nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
HALADÁS VSE
holnap
Utolsó mérkőzés
MVFC BERETTYÓÚJFALU
6
1. FC VESZPRÉM
0
2024. április 22.
#együttdobban

„Katonacsapat” ellen debütálnak

Az Aramis otthonában győzelemmel rajtoló veszprémi futsalcsapat hétfőn (18.30) a Debrecen ellen játssza idénybeli első hazai bajnokiját az NB I-ben.

Mint arról a vehirsport.hu is hírt adott, az 1. Futsal Club Veszprém a hét elején 4-2-re nyert Budaörsön az élvonal első fordulójában. – Fontos győzelmet arattunk egyik közvetlen riválisunk otthonában. Úgy gondolom, hogy az alapszakasz végelszámolásánál még sokat érhet ez a három pont. A látottak alapján jelen pillanatban úgy tűnik, hogy jó úton járunk ­– kezdte a visszatekintést Madarász János, aki különösen annak örült, hogy a játékosai alkalmazkodni tudtak a mérkőzéshez.

– A budaörsieknek eddig a centerjáték volt az erősségük, amin változtattak, s ezúttal 4-0-s forgásokat alkalmaztak. A csapatom azonban kiválóan reagált erre, s az is döntő tényezőnek bizonyult, hogy a lélektani fordulópontokból mi jöttünk ki jobban. Úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertünk – tette hozzá az 1. FCV vezetőedzője.

A szakember múlt héten egyebek mellett arról is írt blogjában, hogy egy adminisztrációs baki miatt az őszi szezonban nem számíthat azokra a saját nevelésű fiatalokra, akik most csatlakoztak volna a felnőtt kerethez. – Ha a sérülések, eltiltások elkerülnek minket, nélkülük is végig tudjuk vinni ezt a félévet. De az is igaz, hogy amint lesznek hiányzóink, nagyon leszűkülnek a taktikai variációnk. Ennek ellenére sem pánikolunk, abból főzünk, amink van. A fontos dolgok úgyis a rájátszásban dőlnek majd el.

Október 9-én (hétfő, 18.30) az újonc, a Nyírgyulaj ellen 5-3-as vereséggel bemutatkozó Debrecen látogat a Március 15. utcai csarnokba. A találkozó azonban korántsem ígérkezik könnyűnek. – Kiválóan ismerem a Debrecen edzőjét, Elek Gergőt, aki hivatását tekintve katonatiszt. Borzasztóan kellemetlen ellenfél látogat hozzánk, amely „csípni, rúgni, harapni” fog. Ha felvesszük a harcmodorukat, nagyon kemény csata vár ránk. Folyamatosan sulykolom a fiúkba, hogy nyugodtnak kell maradniuk, s nem szabad, hogy a riválisunk kizökkentsen minket – húzta alá Madarász.

Jöhet a trónfosztás?

A címvédő, „örökös bajnok” Rába ETO már az első fordulóban vereséget szenvedett (3-2) Szombathelyen, de a veszprémiek trénerét ez egyáltalán nem lepte meg. – A havi fizetésemet rá mertem volna tenni, hogy a Haladás legyőzi az ETO-t. A zuhanyhíradó szerint ugyanis súlyos problémák vannak Győrben. Persze így is nagyon erősek, de közel sem annyira, mint az elmúlt élvekben. Szinte biztos vagyok benne, hogy idén trónfosztásra kerül sor, s nem a Győr lesz a bajnok. Két riválisuk, a Haladás és a Berettyóújfalu is nagyon megerősödött, s a Duanújváros is jelentős játékerőt képvisel.

Forrás: vehirsport.hu

Balassa Gergő
2017. október 9. 8:10