nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
SG KECSKEMÉT
1. FC VESZPRÉM
2024. május 6.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
1
HALADÁS VSE
6
2024. április 26.
#együttdobban

Jó játék, magabiztos győzelem


Változik a világ, változik a futsal is. Valamikor tanulni jöttek volna Veszprémből a futsalt Csömörre, manapság pedig tanítani jönnek. Pedig a Rubeola jól kezdte a szezont, és bátor, megalkuvást nem ismerő harcmodorával megérdemelten verte az újonc Dunaújvárost az első fordulóban. A mérkőzést látva azonban mindez kevés lett volna a dobogóesélyes veszprémiek ellen. Pláne, ha még ennek is híján voltak, legalábbis Takó mester szerint.

A két kispadon két régi kitűnő sokszoros futsal válogatott irányította csapatát. Takó Csaba és Madarász János sokáig játszottak a gödöllői aranycsapatban együtt.

A hazaiaknál hiányzott sérülés miatt Smeló és Kovács, ami érzékeny veszteségnek bizonyult a későbbiekben. A mérkőzés elején szinte azonnal a kapujához szegezte ellenfelét a vendégcsapat. Letámadtak, labdát birtokoltak, és egyszerűen nem engedték lövőhelyzetbe kerülni sem a hazaiakat. Aztán szép lassan jöttek a gólok is, mondhatni Tataiasan, három is az első félidőben.

Jó volt látni a Madarász csapat éles, csak a játékkal törődő játékát, amely bizony nem általános a magyar futsalban. Nem véletlen a csapat jó kezdése, sokra lesznek hívatottak ebben a bajnokságban, bár a mesternek még hiányérzete van a rutint illetően.

A mérkőzés eldőlt az első félidőben, de ennek ellenére végig nagy iramú volt. Nem volt taktikázás, pozíciós játék, igazi, nézhető futsal volt.  És ez a Rubeolát is dicséri, hiszen az első forduló után most is élvezetes játékot láthattak a kilátogató nézők. Úgy néz ki jó lesz Csömörre járni az idei bajnokságban meccset nézni.

Rubeola FC Csömör-1. Futsal Club Veszprém 0-5 (0-3)
Csömöri sportcsarnok, vezette: Kujbus (Varga L., Szuromi).

Csömör: Varsányi - Varga Cs., Mészáros, Szűcs, Jenei.
Csere: Horváth G. (kapus), Tősér, Maruzsi, Vadászi, Szabó B., Horváth B. Józsa, Tihanyi, Smeló. Vezetőedző: Takó Csaba

Veszprém: Reveland - Bényi, Boromisza D., Vas, Bánfalvi.
Csere: Sárdi (kapus), Finta, Tatai, Tar, Boromisza G., Gulyás, László. Vezetőedző: Madarász János.
Gólszerzők: Tatai (5., 12., 19., 40.), Gulyás (29.).

Takó Csaba: Egy jobb csapattól kaptunk ki. Előrébb járnak a csapatépítésben mint mi, ez az első perctől érezhető volt, ezért nem vagyok bosszús a vereség miatt. Ami bosszant, hogy nem is hittünk benne, hogy lehet keresni valónk. Nyilván vannak olyan mérkőzések, amikor nem lehet nyerni, de számomra nehezen érthető, hogy vannak játékosok, akik pályára lépnek, de nem céljuk megmutatni, hogy mit is tudnak valójában. Úgy gondolom, egy sportoló azért edz, azért dolgozik, hogy a mérkőzésen megmutassa mindenkinek, hogy jó abban, amit csinál. Akiben nincs meg ez a fajta igényesség magával szemben, annak el kell gondolkodnia, hogy tulajdonképpen miért is sportol. Nem szeretnék megbántani senkit, de nálunk jelenleg komoly problémát jelent ez a fajta motiválatlanság. Változtatunk kell a hozzáállásunkon, ha sikeresek akarunk lenni. Gratulálok a Veszprém csapatának!

Madarász János: Nagy iramú mérkőzésen, nagyon koncentrált, nagyon fegyelmezett játékkal, időnként látványos támadásokkal magabiztos győzelmet arattunk. Büszke vagyok a játékosokra,mert szinte hibátlanul oldották meg azokat a dolgokat, amiket kértem tőlük! Ellenfelünk is minden dicséretet megérdemel, mert mindent megtettek annak érdekében, hogy nehéz helyzetbe hozzanak minket, de bármivel próbálkoztak nagyon jól reagáltunk rá! A játékvezetés is általában negatív kritikák alkalmával kerülnek nyilatkozatba, de én most nekik is szeretnék gratulálni, mert nem volt könnyű dolguk mégis remekül helytálltak!

Forrás. futsal-hungary.hu

Részletes jegyzőkönyv itt olvasható

2014. szeptember 7. 11:58