nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
MVFC BERETTYÓÚJFALU
1. FC VESZPRÉM
2024. április 22.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
2
DEAC
3
2024. április 8.
#együttdobban

A Fradi látogat Veszprémbe

A zöld-fehérek elleni hazai találkozón (hétfő, 18.30) dől el, hogy hány pontot visz az NB I felsőházi rájátszásába az 1. Futsal Club Veszprém.

Mint arról a hét elején hírt adtunk, a bakonyiak remek hajrájuknak köszönhetően 5-5-ös döntetlent játszottak a Nyírgyulaj vendégeként, így az alapszakasz utolsó fordulójának eredményeitől függetlenül már biztos résztvevői a felsőházi (1-6. helyért zajló) rájátszásnak.

– Nagyon szerettünk volna nyerni, ami sajnos ezúttal sem sikerült, a csapatom azonban bizonyította, hogy van tartása – tekintett vissza a hétfői találkozóra Madarász János. – Meglátásom szerint egy kimondottan jó, fordulatokban gazdag meccset vívtunk, pedig Püspök Pétert és Tatai Józsefet – egyaránt bokasérülés miatt – már a meccs elején elvesztettük. Jól hajrázva azonban pontot szereztünk, így elértük az alapvető célunkat, s bejutottunk a felsőházi rájátszásba – tette hozzá az 1. FCV vezetőedzője.

Hétfőn (18.30) az a Ferencváros látogat a Március 15. utcai sportcsarnokba, amelynek nem sikerült elérni a felsőházat. – A Fradi várhatóan nem a legerősebb keretével érkezik hozzánk. Számukra már biztos az alsóház. Nem tudom, hogy emiatt csalódottak lesznek-e vagy éppen felszabadultak, én mindenesetre egy jó Ferencvárosra számítok. Ami bennünket illet, továbbra sem vagyunk top formában. S jelenleg azt sem tudom, hogy számíthatok-e Tataira és Püspökre. Egy biztos, bármilyen keret is áll majd a rendelkezésemre, megpróbálunk győzni. A legfontosabb, hogy a sérültjeink felépüljenek, s ne legyenek eltiltottjaink, hogy a lehető legerősebb gárdával kezdhessük a rájátszást.

A tízfordulós felsőház párosításait március 14-én sorsolják, március 20-án pedig el is rajtol a sorozat. Egy héttel később válogatott összetartás lesz. Azt jelenleg még nem lehet tudni, hogy emiatt elhalasztják-e a második kört.

Nem számolgatnak

Az már fordulókkal ezelőtt eldőlt, hogy a címvédő Győr megnyeri az alapszakaszt, így hét pontot visz magával a rájátszásba. S az is, hogy a Dunaferr követi őket, amely így öt egységgel kezd. A 3-6. pozíciók – s az azokkal járó négy, három, kettő és egy pont – még kiadók. A Madarász-csapat kedvező esetben még negyedik is lehet, de ha kikap a Fraditól, csak hatodik lesz.

– Nem foglalkozunk azzal, hogy hány pontot viszünk magunkkal. Egy dolog lebeg a szemünk előtt, hogy a rájátszásban megnyerjük a rangadókat. Ha három csapatot oda-vissza meg tudunk verni, akkor megcsíphetjük a dobogót. Engem az érdekel, hogy azt a játékot hozzuk a rájátszásban, amellyel elkezdtük a bajnokságot – nyomatékosította a tréner.

Balassa Gergő
2017. március 12. 21:57