nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
MVFC BERETTYÓÚJFALU
1. FC VESZPRÉM
2024. április 22.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
2
DEAC
3
2024. április 8.
#együttdobban

Hazai siker a testvérvárosok tornáján

Immáron ötödik alkalommal rendezte meg utánpótlás futsaltornáját az 1. Futsal Club Veszprém október utolsó hétvégéjén. A kiváló hangulatú viadal a Veszprém FC USE győzelmével zárult.

A hatcsapatos U12-es viadal résztvevőit ezúttal is Veszprém testvérvárosai delegálták: Sepsiszentgyörgy, Tarnów, Nyitra és a debütáns Tartu futsalosai mellett két veszprémi gárda versengett egymással, számolt be róla a vehirsport.hu.

A hetvenkét fiatal két nap alatt tizenöt mérkőzésen körmérkőzéses rendszerben döntötte el a helyezések sorsát. A helyi futsalcsapat által verbuvált gárda – Finta Péter vezetésével – a negyedik helyig, a Kozma Csaba vezette VFC USE pedig egészen a dobogó legfelső fokáig menetelt. A két hazai gárda derbijét utóbbi nyerte 2-0-ra.

A hibátlan teljesítménnyel tornagyőztes gárda vezetőedzője, Kozma Csaba elmondta, bár a VFC USE-nál a nagypályás játékra készítik fel sportolóikat, évek óta gyakorolják a futsal elemeit, így nem volt szokatlan számukra a terep. – Csodálatosan éreztük magunkat egész hétvégén, a szervezés remek volt. Boldogok vagyunk, hogy a tavalyi ezüst után, miénk lehetett a bajnoki cím – összegezte élményeit Kozma Csaba.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen Halmay György, önkormányzati képviselő köszöntötte a résztvevő csapatokat. A Köznevelési, Ifjúsági és Sport Bizottság elnöke kiemelte a torna sportszerű hangulatát, s azt a férfias küzdelmet, amit a fiatalok két napon keresztül produkáltak. Hangsúlyozta: a kupa maximálisan elérte célkitűzéseit, hiszen barátságok szövődtek a résztvevő játékosok, edzők, s csapatvezetők között is.

Egyetlen csapat sem távozott jutalom nélkül. A díjakat az 1. Futsal Club Veszprém vezetőedzője, Madarász János, a klub ügyvezetője, Rajki Tamás, valamint Ovádi Péter önkormányzati képviselő adták át.

A torna végeredménye: 1. Veszprém FC USE, 2. Nyitra, 3. Tartu, 4. Veszprém Futsal 5. Tarnów, 6. Sepsiszentgyörgy.

A torna gólkirálya Horváth Máté (Veszprém FC USE), a legjobb kapusa Hardjina Ádám (Nyitra) lett.

Balassa Gergő
2016. október 31. 23:28