nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
Balaton Bútor FCV
Kistarcsa
2022. január 21.
Utolsó mérkőzés
DEAC
3
Balaton Bútor FCV
9
tegnap
#együttdobban

Három másodpercen múlt a siker

A Veszprém karnyújtásnyira állt a győzelemtől, a végén azonban egyenlített az Aramis a futsal NB I hétfői találkozóján.

Az első osztályú futsalbajnokság hétfői játéknapján a legutóbbi öt meccsén mindössze egy győzelmet arató Veszprém azt az Aramist fogadta, amely az utolsó öt találkozóján csak egyszer kapott ki. Remek bajnoki rajtjának köszönhetően mégis a bakonyi gárda várta előkelőbb helyről a találkozót – a huszonkét pontos negyedik az eddig húsz egységet gyűjtő ötödikkel csapott össze.

Hazai lehetőséggel kezdődött a találkozó, a folytatásban azonban magukhoz ragadták a kezdeményezést a budaörsiek. Schmidmajernek a 3. percben máris védeni kellett, aki Büki távoli lövését tolta ki. Nem sokkal később Hegedűs is bemutatott egy bravúrt, aki Tatai kapáslövését fogta meg. Egy perccel később ismét gólt lőhetett volna az 1. FCV házi gólkirálya, azonban néhány centivel lemaradt Püspök beadásáról.

A játékrész második felében a vendégek előtt adódtak nagyobb lehetőségek. Előbb Scmidmajer védett, majd Bognár tisztázott a gólvonal előtt. Lüktető, nagy iramú játékot láthatott a publikum, mindkét gárdának akadt lehetősége a gólszerzésre. Az első felvonás legnagyobb ziccere az Aramis előtt adódott, ám Schmidmajer parádés mozdulattal hárított.

Fordulás után egyre nagyobb nyomás alá helyzete ellenfelét a Madarász-csapat, amely újabb veszélyes helyzeteket dolgozott ki. Öt perc elteltével aztán megtört a jég: Füzy beadására jó ütemben érkezett Boromisza Dániel, aki közelről a hálóba juttatta a játékszert (1-0).

A Veszprém a folytatásban is többet birtokolta a labdát, a budaörsiek kevés veszélyt jelentettek Schmidmajer kapujára. Tar megduplázhatta volna az övéi előnyét, a kapufa azonban kibabrált vele.

Öt perccel a vége előtt öt a négy elleni játékra váltott a Frank-csapat. Magabiztosan járatták körbe a labdát, de a veszprémiek hősiesen állták a sarat. Úgy tűnt, hogy sikerült itthon taratani mindhárom pontot, ám másképp alakult: három másodperccel a vége előtt ugyanis Bognár egalizált (1-1).

Futsal NB I, 14. forduló:
1. FC Veszprém–Aramis SE 1-1 (0-0)
Március 15. utcai sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Gál, Török.
Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Tar, Püspök, Bognár P. Csere: Spandler (kapus), Hoffer, Petróczi, Gulyás, Boromisza D., Finta, Füzy. Vezetőedző: Madarász János.
Aramis: Hegedűs – Sámson, Bognár B., Pál, Roni. Csere: Soós (kapus), Csopaki, Gál, Korozmán, Boznánszky, Szeghy, Büki, Mányi, Héger. Vezetőedző: Frank Tamás.
Gólszerzők: Boromisza D. (26.), ill. Bognár B. (40.).

Edzői értékelések

Madarász János: – Felháborít, hogy a játékosiam csak lábbal játsszák azt a sportágat, a fejüket azonban nem akarják használni. Így pedig nem lehet sikert elérni. Az első tudatos támadásvariációból betaláltunk. Ma még lesz egy álmatlan éjszakám, de nincs több időnk szomorkodni, a szerdai kupameccset meg kell nyernünk.

Frank Tamás: – Lüktető, magas színvonalú mérkőzést játszottunk. Mindkét csapattak voltak olyan periódusai, amely során megszerezhette volna a győzelmet. Ennek tükrében reális a döntetlen. A csapatom újfent bizonyította, hogy hátrányból is talpra tud állni.

Balassa Gergő

További cikkek

Játékosaira bízta a döntést, hogy folytatódjon-e a mérkőzés Vezetőedzőnk, Fehér Zsolt vegyes érzelmekkel értékelte az elmúlt esti, a házigazda Debrecen ellen 9-3-ra megnyert találkozót, amelyen csapatkapitány-helyettesünk, Boromisza Dániel szárkapocscsont- és sípcsonttörést szenvedett. elolvasom Elek: nem sikerült az ellenfél stílusára reagálnunk Az alapszakasz hétfő esti rangadóján 9-3-ra sikerült felülmúlnunk a házigazda DEAC alakulatát. Győzelmünket ugyanakkor Boromisza Dániel súlyos sérülése beárnyékolta. De hogy értékelte a látottakat a Debrecen vezetőedzője? elolvasom Sikeres volt Boromisza Dániel műtétje! Az éjszaka folyamán a csapatkapitány-helyettes Boromisza Dánielen lábműtét hajtottak végre a debreceni kórházban. Örömmel értesítjük szurkolóinkat: a beavatkozás sikerrel zárult. elolvasom Boromisza Dánielnek ajánljuk a győzelmünket! Hatalmas lépést tett a felsőházi rájátszás felé a Balaton Bútor FC Veszprém, miután idegenben kiütötte a DEAC gárdáját. A futsal NB I hétfői rangadója azonban Boromisza Dániel sajnálatos sérülése miatt marad emlékezetes, aki az első diagnózis szerint szárkapocscsont- és sípcsonttörést szenvedett. elolvasom Csapatkapitány-helyettesünk súlyos sérülést szenvedett A debreceni Vass Ottó agresszív belépőjét követően csapatkapitány-helyettesünk, Boromisza Dániel szárkapocscsont- és sípcsonttörést szenvedett. elolvasom
2017. január 16. 21:50