nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
HALADÁS VSE
2024. április 26.
Utolsó mérkőzés
MVFC BERETTYÓÚJFALU
6
1. FC VESZPRÉM
0
2024. április 22.
#együttdobban

Távol kerültek a dobogótól

Derekasan küzdött, de nem szerzett pontot a Dunaferr vendégeként a veszprémi futsalcsapat az NB I felsőházi rájátszásának hétfői meccsén.

Véghajrájukhoz érkeztek a küzdelmek az első osztályú futsal-bajnokság 1-6. helyért zajló rájátszásában. A bajnoki cím sorsa már korábban eldőlt: a címvédő Rába ETO-t idén sem lehetett letaszítani a trónról.

A dobogós helyezésekért azonban továbbra is nagy a tülekedés. A hétfői játéknapon a második helyezett Dunaferr a negyedik pozíciót elfoglaló Veszprémet fogadta. A tétnek megfelelően nagy iramban kezdődött a találkozó. Fekete már a 4. percben vezetéshez juttatta az övéit. Tatai egyenlíthetett volna, ám a kapufa kibabrált vele.

A folytatásban is nagy küzdelem és sok helyzet jellemezte a játékot, gólt azonban ismét csak a hazaiak szereztek: öttel a szünet előtt Horváth duplázta meg a különbséget. Igaz, a bakonyiak ekkor sem adták fel, Finta szépített még a szünet előtt.

A Madarász-csapat a második felvonásban is mindent elkövetett az egyenlítés érdekében, az exveszprémi Reveland azonban megakadályozta ezt. A mieink sorsát végül Hosszú pecsételte meg a 28. percben. Több gól ugyanis már nem esett, a Veszprém így vesztesen hagyta el a játékteret.

A játéknap másik meccsén a Berettyóújfalu 3-2-re nyert az Aramis vendégeként, így két fordulóval a végelszámolás előtt hat pontra növelte előnyét az 1. FCV előtt. A veszprémiek idénybeli utolsó hazai meccsükön éppen a Berettyót fogadják pénteken (18.30).

Futsal NB I, rájátszás az 1-6. helyért, 8. forduló:
Dunaferr Renaplin FC–1. FC Veszprém 3-1 (2-1)
Dunaújváros, Városi Sportcsarnok. Vezette: Deme (Juhász, Tihanyi).
Dunaújváros: Reveland – Horváth N., Németh P., Klacsák, Fekete. Csere: Rigó (kapus), Schrancz, Fridrich, Németh T., Gorjánácz, Varga Cs., Csányi, Józsa, Hosszú. Vezetőedző: Fehér Zsolt.
Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Gulyás, Boromisza G., Bognár P. Csere: Sárdi (kapus), Hoffer, Erdősi, Petróczi, Tar, Püspök, Finta. Vezetőedző: Madarász János.
Gólszerzők: Fekete (4.), Horváth N. (15.), Hosszú (28.), ill. Finta (17.).

Forrás: vehirsport.hu

Balassa Gergő
2017. május 30. 10:57