nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
PTE-PEAC
2024. április 3.
Utolsó mérkőzés
PTE-PEAC
1
1. FC VESZPRÉM
5
2024. március 27.
#együttdobban

Gólzápor a hazai évzárón

Döcögős kezdés után 7-2-re kiütötte a sereghajtó Bőnyt az 1. Futsal Club Veszprém, amely így visszavette korábbi második helyét az NB I tabelláján.

Idei utolsó hazai fellépésén az újonc, eddig mindössze egyetlen pontot gyűjtő Bőnyt fogadta a Veszprém a futsal élvonal hétfői játéknapján. A bakonyiak kiváló őszt produkáltak, azonban az utolsó két bajnokijukat egyaránt elvesztették, remek alkalom kínálkozott tehát a javításra és a dobogós hely visszaszerzésére.

Álmosan kezdett az 1. FCV, az első öt percben két nagy lehetőséget is kidolgoztak a vendégek. Előbb a bőnyiek ügyetlenkedték el a lehetőséget, másodjára pedig Tar kotorta ki a játékrészt a gólvonalról. A Veszprém lassanként elérte a szükséges fordulatszámot, Bognár egyenlíthetett is volna, azonban nem érte el Tatai jó ütemű átadását. Ennél is nagyobb lehetőség adódott a hazaiak előtt a 10. percben: Finta hét méterről végezhetett el szabadrúgást, szép kombináció végén a játékszer Tatai elé került, aki hatalmas felső kapufát lőtt.

Érett az egyenlítés, Finta 15. percben eleresztett lövése azonban még a kapu fölé szállt. Nem sokkal később aztán megtört a jég: Finta mélységi passzát a hosszúnál érkező Püspök kotorta a hálóba (1-0). A félidő hajrája lüktető játékot, s mindkét kapu előtt sok helyzetet hozott, de több gól már nem esett a szünetig.

Öt perc telt a második felvonásból, amikor beindult a hazai gólgyártás. Egy gyors kontra végén Füzy szép egyéni megmozdulással duplázta meg csapata előnyét. Másodpercekkel a középkezdés után pedig Püspök lába is elsült, tíz méterről védhetetlen bombát zúdított a kisalföldi kapura. S ezzel még mindig nem volt vége a rohamnak, Tar húzta meg a jobb oldalon, majd szépen ellőtte a labdát a hosszú alsó sarokba (26. perc: 4-0).

Csak percekre szabadult fel a Bőny kapuja, Boromisza Gábor lapos passzára Tatai érkezett remek ütemben, aki közelről a hálóba is piszkálta azt. A vendégek kevés veszélyt jelentettek Spandler kapujára, amikor kellett, akkor pedig hárított a jobbára csereként számításba vett portás.

A 33. percben kezezés miatt hatméterest lőhetett a rivális. Bieder nézett farkasszemet a csereként beállt Sárdival, majd higgadtan a kapuba lőtt (5-1). Öttel a szünet előtt a sokat dolgozó Finta is feliratozott a gólszerzők, Tatai pedig már a második góljánál járt. Az utolsó szó aztán a bőnyieké volt, a 7-2-es végeredményt Nyíregyházky állította be egy gyors ellentámadás végén.

Mivel a Dunaferr 4-4-es döntetlent ért el az Aramis vendéglátójaként, az 1. FCV visszavette második helyét a tabellán. A Madarász-csapat pénteken a Berettyóújfalu vendégeként zárja az idei küzdelmeket.

Futsal NB I, 11. forduló:
1. FC Veszprém–Bőny 7-2 (1-0)
Március 15. utcai sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Futó (Czene-Joó, Török).
Veszprém: Spandler – Bognár, Tatai, Boromisza G., Gulyás. Csere: Sárdi (kapus), Finta, Püspök, Füzy, Tar, Erdősi, Sándor. Vezetőedző: Madarász János.
Bőny: Szabó R. – Nyíregyházky, Zobák, Peczár, Bogyó. Csere: Laukó (kapus), Nagy M., Namuquita, Bieder, Mógor, Tóth F., Balanescu, Lanzendorfen. Vezetőedző: Kénoszt Ferenc.
Gólszerzők: Püspök (17., 26.), Füzy (25.), Tar (26.), Tatai (29., 36.), Finta (36.), ill. Bieder (33.), Nyíregyházky (38.).

Edzői értékelések

Madarász János: – Behúztuk a kötelezőt. Az első félidei játékunkkal nem vagyok elégedett, a másodikban viszont kiszolgáltuk a közönséget, szép gólokat lőttünk. Van még egy mérkőzésünk idén, azt is szeretnénk megnyerni.

Kénoszt Ferenc: – A Veszprém jobb játékosokból áll, s többet is edz nálunk. Látszott, hogy rengeteg begyakorolt figurát alkalmaznak, a gólok zömét azonban mégis az egy az egy elleni játékból kaptuk. Építkezünk tovább. A célunk, hogy a rájátszásra ütőképes csapatot kovácsoljunk. Nekünk nem a Veszprémet kell legyőznünk a céljaink eléréséhez.

Forrás: vehirsport.hu

Balassa Gergő
2016. december 12. 22:36