nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
MVFC BERETTYÓÚJFALU
1. FC VESZPRÉM
2024. április 22.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
2
DEAC
3
2024. április 8.
#együttdobban

Parádésan hajrázott a futsalcsapat

A Veszprém 0-5-ről felállva szorongatta a címvédő ETO-t, amely végül 8-5-ra nyert a felsőházi rájátszás hétfői meccsén.

A hazai mezőny legjobbját, a légiósokkal teletűzdelt, címvédő és a jelenlegi kiírást is magabiztosan vezető Rába ETO-t fogadta a veszprémi futsalcsapat az NB I felsőházi rájátszásában hétfő este. A negyedik helyen álló, a dobogótól négy pontra lévő bakonyiak tehát embert próbáló feladat várt, amit tovább nehezített, hogy Hoffer Levente, Füzy Zsolt és Fehér Krisztián sérülés, Bognár Péter pedig eltiltás miatt nem szerepelhetett a rangadón.

Az összecsapást fokozott készültség előzte meg. Ennek oka, hogy a győri „odavágón” brutális támadás érte a veszprémi drukkereket. A rend őreinek azonban nem akadt dolguk, a hazai „B-közép” ugyanis csak azzal foglalkozott, hogy minél nagyobb hangerővel buzdítsa a kedvenceket. Igaz, nem is tudtak volna kivel összetűzni, hiszen a Rába-partjáról nem érkeztek szurkolók a Március 15. utcai csarnokba.

Alig húsz másodpercet kellett várni az első győri lehetőségre, Schmidmajer bravúrral védte Constantino löketét. Megvolt a helyzet a túloldalon is: Boromisza Gábor lövésének Tóth állta útját. Azonnal kontrázott az ETO, Seidler pedig már nem hibázott. Folytatódott a rémálom, Davide csapott le az újabb eladott labdára, majd a sprint végén higgadtan a jobb alsóba lőtt (2. perc: 0-2).

Gyorsan megszerzett előnye birtokában némileg visszavett a tempóból az éllovas, amely több magyar fiatalját is csatasorba állította. Így is a kisalföldiek irányították a játékszert, de már kiegyenlítettebb játék zajlott. A játékrész derekánál Tatai végezhetett el szabadrúgást tíz méterről. A gólvágó kiválóan tálalt a bal oldalon helyezkedő Boromisza Gábor elé, aki azonban mellé, fölé durrantott.

Öt a négy elleni játékra váltott az 1. FCV, de így sem sikerült szépítenie. A 13. percben újabb szabadrúgást lőhettek a mieink. Tóthoz került a játékszer, amit mértani pontossággal dobott Harnischhoz. A rutinos játékos pedig tovább növelte a különbséget. A hajrához közeledve előbb Boromisza Dániel, majd Tar előtt adódott gólszerzési lehetőség, de egyikük sem tudott élni vele. Nem úgy a másik kapunál Drahovsky, aki az utolsó percben, szögletet követően állította be a 0-4-es félidei állást.

A második felvonás úgy kezdődött, ahogyan az első, gyors győri góllal: Constantino zörgette meg a hálót rögtön az első percben (0-5). A folytatás viszont egészen másként alakult. Tart ugyanis felrúgták a hatoson belül. Büntető következett, Finta pedig a kapu közepébe bombázott.

A folytatásban is derekasan küzdött a Veszprém, amely többször is megpróbálkozott az emberelőnyös játékkal. Gólt azonban ismét az ETO szerzett, méghozzá Drahovsky révén. Ekkor újra megvillant a házigazda, Tar labdaszerzését követően Püspök volt eredményes (2-6).

A Madarász-csapat bátran futsalozott, amivel szemlátomást sikerült meglepni a riválist. Öttel a vége előtt Harnisch mattolta a csereként beálló Spandlert. Gyorsan jött azonban a válasz: Püspök gyönyörű kapáslövést „ragasztott” Tóth hálójába. A házigazda – közönsége nagyszerű buzdítását élvezve – még nagyobb elánnál támadott, ami sikerre is vezetett. Tóth kétszer is nagyot védett, harmadjára azonban már tehetetlennek bizonyult, Constantino öngóljával háromra olvadt a különbség.

Marcos Angulo magához is rendelte az övéit, de ezzel sem sikerült kizökkenteni a mieinket. Másfél perc volt már csak hátra, amikor Tatai távoli bombája is beakadt (5-7). Többre azonban már nem volt idő. Ráadásul Finta piros lapot kapott kezezésért, a Győr pedig kihasználta az emberelőnyt. Seidler állította be az 5-8-as végeredményt. A bakonyiak küzdőszellemét vastaps jutalmazta.

Futsal NB I, rájátszás az 1-6. helyért, 6. forduló:
1. Futsal Club Veszprém–Rába ETO 5-8 (0-4)
Március 15. utcai sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Zimonyi (Deme, Janitz).
Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Tar, Boromisza G., Boromisza D. Csere: Spandler (kapus), Erdősi, Petróczi, Gulyás, Püspök, Finta. Vezetőedző: Madarász János
ETO: Tóth Gy. – Davide, Constantino, Juanra, Seidler. Csere: Matkovics (kapus), Papp, Gémesi, Harnisch, Vas, Sáhó, Drahovsky, Bognár B., Tama. Vezetőedző: Marcos Angulo
Gólszerzők: Finta (22.), Püspök (28., 36.), Constantino (37. – öngól), Tatai (39.) ill. Seidler (1., 40.), Davide (2.), Harnisch (13., 35.), Drahovsky (20., 24.), Constantino (21).

Edzői értékelés

Madarász János: – Azt ígértem a találkozó előtt, hogy oroszlánként fogunk küzdeni, s ezt meg is tettük. Az első játékrész miatt kissé bosszús vagyok, hiszen három olyan gólt kaptunk, amelyért nem szenvedett meg az ellenfelünk. A második félidőben kijött a két csapat közötti minőségi különbség is, de ezt hatalmas szívvel tudtuk kompenzálni. Büszke vagyok arra, hogy a fiúk el tudták bizonytalanítani az ETO-t. Fel kell emelni a fejeket, hiszen erre a teljesítményre lehet építeni. Ha így játszunk a hátralévő négy meccsünkön, abból szép dolog sülhet ki.

Marcos Angulo: – Úgy tűnt, hogy könnyű lesz számunkra a mérkőzés, ezért a fiatal játékosaimnak is lehetőséget adtam. A Veszprém azonban ismét bizonyította, hogy sosem adja fel. Csak gratulálni tudok nekik.

Forrás: vehirsport.hu

Balassa Gergő
2017. május 16. 10:12