nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
SG KECSKEMÉT
1. FC VESZPRÉM
2024. május 6.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
1
HALADÁS VSE
6
2024. április 26.
#együttdobban

Hajszálra a futsal-csodától

Az óriásit küzdő Veszprém 1–5-ről felállva egyenlített, s csak a hajrában vesztett a címvédő Győr ellen a futsal NB I hétfői meccsén.

Forrás: vehir.hu                          Szerző: Zatkalik Dávid

Csaknem teltház előtt játszotta idei utolsó hazai bajnokiját az 1. Futsal Club Veszprém, amely a bajnoki címvédő, BL-résztvevő Rába ETO gárdáját látta vendégül.

„Ha meg kell halni, haljunk meg szépen” – fogalmazott Madarász János a találkozó előtt a vehir.hu-nak. A mester pedig betartotta ígéretét, hiszen tanítványai felvállalták a nyíltsisakos küzdelmet a klasszisok sorát felvonultató ETO-val szemben. Ennek megfelelően mindkét fél előtt adódtak lehetőségek, a rivális azonban jobban kihasználta azokat. Dróth a 3. percben hatalmas bombát „ragasztott” Reveland hálójába, de a mieink válasza sem sokat váratott magára, Finta lövése a bal kapufa belső éléről a kisalföldiek kapujába pattant (1–1).

Két perc alatt újabb két vendég találat született: előbb Carlitos, majd Harnisch volt eredményes (1–3). Egy szöglet után növelte tovább előnyét a Győr, Fabio passzolt kiválóan Lódihoz, aki estében azonnal a kapuba lőtt. Öttel a szünet előtt Kasza váltotta a hazai kapuban Revelandot, akit Püspök szinte rögtön fel is avatott (1–5). A 17. minutumban összegyűlt a mieink hatodik szabálytalansága, Dróth tízméteresét azonban bravúrral hárította Reveland. Ezt követően a hazaiak előtt is adódott két lehetőség, ám Matkovics is biztosan védett. Közvetlenül a pihenő előtt két tízméterest is lőhetett Tatai, aki mindkétszer a bal felső sarokba bombázott (3–5). Érdekesnek ígérkezett a második játékrész…

Carlitos a 24. percben már a második sárga lapját gyűjtötte be, így kiállt. A Madarász-csapat ugyan kapujához szorította ellenfelét, de a kiválóan védő Matkovicsnak köszönhetően nem sikerült betalálniuk. Nem úgy a 28. minutumban, amikor Szabadfi lövése végre utat talált a kapuba. A veszprémiek előtt felcsillant a pontszerzés lehetősége, akik minden erőtartalékukat bevetve harcoltak a folytatásban. Nagyobb lehetőségek azonban a zöld-fehérek előtt adódtak, de Kasza mindent megfogott.

A 33. percben szinte „felrobbant” a csarnok, miután Finta jobb oldalról kilőtte a bal alsó sarkot (5–5).  Sajnos csak pillanatokig mutatott egált az eredményjelző, Harnisch rögtön visszavette a vezetést az övéinek. A hajrában mindent megtett az újabb egyenlítésért a vészkapussal támadó vendéglátó, gólt azonban csak az ellenfél szerzett, a lefújás pillanatában Fabio gurított az üres kapuba (5–7).

A vereség ellenére vastaps zúgott a lelátón, az 1. FCV kiváló teljesítménnyel búcsúzott szurkolóitól.

Képgalériánkat itt nézheted meg

Futsal NB I, 13. forduló:
1. Futsal Club Veszprém–Rába ETO Futsal Club 5–7 (3–5)
Március 15. utcai sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Kovács G. (Makk, Wittner).
Veszprém: Reveland – Bényi, Tar, Marton, Szabadfi. Csere: Kasza (kapus), Finta, Tatai J., Boromisza G., Vas., Gulyás, Mudra Vezetőedző: Madarász János .
Győr: Matkovics – Dróth, Lódi, Harnisch, Peczár. Csere: Fabio, Carlitos, Juanra, Bognár, Püspök, Bárdosi, Szűcs, Takács. Vezetőedző: David Madrid.
Gólszerzők: Finta (6., 33.), Tatai J. (20., 20.), Szabadfi (28.), ill. Dróth (3.), Carlitos (7.), Harnisch (8., 34,), Lódi (12,), Püspök (16,), Fabio (40,).
Piros lap: Carlitos (24.)

Edzői nyilatkozatok
Madarász János: – Gratulálok a lelkes és fegyelmezett csapatomnak, amely százötven százalékot nyújtott egy rendkívül erős ETO ellen. Lehet, hogy elfogult vagyok, de úgy vélem, voltak olyan periódusai a találkozónak, amely alapján nem kellett volna veszítenünk. Ettől függetlenül a srácok megtették azt, amit kértem tőlük. Köszönöm, hogy ismét ilyen sokan kilátogattak a találkozóra, s, hogy csodálatos hangulatban buzdítottak minket. Ígérem nekik, hogy időről időre még jobbak leszünk. Amenniyben ilyen sokan kitartanak mellettünk, olyan csapatot hozhatunk létre, amely nem csak az első hatba kerülésért, hanem a dobogóért is harcba szállhat.

David Madrid: – Hosszú éveket töltöttem a világ legerősebb bajnokságában, Spanyolországban, de sem játékosként, sem pedig később edzőként nem találkoztam még ilyen gyenge bíráskodással. Szomorú ez, hiszen ellenfelünk egy nagyon jó csapat, amely nem szorult rá erre. Úgy gondolom, hogy szép sikerek elébe néz a Veszprém, amelynek Madarász János személyében kiváló edzője van.

Rajki Tamás
2013. december 10. 9:47