. Fordulás után aztán kijavítottuk a hibánkat, s remek játékkal megérdemelt győzelmet arattunk.

Lovas Norbert: – A szezon leggyengébb játékával rukkoltunk elő. Gratulálok a Veszprémnek, amely mind akaratban, mind játékban fölénk nőtt. A fontos lélektani pillanatokból ellenfelünk jött ki jobban, ennek oka, hogy ők akarták a sikert, mi pedig nyuszi módjára futsaloztunk. A végeredmény reális, vendéglátónk a mai estén jobban teljesített nálunk.

Forrás: vehirsport.hu

Fotó: Tál Dominik

Balassa Gergő
2017. október 26. 20:56