Földre szállt angyalok

Angel Cheerleaders (Angyalkák) Pannon Egyetem PomPom csapata

A csapat alapítója, edzője és koreográfusa a Győri Balettiskolát és Táncművészeti Főiskolát végzett Molnár Panni táncművész, táncpedagógus és koreográfus.

Mi indított el ezen a pályán?
8 éves koromban a Győri Balettiskolába felvételt nyertem, egészen 18 éves koromig odajártam. Klasszikus balett művészként végeztem, majd Pestre kerültem, ahol egy évig táncosként dolgoztam. Az idő tájt táncpedagógust kerestek Veszprémbe. Jelentkeztem és én kaptam meg az állást, így Veszprémbe költöztem.  A tanítás mellett végeztem el a Táncművészeti Főiskolát modern szakon, és a tanítás mellett még úszómesterként is dolgozom. A mai napig a tánc az életem. Ez nem változott az évek múlásával sem. Mi sem bizonyítja jobban, mint az hogy tánctanárként dolgozom. Tanítványaim között vannak kisebbek és nagyobbak.

Mikor alakultatok? Hogy jött az ötlet?
Február elején volt 3 éve, hogy megalakult az Angel Cheerleaders Team. Az ötlet hogy megalapítsam az Egyetem Pom Pom csapatát onnan jött, hogy külföldön ennek már több évtizedre visszamenő hagyományai vannak, és ha már a mi egyetemünknek is van kiemelkedő eredményeket elérő kosár és röplabda csapata, akkor miért ne lenne szurkolói tánccsapata is, akik a szünetekben és az időkérésekben szórakoztatják a közönséget.

Mi alapján választottál „angyalokat”?
A lányokat több szakmabeli társam segítségével választottam ki közel 50 jelentkezőből a 3 évvel ezelőtti castingon. Elsősorban a tánctudást és a koordinációs készségeket vettük figyelembe, de fontos volt, hogy a lányok szépek és mosolygósak is legyenek. Előnyt jelentett, ha valakinek volt előképzettsége, esetleg tornász vagy táncos múltja, de ez nem volt feltétele a bejutásnak.

Hány tagja van az Angel Cheerleaders-nek?
Jelenleg 11 lányból áll a csapat, a kezdett óta kissé átrendeződött a felállás, vannak régi és új tagok is. A lányok többsége Veszprémben lakik, de vannak páran, akik a környékről járnak be. Annak ellenére, hogy a tagok nem képzett és hivatásos táncosok, minden héten keményen edzenek, hogy a nézők hétről hétre újabb koreográfiákat láthassanak. 3 év kemény és kitartó munkáját láthatják a kiérkező szurkolók.

Hogyan kell elképzelni egy edzést? Heti hány alkalommal tudtok próbálni?
Az óra első felében a meglévő koreográfiákat ismételjük, a második felében pedig új táncot tanulunk. Az átlagos időszakban heti két edzést tartok a lányoknak, de egy kiemelkedő fellépés előtt ez elérheti a négy edzést is. Ez nem könnyű feladat, hiszen számukra természetesen az iskola az első, így akadnak néha bökkenők, de aki tényleg szívvel lélekkel csinálja, annak nem lehet akadály megoldani a sokszor fárasztó hétvégi edzéseket sem. 

A koreográfia kitalálása csapat munka vagy te, mint edző vagy a hangadó?
Teljes mértékben megbíznak bennem a lányok és követnek, hallgatnak rám. Abszolút én vagyok a hangadó. Minden az én ötletem és elképzelésem szerint történik.

Emlékszel melyik mérkőzésen mutatkoztatok be?
Igen, egy röplabda meccs volt, ahol nagy ovációval fogadtak. Később kosárlabda meccsekre hívtak, majd a futsal csapathoz. Mára csak a futsal csapatát erősítjük táncainkkal.

