Megtetszett a veszprémieknek a futsal


Az 1. Futsal Club Veszprém felnőtt együttesének játékosa, az U9-es és U11-es gárda edzője, Finta Péter beszélt az utánpótlással és a „nagy” csapattal kapcsolatos aktualitásokról.

Bronzérmet szerzett a területi bajnokságban a megyeszékhely futsalcsapatának U15-ös legénysége. Az eredmény apropójából Finta Péterrel, az 1. FCV felnőtt csapatának játékosával beszélgettünk, aki az U9-es és U11-es gárda edzője is.

Fintától megtudtuk: jelenleg hét korosztályban rúgják a labdát a fiatalok veszprémi színekben. A legkisebbek a Bozsik-tornákon szerzik első tapasztalataikat, az U11, U13, U15, U17, U20-os csapatok pedig a különböző regionális és országos bajnokságokban mérik össze erejüket.

– A létszám szerencsére folyamatosan növekszik, érezhető, hogy megtetszett a veszprémieknek a sportág. A Szilágyi DSE-vel kötött megállapodásnak is köszönhetően nagyjából száz utánpótláskorú sporotló futsalozik nálunk. Ez szükséges is, hiszen amikor a felnőtt csapat felkerült a honi élvonalba, a megfelelő számú korosztályos együttesek indítása is kötelezővé vált számunkra – emlékeztetett Finta Péter.

Egy további megállapodás is segíti a futsalosok munkáját: a VFC USE vezetésével is szoros szakmai munkát folytat a Madarász János vezette utánpótlás-edzői stáb.

A válogatott futsaljátékos, Németh Péter vezette U15-ös legénység úgy szerezte bronzérmét a regionális bajnokságban, hogy csak a hazai futsal fellegvárának két alakulata, a Győri ETO „A” és „B” csapata végzett előttük.

A klub a nyári szünetben is gondol a futsalozó fiatalokra, tábor szervezését tervezik, ahol nemcsak a labdarúgásnak jutna szerep, hanem az önfeledt szórakozásra, kikapcsolódásra is lehetőség nyílna.

Ami a felnőtt gárdát illeti, Finta számára óriási élmény volt a Magyar Kupa négyes döntőben való szereplés, ahol ezüstérmet szereztek a Rába ETO mögött. – Különleges élmény volt nekünk is tévés meccset játszani. Örömünkre szolgál, hogy teljesítményünket, s a veszprémi futsalt az egész ország láthatta. Rengeteg bíztatást kaptunk az ismerősöktől, ami sokat segít az előttünk álló feladatok elvégzésében – húzta alá.

A szurkolók csütörtök este különleges meglepetéssel kedveskedtek az ezüstérmes együttesnek. – Az edzésén megleptek minket szurkolóink, egy 15-20 fős csoport köszönte meg az ezüstérmünket. Több mint fél órán keresztül ünnepeltek minket, ami megható érzés volt a számunkra.

Az elmúlt hetekben a válogatott programja miatt szüneteltek a küzdelmek az élvonalban. Mint ismert, a magyar válogatott – a veszprémi Németh Péterrel a soraiban – kivívta a pótselejtezőt a macedóniai tornán. Az NB I rájátszása március 30-án folytatódik a veszprémiek számára, akik Szombathelyre látogatnak majd. – A rájátszás további mérkőzésein szeretnénk minél jobb eredményeket elérni. Azt gondolom, a Berettyóújfalu és a Rába ETO emelkedik ki a mezőnyből, mögöttük azonos erősségű csapatok vannak,. Ám korábban is megmutattuk már, hogy a két „nagyot” is meg lehet szorongatni, illetve el is lehet kapni.
Hozzászólások
Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás. Légy te az első!


szerző: Zatkalik Dániel
fotó: Melczer Zsolt

További cikkek

Vezetőedzőnk és csapatkapitányunk is értékelte a kupadöntőt A címvédő Haladás ellen 3-0-ra elvesztett Magyar Kupa-finálé után vezetőedzőnk, Fehér Zsolt és csapatkapitányunk, Spandler Mátyás is megosztotta a gondolatait. elolvasom Veszprémi ezüstérem a Magyar Kupában! A férfi futsal Magyar Kupa vasárnapi döntőjében a Veszprém egy félidőn keresztül tudta tartani a lépést a Haladással, a második felvonásban aztán érvényesítette a papírformát a címvédő, amely 3-0-s sikerével aranyérmes lett. elolvasom Magyar Kupa: Veszprém–Haladás finálé következik! Félidei döntetlen után 5-1-re legyőzte a Maglódot a Veszprém a férfi futsal Magyar Kupa szombati, budapesti elődöntőjében. Fehér Zsolt együttese a címvédő Haladással találkozik a vasárnap délutáni fináléban (kezdés: 16.30), melyet az M4 Sport+ TV-csatorna élőben közvetít! elolvasom Fehér Zsolt: A megítélt büntetőn még a kecskemétiek is mosolyogtak! A házigazda SG Kecskemét ellen 3-2-e elveszített hétfő esti bajnoki mérkőzésünket követően vezetőedzőnk, Fehér Zsolt értékelte a látottakat. elolvasom A hatodik helyen zártuk a bajnokságot A hatodik helyen zárta a futsal NB I 2023/2024-es kiírását a Veszprém, miután a felsőházi rájátszás utolsó fordulójában 3-2-re alulmaradt a Kecskemét vendégeként. Az alföldiek ezzel megszerezték a második helyet és készülhetnek fennállásuk első bajnoki fináléjára. elolvasom
2015. március 23. 13:50