A sereghajtó érkezik az évzárón

Kötelező győzelem előtt az 1. Futsal Club Veszprém, amely idei utolsó hazai bajnokiján az újonc Bőnyt fogadja hétfőn (18.30) a Március 15. utcai sportcsarnokban.

A válogatott programja miatt két hét szünet után folytatódnak az első osztályú futsal-bajnokság küzdelmei. A hétfői játéknapon a sereghajtó, eddig mindössze egyetlen pontot szerző Bőny látogat a forduló előtt harmadik helyen álló Veszprémhez.

– A tabellára pillantva valóban „fix egyes” a mérkőzés, azonban azt is látni kell, hogy a Bőny meccsről meccsre jobban játszik az erősebb ellenfelek ellen. Jó példa erre a dunaújvárosi bajnokijuk, ahol úgy kaptak ki 9-6-ra, hogy négy perccel a vége előtt még 6-6-ra álltak – emlékeztetett az 1. FCV vezetőedzője, Madarász János.

– Ezzel együtt is mi vagyunk a találkozó esélyesei, s minden erőnkkel azon leszünk, hogy ezt a pályán is bizonyítsuk. Az év utolsó hazai fellépése következik, önmagunk, szurkolóink, s persze a tabellán elfoglalható helyezések miatt is kötelező a három pont begyűjtése – tette hozzá.

A stáb Boromisza Dánielre eltiltás, Fehér Krisztiánra pedig sérülés miatt nem számíthat az évzárón (a nyáron érkező futsalos vállát hamarosan műteni kell). Hoffer Levente és Petróczi Márton a hétvégét az U19-es válogatottal tölti, három mérkőzés is vár rájuk címeres mezben, így hétfőn vélhetően pihenőt kapnak Madarász mestertől.

Az idei küzdelmeket egyébként csütörtökön, a Berettyóújfalu vendégeként zárja a Veszprém.

„A spanyolok legalább ennyivel jobbak”

A magyar válogatott a hét elején Spanyolország legjobbjai ellen vívott páros mérkőzést Nyíregyházán, ahol előbb 5-1-es, majd 6-1-es vereséget szenvedett. Mindkét találkozón pályára lépett a bakonyiak csapatkapitánya, Tatai József.

– A spanyol együttes a világ egyik, ha nem a legjobb válogatottja a világon. Szembetűnő volt, hogy mind dinamika, mind technikai tudás terén mennyivel előttünk járnak. A válogatottunk próbálta kompenzálni a két gárda közötti tudáskülönbséget, ami többé-kevésbé sikerült. Úgy vélem, Sito mester számára hasznos volt a páros találkozó. Azt pedig be kell látni, hogy a két csapat között jelenleg legalább ekkora különbség van – fogalmazott Madarász János.

Balassa Gergő

További cikkek

Szeretem, Megvédem! A Magyar Honvédség országos kampányt indított, amelynek célja, hogy minél többen megismerhessék az általuk kínált területvédelmi tartalékos szolgálat adta lehetőségeket. A kampány mottója a Szeretem, Megvédem! – ez jellemzi a tartalékost, hiszen készen áll arra, hogy megvédje saját környezetét és a hazát. elolvasom Vezetőedzőnk és csapatkapitányunk is értékelte a kupadöntőt A címvédő Haladás ellen 3-0-ra elvesztett Magyar Kupa-finálé után vezetőedzőnk, Fehér Zsolt és csapatkapitányunk, Spandler Mátyás is megosztotta a gondolatait. elolvasom Veszprémi ezüstérem a Magyar Kupában! A férfi futsal Magyar Kupa vasárnapi döntőjében a Veszprém egy félidőn keresztül tudta tartani a lépést a Haladással, a második felvonásban aztán érvényesítette a papírformát a címvédő, amely 3-0-s sikerével aranyérmes lett. elolvasom Magyar Kupa: Veszprém–Haladás finálé következik! Félidei döntetlen után 5-1-re legyőzte a Maglódot a Veszprém a férfi futsal Magyar Kupa szombati, budapesti elődöntőjében. Fehér Zsolt együttese a címvédő Haladással találkozik a vasárnap délutáni fináléban (kezdés: 16.30), melyet az M4 Sport+ TV-csatorna élőben közvetít! elolvasom Fehér Zsolt: A megítélt büntetőn még a kecskemétiek is mosolyogtak! A házigazda SG Kecskemét ellen 3-2-e elveszített hétfő esti bajnoki mérkőzésünket követően vezetőedzőnk, Fehér Zsolt értékelte a látottakat. elolvasom
2016. december 12. 14:07