nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
PTE-PEAC
2024. április 3.
Utolsó mérkőzés
PTE-PEAC
1
1. FC VESZPRÉM
5
tegnap
#együttdobban

Tovább szárnyal a futsalcsapat

A veszprémiek több mint ezer néző előtt verték a Haladást a futsal NB I csütörtöki meccsén. A kezdés előtt több száz plüssmaci landolt a játéktéren, a lefújás után vastaps zúgott.

Az idény legmagasabb nézőszámát hozta a Március 15. utcai sportcsarnokban a Haladás csütörtöki vendégjátéka az első osztályú futsal-bajnokságban. A kilátogatók pedig nemcsak szurkoltak, jótékonykodtak is. Rengetegen csatlakoztak ugyanis a bakonyi klub „Dobj egy plüssmacit!” akciójához. A drukkerek a kezdő sípszó előtt több száz plüssállatot dobtak be a játéktérre, így támogatva a Csolnoky Ferenc Kórház gyermekosztályát.

Az első hazai helyzetre mindössze harminc másodpercet kellett várni: Tatai jobb oldali beadásáról centikkel maradt le Gulyás. A folytatásban elsősorban a játék taktikai jellege domborodott ki, egyik fél sem vállalt fel különösebb kockázatot. Az is látszott, hogy a szombathelyiek erőssége a kontrajáték lehet. A 7. percben is így alakult ki veszélyes lehetőség a hazai kapu előtt. Tatai labdavesztését követően azonban még kimaradt a vasiak lehetősége. A játékrész derekánál aztán már nem hibáztak a fehér mezesek, harcos labdaszerzésüket követően Öreglaki gurított a jobb alsó sarokba (0-1).

A Haladás portása, Tyukász is hozzátett együttese teljesítményéhez: előbb Tart, majd Boromisza Dánielt akadályozta meg a gólszerzésben. A túloldalon Schmidmajer sem maradt adós a bravúrral, aki kétszer is megmentette együttesét a kétgólos hátránytól.

Madarász János időkérése szemlátomást felrázta tanítványait. Tíz méterre a vendég kaputól, középről végezhetett el szabadrúgást az 1. FCV. Tatai kiváló érzékkel a passzolást választotta kapura lövés helyett, Boromisza Gábor pedig a hálóba lőtt a jó ütemű átadásból. Egy perc sem telt el a következő gólig, Bognár passzából Gulyás jutatta vezetéshez az övéit. S ezzel még nem volt vége, egy újabb gyors kontra végén Tatai is feliratkozott a gólszerzők közé (14. perc: 3-1).

A Lódi-csapat lassanként felocsúdott, olyannyira, hogy hárommal a szünet előtt szépíteni is tudott. A mértani pontossággal felívelt labdát Halmos fejelte védhetetlenül a hálóba. A kifejezetten élvezetes, lüktető félidő hajrája is tartogatott egy fontos eseményt: a jobbról érkező beadást Tatai kapásból a kapuba bombázta (4-2).

A szombathelyiek kezdték aktívabban a második felvonást, a 25. percben Öreglaki szép egyéni megmozdulása révén faragni is tudtak hátrányukból. Nem sokáig örülhettek azonban a szépítésnek. Kisvártatva ugyanis Bognár beadásába belepiszkált Boromisza Gábor, a labda pedig Tyukász lábai között a hálóban kötött ki (26. perc: 5-3).

Az iram egy pillanatra sem csökkent. Futószalagon jöttek a lehetőségek, s a veszprémi gólok is. Egy perc alatt Tatai és Püspök is mattolta Tyukászt. Előbbi Lódi hibáját használta ki könyörtelenül, utóbbi pedig hatalmas erővel bombázott a léc alá (29. perc: 7-3).

A rivális öt a négy elleni játékra állt át. Ezzel sem tudták azonban átjátszani a remeklő hazai védelmet. Sőt, ekkor is a Veszprém állt közelebb a gólszerzéshez, ám a kapufa megmentette a Haladást.

A hajrában vastaps zúgott a csarnokban, a szurkolók így ünnepelték a zsinórban ötödik győzelmét arató gárdát. A végén még Finta is betalált, a 8-4-es végeredményt pedig Öreglaki állította be egy nagyszerűen kivitelezett szabadrúgásból.

Futsal NB I, 6. forduló:
1. FC Veszprém–Haladás VSE 8-4 (4-2)
Március 15. utcai sportcsarnok, 1100 néző. Vezette: Kovács G. (Futó, Wittner).
Veszprém: Schmidmajer – Bognár, Tatai, Boromisza G., Gulyás. Csere: Boromisza D., Füzy, Püspök, Finta, Tar, Petróczy. Vezetőedző: Madarász János.
Haladás: Tyukász – Vidák, Halmos, Lódi, Öreglaki. Csere: Gyimesi, Rácz, Németh E., Hajmási, Sipos, Hegyesi, Horváth P. Matyi. Vezetőedző: Lódi Tamás.
Gólszerzők: Boromisza G. (13., 26.), Gulyás (14.), Tatai (15., 18., 28.), Püspök (29.), Finta (39.), ill. Öreglaki (10., 25., 40.), Halmos (17.)

Edzői értékelések

Madarász János: – Látványos mérkőzést játszottunk. A játékosaim kitették szívüket, lelküket. Bebizonyították, hogy kellő koncentrációval remek teljesítményre képesek. Szép szériában vagyunk, de én még mindig nem foglalkozom a tabellán elfoglalt helyezésünkkel. Egyetlen dolgot tehetünk: dolgozunk tovább, s egy pillanatra sem hisszük el, hogy már nagyon jók vagyunk és nincs hova fejlődnünk.

Lódi Tamás: – A szurkolók számára biztosan élvezetes volt a találkozó. Én úgy éreztem, hogy igazságtalan játék a futsal. Ha nem koncentrálunk kellően, azt azonnal kihasználják az olyan erős csapatok, mint a Veszprém. 1-0-nál két lehetőségünk is volt, gólszerzés helyett mi ajándékoztunk gólokat a Veszprémnek. Dolgozunk tovább, ki kell lábalnunk ebből a hullámvölgyből. A bajnokság még nem lefutott, nem kell a kardunkba dőlni.

Balassa Gergő
2016. október 21. 9:07