Hol láthat titeket a nagyérdemű közönség?
A fellépéseink nyolcvan százalékát a veszprémi futsal meccsek töltik ki. Nagyon izgalmas és feltörekvő sport lett, itt Veszprémben egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a futsalos fiúk. Az Angyalkák táncoltak már az Egyetem rendezte Balaton Regattán Keszthelyen és a következő évben Balatonalmádiban,  az Országos Atlétikai Döntőn. Több nyári rendezvényen a Balaton partján, illetve a Városi Sportévnyitón a Veszprém  Arénában és a Hangvillában is. Kiemelkedő fellépések közé sorolhatjuk a Final Four Futsal Kupadöntőket, mert ennek a rendezvénynek már negyedik éve leszünk a hivatalos pompom csapata. Az első fellépésünk a futsal kupadöntőn hazai pályán; Veszprémben volt, majd Győrbe is meghívtak minket. Tavaly Berettyóújfalura is a mi csapatunkat kérte fel a Magyar Labdarúgó Szövetség. 2012 tavaszán Balatonfüreden rendezték a Mini Morris Világtalálkozót, ahol 7000 ember előtt mutathattuk meg a tudásunkat, ez is nagyon emlékezetes fellépés volt.

Mire vagytok a legbüszkébbek?
Az MLSZ vezetősége folyamatosan felkéri a csapatot egy-egy rangosabb eseményre.

Minek köszönhető a siker?
Amikor megalakult a csapatunk itt Veszprémben rendezték meg a négyes kupadöntőt, ahol adott volt a fellépés. A rendezvény ideje alatt ismert meg minket az MLSZ vezetősége, nagyon megtetszettünk neki, a csapat maga biztonsága, közvetlensége megnyerte őket.

Milyen a cheerleading megítélése idehaza?
Mára népszerű lett hazánkban is a cheerleading, és egyre több egyetemnek van saját szurkolói csapata. Bár az itthoni csapatok inkább a táncosabb vonalat képviselik Amerikával szemben. Ajánlom ezt a fajta sportot minden mozogni vágyó, bátor, csinos lánynak!

Mit szeretnél a jövőt illetően?
Hogy mehessen tovább a csapat a kitaposott úton, további sikeres fellépéseket. 

Van-e kedvenc játékosa a csapatnak?
Csapat kedvenc nincs, a csapatot szeretjük úgy, ahogy van…
Mindenkinek meg van a személyes kedvence, az én személyes kedvenceim Tar Tamás és ahogy mi hívjuk Madi "bá".


Záró akkordként további sok sikert kívánok az 1.FCV-nek magam és az angyalkák nevében!

További cikkek

Vezetőedzőnk és csapatkapitányunk is értékelte a kupadöntőt A címvédő Haladás ellen 3-0-ra elvesztett Magyar Kupa-finálé után vezetőedzőnk, Fehér Zsolt és csapatkapitányunk, Spandler Mátyás is megosztotta a gondolatait. elolvasom Veszprémi ezüstérem a Magyar Kupában! A férfi futsal Magyar Kupa vasárnapi döntőjében a Veszprém egy félidőn keresztül tudta tartani a lépést a Haladással, a második felvonásban aztán érvényesítette a papírformát a címvédő, amely 3-0-s sikerével aranyérmes lett. elolvasom Magyar Kupa: Veszprém–Haladás finálé következik! Félidei döntetlen után 5-1-re legyőzte a Maglódot a Veszprém a férfi futsal Magyar Kupa szombati, budapesti elődöntőjében. Fehér Zsolt együttese a címvédő Haladással találkozik a vasárnap délutáni fináléban (kezdés: 16.30), melyet az M4 Sport+ TV-csatorna élőben közvetít! elolvasom Fehér Zsolt: A megítélt büntetőn még a kecskemétiek is mosolyogtak! A házigazda SG Kecskemét ellen 3-2-e elveszített hétfő esti bajnoki mérkőzésünket követően vezetőedzőnk, Fehér Zsolt értékelte a látottakat. elolvasom A hatodik helyen zártuk a bajnokságot A hatodik helyen zárta a futsal NB I 2023/2024-es kiírását a Veszprém, miután a felsőházi rájátszás utolsó fordulójában 3-2-re alulmaradt a Kecskemét vendégeként. Az alföldiek ezzel megszerezték a második helyet és készülhetnek fennállásuk első bajnoki fináléjára. elolvasom
2015. március 17. 22:25