Fontos győzelmet arattak a futsalosok

Első hazai meccsét játszotta az NB I felsőházi rájátszásban az 1. FC Veszprém, amely kiváló teljesítményt nyújtva 5-2-re nyert az Aramis ellen.

Ellentétes előjelekkel várták a felek a pénteki Veszprémi–Aramis összecsapást a futsal NB I felsőházi rájátszásában, hiszen a mieink az előző körben 9-3-as vereséget szenvedtek Győrben, a budaörsiek viszont 8-4-re nyertek a Haladás vendéglátójaként.

Úgy kezdődött a mérkőzés, ahogy általában végződni szokott: a veszprémi játékosok megtapsolták a „B-közép” tagjait, ezzel fejezve ki szolidaritásukat a Győrben megvert szurkolókért.

A kezdés aztán álomszerűen alakult: Tatai szögletét követően Boromisza Dániel ragasztott nagy bombát Hegedűs kapujába. Nem sokkal később meg is duplázhatta volna előnyét az 1. FCV, ám Füzy és Tar ígéretes kontrája végén a kapu mellé szállt a játékszer. Igaz, a vendégek lábában is ott volt a gól, előbb azonban Schmidmajer védett bravúrral, majd Tar szabadított fel a gólvonalról.

Kemény párharcok és mindkét oldalon szép megoldások jellemezték a találkozót. A 7. percben mégis némileg váratlanul jött a rivális egyenlítő találata Cseri jóvoltából (1-1). A játékrész derekánál újabb gólt lőhettek volna a zöld-fehér mezesek, ám a jól helyezkedő Füzy megakadályozta ezt.

A közönség továbbra is kifejezetten küzdelmes és élvezetes összecsapást láthatott. Öt perc volt hátra a játékrészből, amikor Tar tizenöt méterről hatalmas felsőkapufát lőtt. Egy minutummal később aztán már semmi sem segített a budaörsieken: a bal oldalon megiramodó Püspök csodás bokamozdulattal emelte a rövidbe a túloldalról érkező beadást. S ezzel még nem volt vége a rohamnak. Másodpercekkel a középkezdést követően gyors kontrát végezhettek el a bakonyiak, amelynek végén ismét Püspök volt eredményes (3-1). A félidő hajrájában vészkapussal támadtak a vendégek, de így sem tudtak szépíteni.

A térfélcserét követően sem lanyhult az iram, a nagy küzdelem hevében többször is paprikássá vált a hangulat a játéktéren. A 23. percben mérföldes lépést tett a győzelem felé a Madarász-csapat: Tar beadására Tatai érkezett remek ütemben a kapu elé és kotorta be a játékszert.

Igaz, a Pest megyeiek ekkor sem adták fel. Ismét lehozták kapusukat, de ez sem vezetett eredményre. Schmidmajer többször is bravúrral védett, máskor pedig a társai szabadítottak fel önfeláldozóan. A túloldalon viszont siker koronázta a próbálkozást: a 28. minutumban Tatai lövését védte be az Aramis hálóőre (5-1).

A Veszprém a végjátékban is fegyelmezetten védekezett, taktikusan futsalozott. A végén azért összejött a szépítés a Frank-csapatnak, Mányi az utolsó percben állította be az 5-2-es végeredményt. Tataiék teljesen megérdemelt győzelmet arattak, s értékes pontokkal gazdagodtak. A válogatott Eb-selejtezői miatt egy hónap szünet következik, az 1. FCV legközelebb a Dunaferrt fogadja majd.

Futsal NB I, rájátszás az 1-6. helyért, 2. forduló:
1. Futsal Club Veszprém–Aramis SE 5-2 (3-1)
Március 15. utcai sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Vass (Tolnay, Horváth Z.).
Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Gulyás, Boromisza G., Boromisza D. Csere: Spandler (kapus), Hoffer, Tar, Püspök, Finta, Füzy, Bognár P. Vezetőedző: Madarász János.
Aramis: Hegedűs – Büki, Roni, Bognár B., Cseri. Csere: Boldizsár (kapus), Soós, Sivák, Gál, Csopaki, Pál, Pethő, Mányi, Bozánszky. Vezetőedző: Frank Tamás.
Gólszerzők: Boromisza D. (1.), Püspök (16., 16.), Tatai (23., 28), ill. Cseri (7.), Mányi (40.).

Edzői értékelések

Madarász János: – A győzelmünket gyúrónk, Görgics Kálmán édesanyjának emlékének ajánlom, s azoknak a szurkolóinknak, akiket Győrben megtámadtak. Három ponttal gazdagodtunk, ez most a legfontosabb. Az előttünk álló négy hét feladata az lesz, hogy azonos szintre hozzam valamennyi játékosomat. Riválisok vagyunk, nem szoktuk egymást dicsérni, de el kell mondanom, hogy Frank Tamás fantasztikus munkát végez ezzel a fiatal csapattak.

Frank Tamás: – A kulcspillanatokban többször is rossz döntéseket hoztunk. A felsőház résztvevői pedig az ilyen hibákat azonnal megbüntetik. Furcsa volt számomra a játékvezetői szemlélet, de nem ők tehetnek a vereségünkről, a Veszprém megérdemelten nyert.

Forrás: vehirsport.hu

Balassa Gergő

További cikkek

Szeretem, Megvédem! A Magyar Honvédség országos kampányt indított, amelynek célja, hogy minél többen megismerhessék az általuk kínált területvédelmi tartalékos szolgálat adta lehetőségeket. A kampány mottója a Szeretem, Megvédem! – ez jellemzi a tartalékost, hiszen készen áll arra, hogy megvédje saját környezetét és a hazát. elolvasom Vezetőedzőnk és csapatkapitányunk is értékelte a kupadöntőt A címvédő Haladás ellen 3-0-ra elvesztett Magyar Kupa-finálé után vezetőedzőnk, Fehér Zsolt és csapatkapitányunk, Spandler Mátyás is megosztotta a gondolatait. elolvasom Veszprémi ezüstérem a Magyar Kupában! A férfi futsal Magyar Kupa vasárnapi döntőjében a Veszprém egy félidőn keresztül tudta tartani a lépést a Haladással, a második felvonásban aztán érvényesítette a papírformát a címvédő, amely 3-0-s sikerével aranyérmes lett. elolvasom Magyar Kupa: Veszprém–Haladás finálé következik! Félidei döntetlen után 5-1-re legyőzte a Maglódot a Veszprém a férfi futsal Magyar Kupa szombati, budapesti elődöntőjében. Fehér Zsolt együttese a címvédő Haladással találkozik a vasárnap délutáni fináléban (kezdés: 16.30), melyet az M4 Sport+ TV-csatorna élőben közvetít! elolvasom Fehér Zsolt: A megítélt büntetőn még a kecskemétiek is mosolyogtak! A házigazda SG Kecskemét ellen 3-2-e elveszített hétfő esti bajnoki mérkőzésünket követően vezetőedzőnk, Fehér Zsolt értékelte a látottakat. elolvasom
2017. március 25. 3:08