nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
HALADÁS VSE
holnap
Utolsó mérkőzés
MVFC BERETTYÓÚJFALU
6
1. FC VESZPRÉM
0
2024. április 22.
#együttdobban

Tatai mesternégyesével előzött az 1. FCV

Két piros lap, tíz gól – a veszprémi futsalcsapat nagy csatában múlta felül az Aramis együttesét az NB I felsőházi rájátszásában. Bajnok lett a Győr.

A futsal élvonal 1-6. helyért zajló rájátszásának hetedik fordulójában a negyedik helyezett Aramishoz látogatott az ötödik Veszprém. Ellentmondást nem tűrve kezdtek a bakonyiak, Tatai, Bognár Péter és Gulyás találatainak köszönhetően a 7. percben már 0-3 állt az eredményjelzőn. Igaz, Sámson révén azonnal szépített a budaörsiek, majd Pál is betalált a 12. percben. S ezzel még nem volt vége a hazai rohamoknak, öttel a szünet előtt ugyanis Bognár Bence egalizálni tudott. Noha Boromisza Dánielt a 18. percben kiállították, több gól már nem esett a játékrészben, így 3-3-nál vonulhattak pihenőre a felek.

A második felvonást is a mieink kezdték jobban, Tatai hat perc alatt kétszer is beköszönt. Fél óra elteltével Roni kapott piros lapot, a vendégek azonban nem tudtak élni az emberelőnnyel. A hajrához közeledve öt a négy elleni játékra váltott az Aramis, aminek meg is lett az eredménye: két perccel a vég előtt Pál szépített (4-5). A hazaiak beszorították saját kapuja elő a Veszprémet, amely azonban hősiesen védekezett. Sőt, egy gyors kontra végén Tatai bevitte a mindent eldöntő találatot. Győzelmének köszönhetően az 1. FCV feljött a tabella negyedik helyére, s megőrizte esélyét a dobogós helyezésre.

A játéknap másik meccsén a címvédő Rába ETO 2-1-re nyert a második helyen álló Dunaújváros vendéglátójaként, így három fordulóval a végelszámolás előtt tíz pontra növelte előnyét az élén, vagyis megszerezte a bajnoki címet.

Madarász János együttese egy hét múlva éppen a Dunaújvároshoz látogat.

Futsal NB I, rájátszás az 1-6. helyért, 7. forduló:
Aramis SE–1. FC Veszprém 4-6 (3-3)
Budaörs, vezette: Szilágyi (Veres, Takács).
Aramis: Boldizsár – Sámson, Szeghy, Pál, Boznánszky. Csere: Hegedűs (kapus), Büki, Héger, Roni, Bognár B., Gál, Cseri, Csopaki, Mányi. Vezetőedző: Frank Tamás.
Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Gulyás, Boromisza G., Boromisza D. Csere: Spandler (kapus), Hoffer, Erdősi, Petróczi, Tar, Püspök, Bognár P. Vezetőedző: Madarász János.
Gólszerzők: Tatai (4., 21., 26., 40.), Bognár P. (6.), Gulyás (7.), ill. Sámson (7.), Pál (12., 38.), Bognár B. (15.).
Piros lap: Roni (30.), ill. Boromisza D. (18.)

Forrás: vehirsport.hu

Balassa Gergő
2017. május 22. 23:08