nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
SG KECSKEMÉT
1. FC VESZPRÉM
2024. május 6.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
1
HALADÁS VSE
6
2024. április 26.
#együttdobban

Botond, az egyszemélyes B-közép

Jelenséggé vált az 1. Futsal Club Veszprém hazai NB 1-es mérkőzésein Horváth Botond, a Lovassy László Gimnázium első osztályos tanulója.

Forrás: Veszprémi7Nap                Szerző: Dracsi István

Botond egyedül áll a kapu mögötti nézőtéren a B-közép megszokott helyén és a mérkőzés egész ideje alatt fújja a trombitát s veri a dobot. Úgy biztatja kedvenceit, ahogy a csapat mérkőzéseit rendszeresen megtekintő mintegy félezer néző többségének kellene, ám utóbbiak csak a góloknál és a nagyobb helyzeteknél hallatják hangjukat. A mérkőzések után Bényiék egyenként odamennek hozzá pacsizni, hogy megköszönjék neki a lelkes szurkolást.

- Korábban, az akkor még NB2-ben szereplő nagypályás labdarúgócsapat, a Veszprém FC meccseire jártam az Egyetemi Stadionba. Ott hallottam egyszer, amikor bemondták a hangosbemondóba, hogy várják a szurkolókat a futsalra is. Akkor még ők is NB 2-esek voltak, gondoltam kimegyek. Aztán megtetszett és itt ragadtam - beszél az előzményekről Horváth Botond.

- Amikor feljútott az NB 1-be a csapat, attól kezdve elvétve hiányoztam a hazai mérkőzésekről. A jobb férfi kézilabda Bajnokok Ligája mérkőzésekre is kijárok a Veszprém Arénába, és drukkolok az MKB-MVM csapatának. De a bajnokikra már nem szoktam kijárni, mert azok annyira simák, hogy nincs is miért szurkolni.

Botond nemrég még a Hrisztov Botev ÁLtalános iskola diákja volt, most már a Lovassy Gimnáziumba jár, tanulmányi eredményei tiszteletet parancsolóak. Nem focizik, nem futsalozik, csak szurkol, azt viszont teljes odaadással teszi. Fiatal társai a sportcsarnok másik végéből nézik a meccset, mert cikkinek tartják a nyít színi szurkolást. A nézőtéren helyet foglaló idősebbek azonban tisztelettel viseltetnek iránta, értékelik a kiálását.

- Első számú kapusunk, Reveland Zoli a kedvenc játékosom, ugyanis őt látom  a legtöbbet és a legejobban a kapu mögül, nagyon szépen véd - mondja a 14 éves fiatalember.

- A tavalyihoz képest erősödött a csapat, örülnék, ha beutna a felsőházi rájátszásba.

Botond a tévében is megnézi a futsalmeccseket, legutóbb a Rába ETO Bajnokok ligája találkozóit követte. Szereti a nagypályás focit is a Bayern München a kedvenc csapata.

- Itthon nincs kedvenc együttesem, sajnos a magyar labdarúgás most nem igazán szerethető - állapította meg Botond.  - A románia ellen i 0-3 és a hollandiai 1-8 sokaknak elvette a kedvét a nagypályás focitól, ezért is szeretem most jobban a futsalt.

Rajki Tamás
2013. november 3. 22:27