nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
MVFC BERETTYÓÚJFALU
1. FC VESZPRÉM
2024. április 22.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
2
DEAC
3
2024. április 8.
#együttdobban

A Nyírgyulaj is vesztesen távozott

A Veszprém küzdelmes, izgalmas találkozón aratott újabb hazai győzelmet a futsal élvonalban.

Esélyesként várta a hetedik helyezett Nyírgyulaj elleni összecsapást a harmadik helyen álló Veszprém a futsal NB I-ben. A bakonyiak remek bajnoki szereplése a nézőszámon is tükröződött: nagyjából nyolcszázan látogattak a Március 15. utcai sportcsarnokba.

A várakozásoknak megfelelően a Madarász-csapat ragadta magához az irányítást, a szervezetten védekező vendégcsapat azonban derekasan állta a rohamokat. Sőt, az első nagyobb lehetőség a hazai kapu előtt alakult ki, ám a gyors kontra végén Nagy a kapu fölé lőtt.

Az 1. FCV a folytatásban kapuja elé szögezte a vendég együttest, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott. A 13. percben aztán megtört a jég: egy tetszetős szabadrúgás kombináció után Tar passzából Finta bombázott a hálóba (1-0).

A játékrész hátralévő részében bátrabb támadójátékra váltott a rivális, amely több veszélyes lehetőséget is kidolgozott. Schmidmajer azonban magabiztosan őrizte portáját, így több gól már nem esett a szünet előtt.

Egy perc telt el a második felvonásból, amikor Tatai lépett ki remek ütemben, a lövése centikkel kerülte el a vendégek kapuját. Kisvártatva aztán már nem hibázott a válogatott gólvágó, aki szépen forgolódott a hatoson belül, majd nagy gólt lőtt Pallai feje fölött (2-0).

A nyírségiek kétgólos hátrányban is töretlen lelkesedéssel mentek előre, igaz, nagyobb helyzetik nem jutottak. Nem úgy a házigazda: fél óra elteltével előbb Tar, majd Boromisza Gábor lábában maradt egy-egy nagy lehetőség.

Némileg váratlanul jött a szépítő találat a Nyírgyulajtól: Siska szép mozdulattal mattolta Schmidmajert (1-2). A gól érezhetően feltüzelte Lovas Norbert együttesét, amely nem sokkal később akár egyenlíthetett is volna, de a lehetőség kimaradt. A végjáték kifejezetten izgalmasan alakult, mindkét gárda betalálhatott volna, de egyik sem járt sikerrel.

A Veszprém küzdelmes találkozón fontos három pontot gyűjtött, így visszavette második helyét a tabellán.

Futsal NB I, 8. forduló:
1. FC Veszprém–Nyírgyulaj 2-1 (1-0)
Március 15. utcai sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Farkas (Kovács G., Tihanyi).
Veszprém: Schmidmajer – Bognár, Tatai, Boromisza G., Gulyás. Csere: Finta, Füzy, Püspök, Tar, Fehér, Hoffer. Vezetőedző: Madarász János.
Nyírgyulaj: Pallai – Angyalos, Sánta, Siska, Nagy I. Csere: Végső (kapus), Tóth, Szép, Varga D., Orosz, Szabó Á., Faragó, Gömze, Pálvölgyi. Vezetőedző: Lovas Norbert.
Gólszerzők: Finta (13.), Tatai (22.), ill. Siska (32.).

Edzői értékelések

Madarász János: – Ilyen mérkőzésre számítottam. Úgy gondolom, hogy kontrolláltuk a játékot. Ha határozottabbak lettünk volna az ellenfél kapuja előtt, simább lehetett volna a találkozó. A legfontosabb azonban, hogy ismét három ponttal gazdagodtunk.

Lovas Norbert: – Próbáltuk megnehezíteni ellenfelünk dolgát. Úgy vélem, hogy ez sikerült is, hiszen egyenrangú ellenfelei voltunk a jó formában lévő Veszprémnek. A fiúk nagyot harcoltak, de a helyzetkihasználással nem vagyok elégedett. A mai meccsen ismét bebizonyosodott, hogy az utolsó pillanatokban nem koncentrálunk kellően.

Forrás: vehirsport.hu

Balassa Gergő
2016. november 15. 8:11