Győzelem a bajnoki rangadón

A Ferencváros csapata látogatott hozzánk, hogy a bajnokság 1. és 2. helyezettei mérkőzzenek meg egymással. Izgalmas, látványos összecsapásnak lehetett szemtanúja a közel 300 (!!) kilátogató néző.

A mérkőzés előtt a Veszprém USE U13-as alakulata tartott bemutatót a kispályás (futsal) tudásából. Nyugodtan állapította meg a közönség, hogy kiváló labdarúgók pallérozódnak városunkban.
A mérkőzés 1 perces gyászszünettel kezdődött, mely Albert Flórián, az egyetlen magyar aranylabdás tiszteletére volt, aki életének 71. évében hagyott itt minket. Nyugodjon békében!
A mérkőzés soha nem látott érdeklődés övezte, a „csurig” megtelt lelátóra nem is fért be minden érdeklődő. Ennek ellenére mindenki sportszerűen szurkolta végéig a mérkőzést.
A kezdőrúgást városunk polgármestere, Porga Gyula végezte el, akinek ezúton is köszönjük a támogatását.

Kezdődhetett a derbi, mely felfokozott hangulatban és nagy iramban indult. Mindkét csapat igyekezett a saját stílusát játszani. Ennek eredményeképpen látványos mérkőzés alakult ki. Csapatunk hamar meghálálta a kilátogatók bizalmát és Bényi Kálmi egyéni akciója során, már a 2. percben megszerezte a vezetést. Akinek ez még nem lett volna megnyugtató a listavezető ellen, annak a 3. percig kellett csak várnia, amikor Vingelman Tomi, igazi futsalos mozdulattal csavarta a kapuba a labdát. Az első félidő ezek után nyílt játékot hozott. A Ferencváros nem tudott mit kezdeni csapatunk egyik legjobbjával, Kasza Viktorral. Az első félidő végét egy látványos kontratámadással zártuk, melynek végén Szabadfi Peti bólintott a kapuba. Így megnyugtató előnnyel mehetett csapatunk a pihenőre.
A mérkőzés szünetében bűntető rúgó versenyre került sor. A rengeteg jelentkező közül, öt szerencsés küzdhetett meg a Kinizsi Bank, az Intersport és a sétáló utcai Vodafone szaküzlet értékes ajándékaiért. A kapuba, második számú hálóőrünk Jónás Áron állt és nem volt könnyű dolga.
A második játékrészben folytatódott a nyílt küzdelem, bár a Ferencváros többet birtokolta a labdát, de nem talált rést védelmünkön. A kegyelemdöfést Bényi Kálmi adta meg az FTC-nek a 36. percben. Szép támadás végén az üres kapuba jutatta a labdát. A hátralévő időben Kasza Viktor mutatott be még pár bravúrt, de az eredmény nem változott a végső dudaszóig már.
Összegezve: rangadóhoz illő összecsapáson megérdemelten szereztük meg a győzelmet és vettük át a vezetést a tabellán. A bajnokság még nagyon hosszú, de csapatunk halad tovább a megkezdett úton.
Köszönjük szurkolóinknak a buzdítást és várunk mindenkit szerdán (2011.11.02. 20.30 óra) magyar kupamérkőzésre, a Szombathelyi Admirál HVSE ellen.
Csapatunk: Kasza Viktor – Bényi Kálmán, Jakab László, Vingelman Tamás, Szabadfi Péter
Cserék: Jónás Áron, Weisz Zoltán, Véber Balázs, Korcsmár István, Vas Ferenc, Pálfi Róbert, Tar Tamás

Részletes jegyzőkönyv itt olvasható.

6. forduló mérkőzései

Rajki Tamás

További cikkek

Vezetőedzőnk és csapatkapitányunk is értékelte a kupadöntőt A címvédő Haladás ellen 3-0-ra elvesztett Magyar Kupa-finálé után vezetőedzőnk, Fehér Zsolt és csapatkapitányunk, Spandler Mátyás is megosztotta a gondolatait. elolvasom Veszprémi ezüstérem a Magyar Kupában! A férfi futsal Magyar Kupa vasárnapi döntőjében a Veszprém egy félidőn keresztül tudta tartani a lépést a Haladással, a második felvonásban aztán érvényesítette a papírformát a címvédő, amely 3-0-s sikerével aranyérmes lett. elolvasom Magyar Kupa: Veszprém–Haladás finálé következik! Félidei döntetlen után 5-1-re legyőzte a Maglódot a Veszprém a férfi futsal Magyar Kupa szombati, budapesti elődöntőjében. Fehér Zsolt együttese a címvédő Haladással találkozik a vasárnap délutáni fináléban (kezdés: 16.30), melyet az M4 Sport+ TV-csatorna élőben közvetít! elolvasom Fehér Zsolt: A megítélt büntetőn még a kecskemétiek is mosolyogtak! A házigazda SG Kecskemét ellen 3-2-e elveszített hétfő esti bajnoki mérkőzésünket követően vezetőedzőnk, Fehér Zsolt értékelte a látottakat. elolvasom A hatodik helyen zártuk a bajnokságot A hatodik helyen zárta a futsal NB I 2023/2024-es kiírását a Veszprém, miután a felsőházi rájátszás utolsó fordulójában 3-2-re alulmaradt a Kecskemét vendégeként. Az alföldiek ezzel megszerezték a második helyet és készülhetnek fennállásuk első bajnoki fináléjára. elolvasom
2011. november 1. 10:26