nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
HALADÁS VSE
ma
Utolsó mérkőzés
MVFC BERETTYÓÚJFALU
6
1. FC VESZPRÉM
0
2024. április 22.
#együttdobban

Folytassa, 1. FC Veszprém!

A megszokott időponttól eltérően, csütörtökön (18.00) játssza soron következő hazai bajnokiját a veszprémi futsalcsapat. A Haladás elleni derbit – ahol a játék mellett főszerepet kap a jótékonykodás is – élőben közvetíti az M4 Sport.

Mint arról beszámoltunk, az Aramis vendégeként 3-2-es győzelmet arató 1. FCV hétfő este a tabella élére ugrott. Mindez annak fényében is megsüvegelendő teljesítmény, hogy a címvédő Győr az újonc Bőny 8-4-es legyőzésével kedden már visszavette elsőségét.

– Természetesen nagyon örülök, de nem tulajdonítok különösebb jelentőséget a pillanatnyi helyezésünknek. Miként a kudarcokat, úgy a sikereket is a maguk helyén kell kezelni. Megismétlem, amit korábban is hangoztattam: most kell szerénynek és alázatosnak lennünk – kezdte a beszélgetést Madarász János, aki a győzelem ellenére is kritikusan nyilatkozott együttese hétfői teljesítményéről.

– Az Aramis elleni első félidőnk kritikán alulira sikeredett, a fiúk hatvanas pulzussal mentek fel a pályára. Úgy is fogalmazhatok, hogy csak a cipőket és a mezeket küldték fel. A szünetben elmondtam, hogy mi nem az a csapat vagyunk, amelyik rutinból hozni tudja az ilyen találkozókat. S kértem, hogy azonnal térjenek vissza a korábbi útra – tette hozzá a bakonyiak vezetőedzője.

A dörgedelmek pedig – úgy tűnik – megtették hatásukat, hiszen a gárda a második játékrészben fordítani tudott Budaörsön, így zsinórban negyedszer is győztesen hagyta el a játékterét.

Közel sem sikerült viszont ilyen jól a csütörtökön Veszprémbe érkező Szombathely rajtja, amely az eddigi öt meccsén mindössze öt pontot gyűjtött. – A Haladás sokkal jobb annál, mint amit a jelenlegi eredményei mutatnak. Úgy vélem, hogy övék az ország egyik legerősebb kerete. Egy ilyen széria minden együttes életében előfordulhat. Remélem, hogy nem ellenünk kezdik meg a felzárkózást. Én mindenesetre egy jó Haladásra és egy ki-ki mérkőzésre számítok, amelyen nüánszok fognak dönteni. Ha úgy játsszunk, ahogyan a bajnokság elején, s kellően fegyelmezettek leszünk, akkor minden esélyünk megvan a győzelemre – húzta alá a szakember.

Hozzátette: Boromisza Gábor és Fehér Krisztián is kisebb sérüléssel bajlódik, mindkettejük játéka kérdéses. Hoffer Levente pedig az U21-es válogatottal készül.

Beteg gyerekeken segít a klub

Mint arról hírt adtunk, az 1. Futsal Club Veszprém gyűjtésbe kezd a beteg gyerekek gyógyulásáért. Az egyesület a Bébimentő Alapítványon keresztül a Csolnoky Ferenc Kórház gyermekosztályát kívánja támogatni. E folyamat első lépéseként a Haladás elleni mérkőzésre látványos akciót szerveznek: arra kérik a Március 15. utcai sportcsarnokba kilátogató szurkolókat, hogy hozzanak magukkal és dobjanak be a pályára az összecsapás kezdete előtt egy-egy plüssállatot a beteg gyerekek gyógyulásáért.

Balassa Gergő
2016. október 20. 12:39